90 ların 2.yarısı bir otel ön büro programı firmasında teknik destek,kurulum,eğitimden sorumluydum. 200 civarı 4-5 yıldızlı otel tüm ege akdeniz harika bir işti. Neyse.
Kuşadasına büyük bir otele yeni kuruluma gittik. Otelin pc sinde bir gariplik var sürekli crash yiyor, blue screen falan. Virüsten şühelendim. tarama falan derken tonla virüs temizledim. Otel müdürüne de veriyorum gazi abi olmaz böyle virüs temizleme işimiz değil bak saatlerce boş yere vakit kaybettik falan. Neyse müdür sağolsun suit oda full mini bar yemek vb ikramda kusur yok o da bize gazı veriyor. Derken otelin patronu geldi. Noldu yaw sorun nedir falan, müdür aldı sazı eline:" efendim virüs girmiş bilgisayara" patron: "ne virüsü yaw, nasıl oluyor öyle" müdür: "efendim, disket misket takıyoruz ya bunlar tozlu mozlu ya ondan virüs kapıyormuş" patron: " evladım! söyle personele disketleri adam gibi silsinler kolonyalı bezlerle falan olmaz ölye şey bak işimiz aksıyor, hijyen otelimizin her yerinde olmalı,sadece mutfak,odalar değil bilgisayarlarda da" müdür: "emredersiniz efendim"
kendimi gülmemek için o kadar çok kastım ki wc ye zor yetiştim yanımda ki eleman zaten puhahahayı patlattı bile odadan kaçarken. Allahım gözümüzden yaş başka yerimizden (töbe töbe) gelene kadar gülmüştük. neyse ofise geri döndük
Müdür: Hocam şimdi virüsler temizlendi ya, bunları siz yokken temizlemek için bir ilaç, solüsyon vb varmı? hayda bir daha kim kaçacak wc.ye bastık kahkayı. Müdür bozulmaya başladı ama çakmadı konuyu. Neyse adamı daha fazla bozmadan virüsün mikrop olmadığını bir yazılım oldğunu falan anlattık antivirüs yazılımı Norton F prot vb var dedik. Hı hı dedi kafa salladı, akşam yemekte rakı eşliğinde daha detaylı anlattık gülmekten katıla katıla.
Bir başka enstantene daha: Program clipperla yazılmıştı. Sürekli database bozuluyordu index çektiriyorduk düzeliyordu. BUg deyin,kasıt deyin ne derseniz deyin.
Otelin biri aradı bir gün "abi program açılmıyor" ben: ne hata veriyor ön bürocu: o ne abi ben: ekranda run yazdıktan sonra ne yazıyor ön büro: haa "xxxxxx" error diyor ben: tamam aynen dediğimi yapın ön büro : tamam ben: index yaz entera bas ön büro: yazdım başka bişeyler diyor ingilizce ben: ne diyor ön büro: syntax error ben: kodlayarak izmir niğde denizli edirne x yaz enterla ön büro: aynı şey çıktı bişey yok bu böyle biraz daha deva etti en sonunda ben: ekrarna ne yazdığını söylermisin? ön büro: "index yaz entera bas" yazdım ben: (teli fırlattım bir kenara yerlerdeyim kendime geldiğimde) sonra ne yazdın? ön büro: izmir niğde denizli edirne x yaz enterla yazdım abi ben: 10 dk sonra arıycağım
teli kapattım kesintisiz 10 dk gülmekten yerlere yattıktan sonra aradım elemanı neyse halletmiştik bir şekilde
son hatırladığım bombada Bodrumda baba bir oteldeyiz. Otelin kelli felli genel müdürü çağırdı. Gittim yanına yeni bilgisayar aldım, şu programı banada verin öğretin bilgisayarla çalışayım artık. Ben: Bilgisayar kullanıyorsunuz yani GM: Yeni başlayacağım, çabucak kaparım. Ben: Tabi müdürüm, zor bir şey yok. Neyse adam sen kur dedi bilgisayarı programı ben dışarı çıkıcawm gelince gösterirsin. Neyse hallettik falan. Aşağı ön büroya indim ordaki işime devam ediyorum. Derken tel çaldı genel müdür arıyormuş beni aldım teli Ben:Buyrun müdürüm... (sözümü bitirmeden) GM: Bu bilgisayar bozuk, çalışmıyor BEn: Çalışıyordu kurdum işlemi tama GM: Çalışmıyor işte Ben:Tamam geliyorum yanınıza 2 dk sonra GM nin odasındayım Ben: Hayırdır sorun nedir bir kaç saat önce çalışıyordu bilgisayar ben kurdum zaten GM: Çalışmıyor işte. Ben: ??? Bilgisayara yönelirken GM: Çalış diyorum çalışmıyor Ben: Anlamadım??!! GM: Çalış diyorum,açıl diyorum, start diyorum open diyorum ingilizce yinede olmadı Ben: Acil bir wc ye gidip geleyim sonra hemen hallederiz müdürüm. Adamın yanından öyle bir kaçtım ki odadan çıkar çıkmaz koma halinde güldüğümü hatırlıyorum Sonra odasına girdiğimde sürekli olay aklıma geliyor kıııkkh kııkkh kaçırıyordum kahkahaları..
Şaka gibi ama tamamen bire bir yaşadığım birkaç olay. Bir zamanlar hakikaten böyleydi aklıma geldikçe başka enstanteler aktarmaya çalışırım.
Gece gece harika geldi, harika anılar teşekkürler hocam..
Bizim bir arkadaşın da başına benzer bişey gelmişti..Kıl olduğu birkaç tip gelmiş birsürü soru sormuş pc ile ilgili, bu da alttan alta delirmiş işte gittikçe..En son soruları da pc'yi nasıl koruyosun virüslerden olmuş bunların..Bizimki de sinirden, baygon yapın odaya belli aralıklarla hiçbişe kalmaz demiş