Şimdi Ara

Yaralanmalı trafik kazası geçirdim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
3.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Öncelikle geçmiş olsun... Bir avukatla görüşün. Malesef hukuk sistemimiz çok yavaş işliyor. Bizimde başımızda var oradan biliyorum...
  • ankay2 kullanıcısına yanıt
    Ya hocam herkes avukat tutun yazmış. Şimdi bu olayın bir hukuki bir cezai boyutu var. Alkollü bir şekilde trafiğe çıkıp yaralamaya sebep olma evet bir suçtur ve bundan dolayı yaralanmanın boyutuna göre ceza alacaktır. Bu tekerrür halinde işlendiyse yani daha önceden böyle bir suçu aynı kişi işlediyse tutukluluk hali bile sözkonususur.
    Gelmiş araçtaki değer kaybı payını iste yazmış. Şimdi bu dava açmak için boşuna harç yatırmak demektir. Böyle bir olayda o değer kaybınızın geri alındığı çok az görülmüştür. Lütfen yanlış bilgi vermeyin ezbere konuşmayın.
    -------------
    Hangi sistemimiz hızlı işliyor?? Siz adliyede o koridorları gezerken oradaki nice savcının - hakimin - kalemdeki memurların iş yükünden haberdar mısınız ? Kafalarını kaldıramıyorlar dosyalardan hergün daha da fazlası ekleniyor. Uyap kitlenince ben ve benim gibi avukat olan meslektaşlarımın sabahtan akşama kadar tekrar düzelmesini beklediğimizin farkında mısınız ? Lütfen..eleştiri tabi olacak ama biraz araştırıp inceleyip farkındalığınızı arttırıp öyle yazalım söyleyeceklerimizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C_many -- 28 Eylül 2015; 21:59:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kasten Ada'm öldürmeye teşebbüs derken böyle bir suç oluşmmamıştır. Çünkü bu sözü edilen olayda oluşan suç taksirli oluşan bir suçtur ancak buraya kadar ki kısım cezai kısımdır. Ancak
    Değer kaybı ve tazminat için bir hukuk davası açılması düşünülebilir ancak yukarıda söylediğim gibi değer kaybı için açılan çoğu dava da istemler kabul edilmemektedir. Bu da işin hukuki boyutudur.

• farozaa kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. Tazminatın belirlenmesinde çeşitli faktörler etkili olur hocam. Kanunen 4 şart aranır:

1- İlliyet bağı (Trafik kazası ve eşinizin hastanede kalması)
    2- Manevi zarar bulunmalıdır (Eşinizin hastanede bulunması,tedavi görmesi onu manevi olarak yıpratır)
    3- Şahsiyet hukukunuza aykırı tecavüz bulunmalıdır (Mevcut)
    4- Zarar verenin kusurlu olması (Bu zaten mevcut)

Manevi tazminat davası açarsanız kazanacağınızı düşünüyorum. Tekrardan geçmiş olsun.
  • bu gün exper gelip aracın fotograflarını ve dosyaları teslim aldı servisin fiyat listesini alıp karar vericeklermiş buyuk ihtimalle tamir olucagını bi ihtimal perte çıkıcagını soyledi yeni cıkan yasalardan bahsetti.

yeni yasaya göre isterse cıkma ve yansanayi parçalar kullanıp arac toplanabilir dendi. benim anlamadıgım bu araç birdaha trafige nasıl çıkacak ölüm makinası olur resmen airbag lari bile tamir ediyolarmıs dusunun. sonucu yine yazarım saglıcakla.
  • Çok geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin eşiniz ve şuan oluşan durumunuz için çok üzüldüm.Karşı taraf alkollü ve kural hatalıysa maddi ve manevi tüm yollarla dava açın.Kazanacağınız her bir kuruş ananızın ak sütü gibi helal ayrıca topluma da örnek olur.
  • Oncelikle gecmis olsun dostum allah beterinden saklasin.
    Burada ayri ayri dava ac diye cosan arkadaslara uymamani tavsiye ederim.cunku her dava icin ayri bir ucret odeyeceksin hem de davanin sonucuna gore tekrar ucret odemek zorunda kalabilirsin.misal ben 100.000 tl lik tazminat davasi acmistim ki bu gecirdigim kaza agir bir kazaydi omrumun geri kalanini etkileyecek sakatliklarim olustu kaza dolayisiyla.100.000tl cektiklerimin yaninda cerez kalir.her neyse, hakim bey dava sonunda 20.000 tl uygun gördügu icin karsi tarafin avukatina bir daha ucret odemek zorunda kaldim.ilk olarak bi avukatla anlasacaksin.anlasirken yuzde isteyecektir.olabildigince siki pazarlik yap.daha sonra maddi ve manevi tazminat davasi acilacaktir.manevi tazminat davasi icin fazla bi meblag istememeni oneririm.maddi tazminat davasi sizinkisi arac icinde oldugu icin nasil gelisir bilemiyorum.ama adli tiba filan gonderecektir mahkeme.biraz uzun ve meşakkatli bi surec.bu hukuk sisteminde alkollu surucunun herhangi bir ceza almasini beklemek polyannacilik olur.maddi ve manevi malesef zarar veremiyorsunuz.gecmise donuk herhangi bi cezasi ertelenmemisse elini kolunu sallaya sallaya dolasacaktir.ben basimdan gecen tecrubelerimi aktardim sadece, yanlis bisi aktarmak da istemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kinadangelencerez

Oncelikle gecmis olsun dostum allah beterinden saklasin.
    Burada ayri ayri dava ac diye cosan arkadaslara uymamani tavsiye ederim.cunku her dava icin ayri bir ucret odeyeceksin hem de davanin sonucuna gore tekrar ucret odemek zorunda kalabilirsin.misal ben 100.000 tl lik tazminat davasi acmistim ki bu gecirdigim kaza agir bir kazaydi omrumun geri kalanini etkileyecek sakatliklarim olustu kaza dolayisiyla.100.000tl cektiklerimin yaninda cerez kalir.her neyse, hakim bey dava sonunda 20.000 tl uygun gördügu icin karsi tarafin avukatina bir daha ucret odemek zorunda kaldim.ilk olarak bi avukatla anlasacaksin.anlasirken yuzde isteyecektir.olabildigince siki pazarlik yap.daha sonra maddi ve manevi tazminat davasi acilacaktir.manevi tazminat davasi icin fazla bi meblag istememeni oneririm.maddi tazminat davasi sizinkisi arac icinde oldugu icin nasil gelisir bilemiyorum.ama adli tiba filan gonderecektir mahkeme.biraz uzun ve meşakkatli bi surec.bu hukuk sisteminde alkollu surucunun herhangi bir ceza almasini beklemek polyannacilik olur.maddi ve manevi malesef zarar veremiyorsunuz.gecmise donuk herhangi bi cezasi ertelenmemisse elini kolunu sallaya sallaya dolasacaktir.ben basimdan gecen tecrubelerimi aktardim sadece, yanlis bisi aktarmak da istemem.

oncelikle sizede gecmis olsun. turkiyede guclu olmadikca islerin nasil gittigini biliyoruz bu kesinlikle boyle. tazminat davasi olayina gelince galiba bizden once ingiliz hukumeti turkiyeye dava acacak dolayisiyla turkiyede adama. esimin bir bacaginda kalici hasar meydana geldigi icin ve ingiliz vatandasi oldugu icin, tahmin ediyorumki bu isler bizim icin patika yollar olmaktan cikti gibi. suana kadar ne dogru duzgun tedavi edildik nede turkiyede nede yasal olarak kendimizi guvende hissettik isin asli sizin cevabinizla tazminat olayi pekte umutlu gelmedi bana. olayi seyrine birakip neler olacagini zamanla gorecegiz, hakkimizda hayirlisi.

not: bugun karsi tarafilk defa aradi beni 15 bin lira verip sigortadan degilde elden yaptirmami istedi arabayi yazik hala biseylerin farkinda degil arabanin pesine dusmus.

• Arkadaslar dava iki yil surdu butun kayiplarimin karsiligi olarak 70 bin tl toplam tazminat aldim arac sakatlanma vs hersey icinde carpan arkadar 1yil 7 ay hapis aldi fakat yatmayacak ertelendi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farozaa

Arkadaslar dava iki yil surdu butun kayiplarimin karsiligi olarak 70 bin tl toplam tazminat aldim arac sakatlanma vs hersey icinde carpan arkadar 1yil 7 ay hapis aldi fakat yatmayacak ertelendi

Geçmiş olsun eşinizde herhangi bir sorun yok inş
  • Bu konuda mantıklı ve makul cevapların bile eksilenmesi karşı tarafın oyunu gibi görünüyor, aksi mümkün değil. Alkollü araç kullanıp birisine zarar veren kim olursa olsun en ağır cezai yaptırımı bulmalı. Çok ağır maddi tazminatı ödemeli. Hayatı kaymalı. Ben bu görüşü, engelli alanına park eden pislikler içinde, kırmızı Işık'ta geçen aşağılıklar içinde taşıyorum. Bu ülke suç işleyeni ağır ceza ile zapt etmeden düzelmez.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.