Şimdi Ara

YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1’den n’e kadar olan tüm pozitif tamsayıların küplerinin toplamını hesaplamaktadır.

Algoritma S (n)
    // Girdi: n pozitif bir tamsayı
    // Çıktı: n’e kadar olan tamsayıların küpleri toplamı
    if n = 1 return 1
    else return S(n - 1) + n * n * n

bu sözde kodun yineleme bağıntısı oluşturarak geriye doğru yer değiştirme yöntemiyle çözülmesi isteniyor.
    Ben C ile kodu yazdım fakat yineleme bağıntısını oluşturamadım, yazdığım kod:

int kublerToplam (int);
    main()
    {
    int x;
    printf("Bir sayı girin");
    scanf("%d",&x);
    printf("toplam %d",kublerToplam(x));
    getch();
    }
    int kublerToplam (int n)
    {
    if(n==1)
    return(1);
    return(n*n*n+kublerToplam(n-1));
    }

(n( n +1)/2)^2
    şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgkn_akklc76 -- 12 Mayıs 2020; 13:38:48 >

• küplerin toplam degerini yineleme bağıntısı içinde tutabilmek için 2. bir değişkene ihtiyacın var. Onu ekledim ve sondaki yineleme işlevini ona göre değiştirdim. Ayrıca return n'i return top olarak değiştirdim ki sonuçta küplerin toplam degeri dönmesi için.

#include <stdio.h>

int kublerToplam (int, int);
    int main(){
    int x;
    printf("Bir sayı girin ");
    scanf("%d",&x);
    printf("toplam %d\n",kublerToplam(x, 0));
    getch();}

int kublerToplam (int n, int top){
    if(n==0)
    return top;
    return kublerToplam( n-1, n*n*n + top);}
  • Kral çok sağol.
    Bu yineleme bağıntısını yazıp geri doğru yer değiştirme yöntemiyle nasıl çözebilirim bir fikrin var mı veya özyinelemeli verilen Algoritmayı yinelemeli hale getirme konusunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgkn_akklc76 -- 12 Mayıs 2020; 15:46:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önemli değil. Senin problemi çözmek 1dk'mı bile almadı cunku iyi bildiğim konulardan.

Fakat "geri(ye) doğru yer değiştirme yöntemi" nedir?
    Ve, özyineleme recursive'nin Türkçesi, yineleme de aynı sekilde recursive'in Türkçesi olmalı. Bu durumda sorunun son kısmı karıştı. döngüyü (loop) özyineleme stilinde nasıl yazılırı sordun herhalde?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis ben kendimi ifade edemedim heralde :)
    direk ödevi atayım burdan daha rahat bakarsın.
    yardımcı olursan çok büyük sevaba girersin reis ya, bunun dışında bi ödev 3 tane daha sınav var zaman ayıramıyorm bu ödeve. Reis ayrıca ödevin a b c d şıklarını komple ücret karşılığında yapmak istersen ücreti neyse ibanına hemen atabilirm.

Aşağıda, sözde kod şeklinde verilen özyinelemeli (recursive) algoritma, 1’den n’e kadar olan tüm pozitif tamsayıların küplerinin toplamını hesaplamaktadır.

Algoritma S (n)
    // Girdi: n pozitif bir tamsayı
    // Çıktı: n’e kadar olan tamsayıların küpleri toplamı
    if n = 1 return 1
    else return S(n - 1) + n * n * n

a) Algoritmanın temel operasyonuna ilişkin bir yineleme bağıntısı oluşturarak çözünüz.
    (Bağıntının çözümünü geriye doğru yer değiştirme (backward substitution) yöntemiyle yapınız)
    b) Algoritmayı, özyinelemeli halden yinelemeli (iterative) hale dönüştürerek sözde kodunu yazınız.
    c) Oluşturduğunuz yinelemeli algoritmanın etkinliğini toplam formülü ile ifade ederek hesaplayınız.
    d) Algoritmanın özyinelemeli ve yinelemeli hallerinin etkinliklerini birbiriyle karşılaştırarak yorumlayınız.

• dgkn_akklc76 kullanıcısına yanıt
    ayni kisi degilim ama loseve 50tl bagis karsiligi yaparim.
  • hynx kullanıcısına yanıt
    Tamamdır kankam özelden numaranı at whatsapptan ibanını atarsın bitirdiğin an yazarsın hesabına gönderirim parayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgkn_akklc76 -- 13 Mayıs 2020; 11:42:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yardım
    12 yıl önce açıldı
    Yardım
    3 yıl önce açıldı
    Yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.