Şimdi Ara

Yaptıgım Ekmek Kabarmıyor SS Lİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
24.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Cihaz arcelik ekmekcim

    Ekmek yapma makinası camın acık olmadıgı sessiz sakin bir yerde oda sıcaklıgında yapmama ragmen bir türlü kabarmıyor.

    Daha önce kabarttık.5 kere yaptıgık sadece 1 tane istedigimiz gibi yenilebilir şeklindeydi.

    Ölcüler vs cok dikkat ettim.Daha önce kabartmış oldugum gibi yapıyorum fakat yok yok olmuyor.

    Ekmek biraz esmer pişsin diye fazla pişirme secenigini seciyorum.

    Fakat olmadı olmadı olmadı.

     Yaptıgım Ekmek Kabarmıyor SS Lİ


    Tavsiyelerinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervegül -- 26 Ekim 2009; 3:02:29 >







  • Ben de Beko kullanıyorum ve memnunum. Ancak hazır ekmek karışımlarını kullanıyoruz. İlk aldığımızda 1-2 kez normal ekmek yapıp sprun yaşamamıştık. Hazır ekmek karışımı alıp 3 programında çalıştırmayı denerseniz cihazda problem olup olmadığı anlaşılabilir. Makinenin kendi kılavuzundan ziyade ekmek tarifi sitelerinden bilgi alabilirsiniz.
  • acaba fazla pişirme secenegi ni mi seciyorum bu yüzden mi kabarmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mervegül

    acaba fazla pişirme secenegi ni mi seciyorum bu yüzden mi kabarmıyor

    kabarması için hamura yaş maya eklediniz mi?yaş maya olmazsa kabarmaz biliyorsun hamur yaş maya ile yoğurduğunuz zaman 45 dk-1 saat sonra pişirmeye bırakın
  • Dostum,

    Forumda soberman nikli bir arkadaşımızın hazırladığı bir web sayfası var. Orayı müsait bir zamanında mutlaka incele.

    www.ekmeksanati.com

    Oradan senin sorununa yönelik bir alıntı yapıyorum.

    Hamur Yeterince Kabarmamış

    Mayanın son kullanım tarihi geçmiş ya da aktivasyonunu kaybetmiş
    İlave edilen su çok soğuk ya da sıcak olduğu için mayaya zarar vermiş
    Hamur çok sert ve katı
    Hamurun kabardığı ortam çok soğuk
    Un kalitesiz veya doğrudan Tambuğday unu yada diğer tahıl unları kullanılmış.

    Hamur, pişme esnasında Çöküyor

    Hamur fazlaca kabarmış.
    Hamurun su oranı fazla.
    Hamura fazla maya konulmuş.

    Ekmeğin tepesi çatlıyor

    Ekmek çok hızlı soğumuş
    Hamur katı ve sert
    Hamur iyi karıştırılmamış

    Ekmek kolayca ufalanıyor

    Hamur iyi karışmamış
    Çok fazla un ilave edilmiş
    Kabarma ortamı çok sıcak, hızlı kabarmış
    Son Kabarma süresi çok uzun tutulmuş

    Ekmeğin dibi terlemiş ve yumuşamış

    Ekmek sıcak tutma süresi içinde ekmek kazanından çıkarılmamış
    Kazandan çıkarılan ekmek hava alacak şekilde ızgara üzerinde dinlendirilmemiş

    Kabuk Çok Kalın

    Çok fazla un konulmuş
    Yetersiz kabarma süresi
    Fırın sıcaklığı olması gerekenden düşük
    Şeker oranı fazla

    Ekmek yoğun ve ağır

    Çok fazla un konulmuş
    Yetersiz kabarma süresi
    Tambuğday, yulaf, çavdar, soya vb. un karışımı fazla ilave edilmiş

    Ekmekte maya tadı/kokusu var

    Kabarma süresi uzun tutulmuş
    Kabarma yeri çok sıcak

    Ekmeğin ekşi tadı var

    Kabarma alanı çok sıcak olduğu için hamur hızlı kabarmış
    Hamurun pişirilme süresi geçirilmiş, son kabarma uzun tutulmuş.




  • yazdıgın olayı defalarca yaşadım..maya ile ilgili ...Kullandıgın mayayı değiştir.. Çok fazla su koyarsan ondan oluyor....Çok az su koyarsan oluyor...Pişerken kapagını açıp buharı kaçırma....programı ve kullandıgın unu dogru ayarla.....D.H. Forumda ekmek makinası ile ilgili çok geniş bir topik var...Aradaıgın her cevap orada mevcut...Ara bul, oku....farklı formüllerde oarad yazılmış... kolay gelsin...
  • Beyler maya falan ugraşmıyorum
    Aşagıdaki şekilde aynen yapıyorum.
    Bir kere yaptım cok güzel oldu fakat ayni şekilde tekrar yapamadım

    Maya olarak
    Şunu kullanıyorum.

    http://www.iyisikotusu.com/download.aspx?type=imageupload&name=/maya_1.jpg

    MALZEMELER

    1. Bir Büyük olçek süt
    2. Bir Büyük ölçek sıvı yağ
    3. 3 Bardak un (1.un yada paket un)
    4. 300ml ılık su
    5. 1.5 küçük ölçek İnstant maya (kuru maya instant)
    6. 2 küçük ölçek şeker
    7. 1 küçük ölçek tuz

    YAPILIŞI

    300ml suyu hazneye boşaltıyoruz ardından süt ve sıvı yağ ekledikten sonra üstüne 2 bardak un koyuyoruz (içindeki sıvıları kapatacak şekilde serpiştirin unu ) ardından 2 küçük olçek şeker ve 1 küçük ölçek tuz unun üstüne serpiyoruz ve ardından tekrar 1 bardak un serpiyoruz (attığımız un tuz ve şekeri kesinlikle kapatmalı) en son 1.5 küçükölçek mayayı unun üstüne serpiyoruz hertarafına dağılacak şekilde hazneyi makineya koyup proğramlıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervegül -- 26 Ekim 2009; 3:11:12 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sucuk bozuk mu? Ss li
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üç yıldır ekmeği evde yapıyoruz. Çok memnunuz. Makina Moulinex. Bir fikir vermesi için yaptığımız (çok iyi kabarıyor) tarifi aşağıda veriyorum. Sağlıkla kalın

    EKMEK YAPIMI

    Malzemeler

    220 gr tam un (yeşil paket)

    330 gr normal un (kırmızı paket)

    300 ml su

    1 çorba kaşığı maya

    1 çorba kaşığı zeytinyağı

    1 çorba kaşığı pekmez

    istenildiği kadar tuz

    Yapılışı

    su, zeytinyağı, pekmez, tuz, makinanın kabına konulur.

    Üstüne toplam 550 gr un konulur

    unun üstüne maya konulur

    Bu sıra önemlidir ve bozulmaması gerekir. Pekmez yerine şeker de konulabilir ama pekmez daha sağlıklı olur.

    Makina da 1000 gr ekmek ve kalın kabuk ayarı yapılır ve normal ekmek programı seçilir. çalıştırılır. Bizim makina Moulinex, ben 2. programda 2.17 saatlik bir program kullanıyorum.

    1). Yukarıdaki tarif temel ekmek tarifi. Bu tarife undan önce istenilirse değişik şeyler birer ikişer katılabilir. Söz gelişi; zeytin, ceviz, tarçın, kuru üzüm, ısırgan tohumu, çörek otu, keten tohumu vbg.

    2). Piyasada pek çok çeşit un var. Ben iki unun resimlerini veriyorum. Bu unlarla başlamak iyi olur. Hepsi migrosta var Daha sonra diğerleri denenebilir.

    3). Bir tartı mutlaka gerekli. Ölçüler önemli.

    Afiyet olsun.
    [simage][/simage]

     Yaptıgım Ekmek Kabarmıyor SS Lİ




  • En ince ayrıntı HARNUP PEKMEZİ KEÇİBOYNUZUNDAN YAPILAN PEKMEZ Hem çok kıymetli hemde gerçek anlamda vitamin takviyesi.. EVDE ÇOLUK ÇOCUK BAYAN ERKEK DEMEDEN BOL BOL YİYİNİZ.....Ben kahvaltıda yiyorum...Dogru tercih...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.