Şimdi Ara

YARDIM: 4 GB RAM 3.25 GB GÖRÜNÜYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
7.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar. geçenlerde corsair marka 800mhz toplam 4gb ram aldım. ( CORSAIR 800 MHZ (1GB X 2) DDR2 6400 RAM ) bilgisayarımdan kontrol ettiğimde ram 3.25 gb görünüyor. everest gibi system info programlarında ramler slotlarda tanımlı ama nedense bellek açısından 4 gb göremiyorum. sorun ne olabilir. söküp takmak yeterli olabilir mi acaba?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• işletım sıstemın xp see 3gb gorur xp 4gb tanımımıyor heralde tam emın değilim ama 3gb olması lazım
  • windows xp 4gb ram desteklemiyor her ne kadar microsoft destekliyor desede...bu hem donanımhaberde hemde diğer forumlarda çok tartışıldı.peki çözüm ne ?? windowsxp 64bit yada server2003 (vistayı bilmiyorum kullanmıyorum)
  • 32bit işletim sistemleri en fazla 3.25 gb ram görür, 4g ram kullanabilmen için 64bit lik bir işletim sistemi yüklemen gerekir.

donanımsal bi sorun değil yani, söküp takman bişeyi değiştirmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: tımestop

işletım sıstemın xp see 3gb gorur xp 4gb tanımımıyor heralde tam emın değilim ama 3gb olması lazım

Xp ile alakası yok, 32bit Vista'da da görmez. Burada önemli nokta işletim sisteminin 64 bit olması gerektiği.
    XP 64bit kurup onda da kullanabilirsiniz.
  • Arkadaşlar çok teşekkürler. yani O.S 32 bit olmasına rağmen 4 gb kapasitesiyle kullanabilir miyim? her nekadar 3.25gb görünsede. yoksa max. 3.25 gb mı verim alabilirim?
  • 4gb verimi alamazsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dual 1 gb mı yoksa 1,25 gb mı?
    16 yıl önce açıldı
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: acasiastrain

Arkadaşlar çok teşekkürler. yani O.S 32 bit olmasına rağmen 4 gb kapasitesiyle kullanabilir miyim? her nekadar 3.25gb görünsede. yoksa max. 3.25 gb mı verim alabilirim?

@trulli'nin yorumunu okudun mu yoksa okumuş gibi mi yaptın ?

quote:

4g ram kullanabilmen için 64bit lik bir işletim sistemi yüklemen gerekir.
  • okumuş gibi yaptım. iş saatlerinde dikkatsizlik olabiliyor...

herkese çok teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

quote:

Orjinalden alıntı: tımestop

işletım sıstemın xp see 3gb gorur xp 4gb tanımımıyor heralde tam emın değilim ama 3gb olması lazım

Xp ile alakası yok, 32bit Vista'da da görmez. Burada önemli nokta işletim sisteminin 64 bit olması gerektiği.
    XP 64bit kurup onda da kullanabilirsiniz.

ben bilmiyordum ama şimdi aydınlandımm tessekkurler
  • 4GB RAM NEDEN 3GB GÖRÜNÜR

adında üst konu başlığı yapalım.

• Dostum Vista kurarsan veya XP X64 kurarsan 4 GB olur bilgisayarın merak etme :)))))

XP max 3.2 kadarını görebilir...

yorumlarıokumadan cevapayzdım herkesin deidğini tekrar etmişim .kusura bakmayın : )))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhanUygur -- 25 Aralık 2007; 15:05:34 >
  • Hem kullandığımız işlemciler hemde windows 32 bitlik olduğu , 2 üzeri 32 de 4.294.967.296 ettiği halde 4 gb ın kullanılamaması ilginç.
  • xp64bit lik işletim sistemini nerden bulabilirim.veya ne yapabilirim.bende 3 gb rem almayı düsünüyorum.
  • peki ben değişik bir soru sorayım hazır sorun anlaşılmışken.
    2+1 GB ram taktığımızda sistemin açılırken çakması neden olabilir?...
    bnim aklıma birinci olarak ram uyumsuzluğu geliyor çünkü farklı marka ramler...
    ikinci sebep de anakartta aynı anda 1 double side bir single side ram takamıyoruz ikisi de single sided olmalı...
  • Bu soru 10 yüz bin milyon defa soruldu, haftaya yine sorulacak kesinlikle eminim...

geçen haftada aynısını söylemiştim çünkü ondan önceki haftada ondan önceki haftada....
  • bu ram sorunu olayını 896419017964119619631*46316546446*64bit olarak forumda konu ve yorumlarla açıklamıştık
  • konu sabitlenebilir aslında
  • arkadaşlar peki şöyle bi soru var bende birde şunu cevaplayınız lütfen. 1x4 şeklinde ramleri yerleştirsem normalde dual modda çalışması lazım. 32 bitlik işletim sisteminde peki 3.2 gb olarak gözükse bile dual modda mı çalışır 4 gb ram yoksa single mı?
  • birde artık 64 bit sistem ihtiyacı yavaş yavaş geliyor ama pes 2008 bile windows xp 64 bitte çalışmıyor. Buna microsoft nasıl bir çözüm bulacak gerçekten merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.