Şimdi Ara

Yardım !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Motor ilk çalışmadan ısınana kadar geçen sürede bir hayli fazla yakıt tüketir..Bu sebeple kısa mesafe yani motor daha ısınmadan sonlandırdığınız her sürüş,size yüksek yakıt tüketimi olarak döner.Elbette bunda mevsimin etkisi büyük,yazın motor neredeyse 1 km içinde rejim sıcaklığına yaklaşıyor fakat kışın özellikle 0 ve altına düştükçe,motorun ısınması 6-7 km’yi buluyor..Ş.içinde 20 km ve altındaki hızlarda tüketimin 100 km’de 11-12 litreler civarına çıkması çok normal.Uzun yolda ve sabit hızda tüketimi ölçüp araçta bir sorun olup olmadığını deneyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözlemlemem şöyle evimle işim arası 2 3 km uzaklık anlık yakıt tüketiminde sıkıntı yok ortalama tüketim sürüşte 10 20 lt civarı değişiyor bazende yükseliyor baznde düşüyor ama mesela bakkala gidiyorum veya ışıklarda bekliyorum 10 litre ortalama 10 10.1 10.2 şeklinde artarak yükseliyor 5-10 dakika rölantide bekledğimde 10 litreden başladı 40.4 litreye kadar çıktı sürüşe başladığımda bu rakkamlar düşmeye başladı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Semih595959 kullanıcısına yanıt
    Bu çok normal,sistem 100 km’de kaç litre tüketim gerçekleştiğini ölçtüğü için son 30 km’nin ortalamasını alarak ilerliyor ve durduğunuzda hem km katetmiyor hem de yakıt tüketmeye devam ediyor motor..Böyle olunca tüketim mütemadiyen yükselir,harekete geçince düşmeye başlar ta ki gerçek tüketilen değere yaklaşıncaya kadar..Örnekle;yola çıkarken 40lt/100 km olan ort tüketim,her km ilerleyişinde motorun ısınması ve yolun açılması gibi olumlu etkenlerle düşüşe geçer..10/100 gibi değerlere iner.Hatta bu yolculuk 500 km devam etsin ve hızınız da 90 sabit olsun yolculuğun sonunda 5lt/100 km mertebesine inmesi bile mümkün..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.