Şimdi Ara

Yaralanmalı trafik kazası geçirdim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
3.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 7 gün önce trafik kazası geçirdim karşıtaraf alkollu ve kırmızı ışıkta geçtiği için yüzde yüz kusurlu bulundu. Aracım bu kazada parçalandı eşim yaralandı ıkı bacagı alçıda ben ambulansta kendime geldim herhangi bi sıkıntım yok. karşı tarafın sigorta şirketi generalli aradık exper gelip araca bakacak.

Sorum şu;
    Sıgorta benim ugradıgım maddi manevi zararı nasıl karşılar sıkıntı yaşarmıyım?
    Maddi zararım seat leon 2.0 dsg 2006 model
    Manevi zararım eşimin alçıya alınan iki bacagı. şuan yurt dışında tedavisi orda devam ediyor aynızamanda ingiliz vatandaşı.

varsa tecrubesi olan veya fikir sahibi olan arkaşlar şimdiden teşekürlerimi sunarım.

• Karşı tarafın sigorta klozunda kişi başı yaralanmaya karşın belli bir teminat var. Siz hem kendinizin, hem de eşinizin yaralanmasını, derecesini ve iş gücü kaybını belirleyecek bir rapor alın. Ek olarak tazminat davası açabilirsiniz.

Normalde bu kadar sert olma yanlısı değilim ama, öyle bir uğraşın ki size çarpan ......... Bir daha alkollüyken direksiyon başına geçmeye tövbe etsin.
  • Geçmiş olsun . Konuyla alakası yok ama bilginiz olsun alkol kazada kusur unsuru değil .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Karşı tarafın sigorta klozunda kişi başı yaralanmaya karşın belli bir teminat var. Siz hem kendinizin, hem de eşinizin yaralanmasını, derecesini ve iş gücü kaybını belirleyecek bir rapor alın. Ek olarak tazminat davası açabilirsiniz.

Normalde bu kadar sert olma yanlısı değilim ama, öyle bir uğraşın ki size çarpan ......... Bir daha alkollüyken direksiyon başına geçmeye tövbe etsin.
    avukat tutun donuna kadar alın.

araç değer kaybı davasını bile açın.
  • Alkolluyse canına okuyun gitsin
  • Ya bir çocuğunuz olsaydı ve onun canına maal olsaydı bu kaza? Bu adamın cezayı ödeyip tekrar yola döneceğini varsayarak, olabilecek en ağır bedeli ödemesini sağlayın ki aklı başına gelsin...
  • quote:

Karşı tarafın sigorta klozunda kişi başı yaralanmaya karşın belli bir teminat var. Siz hem kendinizin, hem de eşinizin yaralanmasını, derecesini ve iş gücü kaybını belirleyecek bir rapor alın. Ek olarak tazminat davası açabilirsiniz.

arkadasa katılıyorum kesınlıkle mahkeme yoluna basvurun ve ne gerkıyorsa onu yapın alkollu ıken dıreksıyon basına gecenlerın kanını emeceksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

quote:

arkadasa katılıyorum kesınlıkle mahkeme yoluna basvurun ve ne gerkıyorsa onu yapın alkollu ıken dıreksıyon basına gecenlerın kanını emeceksın

Alıntıları Göster
    farklı farklı davalar açılabilir. Yaralanma için ayrı bir dava, trafik kazası için ayrı bir dava, kasten adam öldürmeye teşebbüsten ayrı bir dava, değer kaybı için ayrı bir dava, vs...

Kapınıza gelip it gibi yalvarana kadar peşinde olun. belki 3-5 sene sürer ama değecek beklediğinize. Ve kesinlikle ağlamalarına inanmayın. Kazandığınız paranın bir kısmı ile sadaka verin.

• Çok geçmiş olsun.yasal çerçeve içinde elinizden geleni ardınıza koymayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: comanchee

Çok geçmiş olsun.yasal çerçeve içinde elinizden geleni ardınıza koymayın.
    Allah şifa versin
  • Trafik sigortalarinda kaza basina yaralanmalarda, hastane masrafi vs 1milyon 450bin liraya kadar karsilaniyor. Ayni meblag ölüm ve sakatlanmada da gecerli. Eger karsi tarafin sigorta sirketi maksimum degerde odeme yapmazsa ayriyetten sahsa dava da acabiliyorsunuz. Unutmayin sigorta sirketi sizin yaralanmaniz icin ayri, arac icin ayri bedel odeyecek. En basiti kendi policenizi(eger standart trafik sigortasiysa) incelediginizde farkina varacaksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyrime2828 -- 28 Eylül 2015; 16:47:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

Allah şifa versin

Alıntıları Göster
    -'leyen arakadaşlar neyi eksiliyor kendisi biliyor mu acaba ? Bilgi mi yanlış , yoksa durumla alay veya yanlış bi laf mı var . Geçmiş olsun dileklerimi ilettim ve yanlış bilinen '' Alkol varsa %100 suçlu sayılır '' klişesini alkollü birinin aracıma 150yle çarpıp , benden sekerek kenarda duran 3 aracı pert edip kendi aracınında pert olması ile karakolda tecrubeyle öğrendiğim . Alkollü olması asli suç değildir . Kusuru etkilemez . O ayrıca o cezayı öder ve yaptırımlar uygulanır ( ehliyete el koyma vs . ) sözüyle . Ve paylaşmak istedim . Ergenmisiniz nesiniz .

• farozaa kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun tazminat davası açmanızı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

quote:

Alıntıları Göster
    cevaplarınız için tesekur ederım elimde trafik polısınden aldıgım tutanak, devlet hastanesi raporları ve şikayetçi oldugumuz ifade dosyaları var zaten ilk ifademizde şikayetçi olduk. adam bide bizi o halde bırakıp kaçmış öldünüz sandım korktum diyo. neyse verilmiş sadakamız varmış allaha şukur.
    azonce sigorta şirketini aradım platın takıldımı tam olarak hastanede ne işlem yapıldı gibi sorular sordu raporları mail atmamı istedi yurt dışından rapor geldiği zaman göndericem bakalım ne cevap alacagız.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdardespp

-'leyen arakadaşlar neyi eksiliyor kendisi biliyor mu acaba ? Bilgi mi yanlış , yoksa durumla alay veya yanlış bi laf mı var . Geçmiş olsun dileklerimi ilettim ve yanlış bilinen '' Alkol varsa %100 suçlu sayılır '' klişesini alkollü birinin aracıma 150yle çarpıp , benden sekerek kenarda duran 3 aracı pert edip kendi aracınında pert olması ile karakolda tecrubeyle öğrendiğim . Alkollü olması asli suç değildir . Kusuru etkilemez . O ayrıca o cezayı öder ve yaptırımlar uygulanır ( ehliyete el koyma vs . ) sözüyle . Ve paylaşmak istedim . Ergenmisiniz nesiniz .

evt trafik poliside aynısını söyledi ben sadece butun elimdeki bilgileri verip en doğru cevapları almak için yazmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUSTER04

Trafik sigortalarinda kaza basina yaralanmalarda, hastane masrafi vs 1milyon 450bin liraya kadar karsilaniyor. Ayni meblag ölüm ve sakatlanmada da gecerli. Eger karsi tarafin sigorta sirketi maksimum degerde odeme yapmazsa ayriyetten sahsa dava da acabiliyorsunuz. Unutmayin sigorta sirketi sizin yaralanmaniz icin ayri, arac icin ayri bedel odeyecek. En basiti kendi policenizi(eger standart trafik sigortasiysa) incelediginizde farkina varacaksiniz.

peki yaralanmanın derecesine göremi ödeniyor tazminat ? tam oalrak prosedür nedir birde eşim yurtdışında yaşıyor ne gibi eksileri olur ordaki raporları burda geçerliliğini korurmu ondanda endişeliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farozaa

quote:

Orijinalden alıntı: serdardespp

evt trafik poliside aynısını söyledi ben sadece butun elimdeki bilgileri verip en doğru cevapları almak için yazmıştım.

İllaki mahkemede hakimin hükmünde alkol dahil olabilecek bütün suç unsurları ve mağduriyet . Hakimin kararında fayda sağlıcaktır ve belirleyici olacaktır . Bilmemek ayıp değil dediğim gibi bende kaza yapınca öğrendim ve paylaşmak istedim konuyla alakası olmadığınıda belirttim . Yanlış anlaşılsın istemem acınıza ve mağduriyetinize sonuna kadar saygım var . Allah eşinize acil şifalar versin .

• quote:

Orijinalden alıntı: Erbay güney

farklı farklı davalar açılabilir. Yaralanma için ayrı bir dava, trafik kazası için ayrı bir dava, kasten adam öldürmeye teşebbüsten ayrı bir dava, değer kaybı için ayrı bir dava, vs...

Kapınıza gelip it gibi yalvarana kadar peşinde olun. belki 3-5 sene sürer ama değecek beklediğinize. Ve kesinlikle ağlamalarına inanmayın. Kazandığınız paranın bir kısmı ile sadaka verin.

Erbay bey benden önce ve çok güzel bir şekilde yazmış. Bir avukat tutun ve olaydaki her suç için ayrı bir dava açın. Kesinlikle ağlamasına yalvarmasına aldanmayın donuna kadar neyi varsa alın hatta mümkünse hapse girmesini sağlayın.
  • Çok geçmiş olsun yasal olarak herseyi yapın.
  • farozaa kullanıcısına yanıt
    İsleyis ne sekilde bilmiyorum bu konuda yardimci olamayacagim. Tavsiyem kendi sigortanizi yaptirdiginiz acenteyle ve bir avukatla gorusmeniz. Umarim sonuca ulasirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.