-dual olarak calısır ramlerin veri yolu 64bit oyüzden ramin yarısı ucuk görünüyor -64bit vista kullarak tüm programları rahatlıkla kullana bilirsin ayrıca 64 bit vistayı bi kaç gün kullandım ve gercekten cok hızlı idi 32bitle arasında bariz fark vardı
rahatlıkla fark ediliyor bu fark
quote:
Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R
-dual olarak calısır ramlerin veri yolu 64bit oyüzden ramin yarısı ucuk görünüyor -64bit vista kullarak tüm programları rahatlıkla kullana bilirsin ayrıca 64 bit vistayı bi kaç gün kullandım ve gercekten cok hızlı idi 32bitle arasında bariz fark vardı
rahatlıkla fark ediliyor bu fark
nasıl yani şimdi 64 bit çok daha mı hızlı yani hızlı olduğunu biliyorumda bukadar fark olcağını bilmiyordum aslında her program desteklese sorunlar çıkartmasa geçicem bende 64 bite
bendede 1gb yi 768 gibi bişey görüyor :S
pr3dat0r ; senin ekran kartın anakartta yani onboard zannedersem ve 256mb kısmını kullanıyor sanki ???
yardım istemeden önce arama yapsana sen
emredersin başka bir arzun... yuuh bee...
quote:
Orjinalden alıntı: ugur_yavuz
Bu soru 10 yüz bin milyon defa soruldu, haftaya yine sorulacak kesinlikle eminim...
geçen haftada aynısını söylemiştim çünkü ondan önceki haftada ondan önceki haftada....
valla gene dedi adam ya. bir yakalayamiyorum su tip basliklari en basta var ya. -abi 4 gb 3.2... -al bunu al al al.
quote:
Orjinalden alıntı: .45 ACP
quote:
Orjinalden alıntı: ugur_yavuz
Bu soru 10 yüz bin milyon defa soruldu, haftaya yine sorulacak kesinlikle eminim...
geçen haftada aynısını söylemiştim çünkü ondan önceki haftada ondan önceki haftada....
valla gene dedi adam ya. bir yakalayamiyorum su tip basliklari en basta var ya. -abi 4 gb 3.2... -al bunu al al al.
Bu yazdığım 9. sanırım
Bak haftaya kesin yazıcam yine aynı metni
XP32 bit Coporate edition 8GB a kadar görüyor !
yapman geeken norml xp degılde entegre xp kullanmam.crystal xp yada black edıtıon xp kullandıgında 4gb gorucektır.normal masaustu kullanıcısının hıcbır zaman kullanmadgı programları kaldırdıgı ıcın xp 4gb gormektedır.şahsen denedım ve onylıyorum.ama normal xp herkes 3gb goruyor dyor ama bende 3.5gb gordu.bunuda şurdan çözdüm.eğer anakartınız sağlamsa(yani gelişmişl br kartsa) 3.5goruyor.naormal sevıye anakartalrda ıse 3gb gecmıyr.en fazla 3.2gb gordu.cok denememden sonra tabıkı.
xp kullanıyorsan yapcağın şey y black edition xp 2007 yuklemen.yada 2x1gb+2x512mb ram alman.o zamn 3gb dula çalışır ve sağlıklı olur
Aynı sorun bendede var
gıgabyet p35 ds3l anakart ,üzerınde 2gb dual 533 mhz,2 gb dual 667 mhz hılevel ramlar var ,farklı sekıllerde denedım ama gorunene ram 3.5 gb ,şimdi demıssınız vısta da da gorur xp de gormez ,4 gormesı ıcın vısta mı kuracaz? bu sorunun boot.ini de ufak bir ayarla çözüldüğünü duydum ama nasıl yapıldığı hakkında bi fikrim yok! bilen varsa söylesin. veya bıosu update mı etmek mı gerek kı pc yı daha yenı aldım .. bır yardımm edersenız sevınırım .....
e bı cvb arkadslar yokmu kımse su ram pıyasasında :)
quote:
Orjinalden alıntı: jordan24
Aynı sorun bendede var
gıgabyet p35 ds3l anakart ,üzerınde 2gb dual 533 mhz,2 gb dual 667 mhz hılevel ramlar var ,farklı sekıllerde denedım ama gorunene ram 3.5 gb ,şimdi demıssınız vısta da da gorur xp de gormez ,4 gormesı ıcın vısta mı kuracaz? bu sorunun boot.ini de ufak bir ayarla çözüldüğünü duydum ama nasıl yapıldığı hakkında bi fikrim yok! bilen varsa söylesin. veya bıosu update mı etmek mı gerek kı pc yı daha yenı aldım .. bır yardımm edersenız sevınırım .....
Kardeşim şuradaki birkaç yorumu okumak çok mu zor? 4 GB görmesi için 64 bitlik herhangi bir işletim sistemi kuracaksın. 32 bit işletim sistemlerinde bazı ayarlarla 4 GB görebilirsin ama 4 GB verimi alamazsın büyük ihtimalle.
ben pcde vista kullanıyorum oda 4 gb rami 3327mb gösteriyo arkadasların dedigi gibi 64 bit isletim sistemi kur
quote:
Orjinalden alıntı: ozanunal
quote:
Orjinalden alıntı: jordan24
Aynı sorun bendede var
Kardeşim şuradaki birkaç yorumu okumak çok mu zor? 4 GB görmesi için 64 bitlik herhangi bir işletim sistemi kuracaksın. 32 bit işletim sistemlerinde bazı ayarlarla 4 GB görebilirsin ama 4 GB verimi alamazsın büyük ihtimalle.
yorumları okumak zor degıl gordugun gıbı okuyorum ,senınde dedıgın gıbı bazı ayarlarla gorebılırmısız ,bende o ayarları ogrenmek ıstedım ,bende bılıyorum 64 bit olması lazım ,veya vista ile ,,,yazabıldıgıme gore okuyabılıyorum oyle degılmı ?????????????????
bıseyler paylasmak ıcın burdaysak ,eleştrımeye hıc gerek yok sadece paylasalım yarbay arkadssım
arkadaşıma taktım ve 4 gb ram olarak gördü... xp 32 bit. bende biliyordum 3.5 den fazlasını görmez diye ama şaşırdım... sistem özelliklerinde 4 gb yazıyordu.. saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: ugacomtr
arkadaşıma taktım ve 4 gb ram olarak gördü... xp 32 bit. bende biliyordum 3.5 den fazlasını görmez diye ama şaşırdım... sistem özelliklerinde 4 gb yazıyordu.. saygılar
çokk ilginçççç ..nasıl olur!!!!!!!!!!!!!
Hem xp de hemde vista da 4gb sorunlari var.En azindan kagit uzerinde bu sorunlar Vista SP1 ve XP SP3 ile cozulecek diye biliyorum.Vista SP1 cikti zaten XP icinde SP3 cikinca tam verim alinamasa bile en azindan kagit uzerinde 4gb olarak taninacaktir.Ama bu XP degil , 32bitlik butun sistemler icin gecerli diye biliyorum yani vista32 de 4gb i okusa bile tam olarak kullanamiyor diye biliyorum.
beyler 4 gb ram 3.25 kullanılabilir yada daha fazla kullanılabilir bunu düzeltmek için 64 bit yükletmeniz gerekir bendede bu problem vardı 64 bit yükletince düzeldi
helal olsun 7 senelik konu hortlamış :D bende win7 32 bit ram taktım 2gb daha ama 3 görünüyo dedigin gibi 64 bit olması lazım tam verim için :D