Öncelikle herkese merham. Geçen indirimden 32" samsungtelevizyon aldım, hdmı ile dizüstüne bağladım fakat tv 50hz da çalışıyor dizüstü görüntü minimum 59hz veriyor. Bu nedenle görüntüde kırılmalar yaşanıyor, ne yaptıysam çıkışı 50hz'a düşüremedim yardımınızı bekliyorum. Bu arada grafik kartım intel hd serisi p6100 işlemçi ile gelenlerden.
tv nin çözünürlügü nedir? laptop un çözünürlügü nedir max 50 hz /59 hz meselesinden olmaması lazım.
1366*736 dizüstü çözünürlüğü tv de çözünürlüğü aynı düşürünçe ekrana ya sığmıyor yada kalite düşüyor.
yardım bekliyorum görüntüyü 50hz a nasıl çekerim...
ekran kartınızın ayarlarında masaüstü sekmesinde hz lerle ilgili menü var ordan bir deneyin birde laptop u şarjda iken deneyin belki ufak bir farklılık olabilir. laptop un ekranı kararıyormu tv ye baglantı verdiginizde otomatikman?
hz ayarı olarak minimum 59hz seçeneği mevcut ekranı sadece dijital tv ve çift ekran olarakta kullandım farketmiyor şarja takılı denemedim şimdi onuda deneyeceğim. ilginiz için teşekkür ederim.
sarja takmam pek farketmedi ama daha öncekinde daha iyi ama hala kırılmalar yaşanıyor. sorumun cevabını bulamadım. yani hz düşürme sorununu yinede çok teşekkür ederim.
laptop un ekran kartı ati dir sanırım muhtemelen ati nin control panelinde hz ile ilgili ayarlar vardır mutlaka ama siz manuel olarak ayarlamanız lazım görünmemesi otomatik ayarlar seçili oldugu için olabilir. ancak laptop ekran kartı gücü yeterli gelmedigi için (tv fulhd ise) bence bir miktar titreme yaratıyor olabilirmi ? tv nin 50hz olmasından daha çok.
kart intel hd grafik kartı. tv hd bende hd çözünürlükte görüntü alıyorum.kartın manuel ayarlarında 50hz yok son ihtimal sürücüleri güncelleyip video oynatıcı değiştiricem codek filan. benim asıl sorum intel hd grafik kartında hz ayarını yapmanın bi yolu varmı oydu yabancı sitelerde baktım ama farklı bi sürücü kurmam gerekiyormuş oda verimli olmuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: F@t_01
1366*736 dizüstü çözünürlüğü tv de çözünürlüğü aynı düşürünçe ekrana ya sığmıyor yada kalite düşüyor.
Panellerin standard Vertical Freq.değeri 60Hz dir!!!(59,......)!!
Örneğin 1366x768pixel ölçüsünde sadece 60Hz de çalışır ekran! 50Hz içinse GCard ayarından bazı çöz.değerlerini deneyeceksin ve o zaman 50Hz(ve diğer Hz değerlerini bulacaksın)
örneğin;1280x720 de 50/60 seçeneği gelir! 1920x1080 de ise 25/30/50/60 gibi değerler gelir!
Kısaca CCC den Desktop-Area seçeneğinden birisini seçtikten sonra da yine CCC den Scaling kaydırma çubuğu ile ikinci ekranı ayarlayacaksın
Ancak bu işlemler genelde Desktop larda sorunsuz olurken Notebook larda bu kadar basit olmaz veya bazı durumlarda görüntü alınmaz veya Çöz. ayarı tutturulamaz veya görüntü bozuk olur v.s
Panel tip TV ler de bu arada bir "Monitör" gibi olmadıkları için her frekansı doğru/rahat/stabil işleyemezler!!!
Sonuç olarak PC ile Paneli belli bir ayarda buluştırman gerekiyor!
Bir diğer seçenek şöyle olabilir bazı panellerde/notebook larda işe yarıyor);görüntüyü panele verdikten sonra notebook ekranı kapatılacak ve sadece görüntü panele verilecek gibi bir uygulama!
model bu. sizin dediğiniz gibi çözünürlükle oynayarak 50hz ayarını tutturuyorum fakak görüntü tv ye ya sığmıyor yada ortasunda küçük bi şekil alıyor. benim ihtiyacım tv nin çözünürlüğündeki çözünürlüğü 50hz almak.
teşekkür ederim
yapabilecekleriniz elinizdeki mobil cihazın ayarlarıyla sınırlı, daha dogrusu ekran kartının ayarlarıyla sınırlı, siz deneyerek en mantıklı çözünürlügü uygulayıp kaydet çık yapmak . daha sonra da tv içinse kumanda üzerindeki sıgdırma seçeneklerinden size en cazip geleni kontrol etmek. (aspect ratio)
laptopun ekranındakı gordugun 59 hz ıle tv dekı gordugun farklı seyler laptoptakı hz ayarı laptopun ekranı ıcındır tv ıcın deıl.ornegın laptopta en fazla 60 hz yapıyorsundur ama tv daha fazla hz ye sahıp we atıyorum 70hz de calısıyordur.olması gerekende bu tv de yazan hz ayarı tv ekranı ıcın laptopta yazan hz ayarı laptopun ekranı ıcındır
quote:
Orijinalden alıntı: F@t_01
Öncelikle herkese merham. Geçen indirimden 32" samsung televizyon aldım, hdmı ile dizüstüne bağladım fakat tv 50hz da çalışıyor dizüstü görüntü minimum 59hz veriyor. Bu nedenle görüntüde kırılmalar yaşanıyor, ne yaptıysam çıkışı 50hz'a düşüremedim yardımınızı bekliyorum. Bu arada grafik kartım intel hd serisi p6100 işlemçi ile gelenlerden.
Laptop 60 Hz. olsun, eğer Tv 100 Hz. ise ekran kartına HDMI ya da Tv Out kablosunu taktığın zaman pc çıkış panelini tanır ve uygun Hz.'ler seçeneklere eklenir. Eğer Tv'ni laptop'undan farklı bir hertzde çalıştırmak istiyorsan Başlat+P tuşuna basarak görüntüyü sadece harici monitör(tv)'den alman gerekiyor. Yani laptopun ekranının karanlık olması lazım. Bu şekildeylen masaüstünden grafik kartı ayarlarından frekansı ayarlayabilirsin. Görüntülerde yaşanan kırılmalar hertz farkından değil, ekran kartının, işlemcinin veya kullandığın kablonun performansındandır. Kolay gelsin...
KABLO İLE ALAKALI Bİ PROBLEM VAR 1.3 MU KABLO EĞER DEĞİLSE YAPACAKTIR
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme