Şimdi Ara

YARDIM - acer aspire 5002 VLMİ ısınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 ay önce acer aspire 5002 VLMİ aldım... Giriş seviyesi için yeterli olacağını ve 64 bit işlemci desteği sayesinde notebookumu 4-6 sene masaüstü ve ofis uygulamaları için kullanmayı hedefledim...

Makinada AMD Turion ML 30 işlemci mevcut... Sistem kararlı ve hızlı çalışıyor , fakat sorunum şu : işlemci çok çabuk ısınıyor ( masaüstünde ve hiçbirşey yapmaz iken speedswitchxp ile max battery ve %50 CPU ile right mark CPU clock utility ile undervolting yapılmış hali ile ((4x950 , 8x1150 sağlıklı çalışıyor)) 7 dkda CPU sıcaklığı 10 derece birden artıyor . 37 dereceden 47 dereceye...

CPU fanı 50 derecede devreye giriyor sogutuyor ve 44 derece olunca çalışmayı bırakıyor.Çok gürültülü olduğunu söyleyemeyeceğim ama işlemci 4-5 dakika içinde tekrar 50 dereceye çıkıyor fan sesinin sürekli tekrarlanır olması ve benim sessiz bir ortamda çalışıyor olmam , fan sesini çekilmez bir hale getiriyor.

Makina yeni , fanında toz ..vs yok fakat ben bu makinanın masaüstü uygulamalarında 40-45 derecede çalışmasını ve fanın devreye girmemesini istiyorum +mümkün değil ise fanın 52 dereecede devreye girip 40 dereceye kadar sogutmasını sağlamak istiyorum.(speedfan denedim faydalı olmadı) Biosta ayarı da yok kontrol etmek için de bir yazılım bulamadım :(

Manhattan plastik 3 fanlı sogutucu aldım tavsiye üzerine CPU yu 37 derecede sabitleyerek fanın çalısmasını önlüyor , fakat onun sesi de CPU fanının sesinden aşağı kalır değil....üstelik sürekli

Bilgili bir arkadasın ilgilenmesini ve yardımcı olmasını istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pepejr -- 5 Aralık 2005, 21:25:30 >

• Durumu önlemek için elnden geleni yapmışsın artık yapacak bi şey yok bence manhattan kullanmaya devam et
  • pepejr hocam,

kullandığın cihaz hakkında bir değerlendirme yapmam mümkün mü? şu 64 bit olayı güçleştiriyor seçimi? bugün dell 6000 999$+kdv ye düştü bimekste+150 tllik hediye çeki var bende yani 1450 YTL'ye alma şansım var dell 6000i.

senin acer tabi 1050+kdv gözüküyor yani 1700'e geliyor.

ben 1 kere alabileceğim ve 3-4 sene götürmek istiyorum her ne kadar zamanla makina tarihin tozlu sayfalarındaki yerini pekiştirecek olsa da?

ne kadar fark vardır sence ikisinin arasında? şarjı ne kadar gidiyor acer'ın? görüşlerini aktarırsan sevinirim.

teşekkürler
  • acaba baska aspire 5002 vlmi kullananan arkadaslar var mı?
    Onların da CPUsu benimki kadar çabuk ısınıyor mu?Ve fanları benimki kadar sık çalışıyor mu?
    Aspire 5024 kullanan bir çok arkadasımı gördüm forumda...
    Onlarda da 1.8 ghz turion var , acaba aynı sorunu onlar da yaşıyorlar mı?

Makinamdan kaynaklanan bir sorun varsa iade yapmayı düşünüyorum...
    Herkes Turion çok iyi ısınmıyor ...vs diyor ama ben aynı mutluluğu yaşayamadım ve fan gürültüsünden kurtulamadım...

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nenadkrstic12

pepejr hocam,

kullandığın cihaz hakkında bir değerlendirme yapmam mümkün mü? şu 64 bit olayı güçleştiriyor seçimi? bugün dell 6000 999$+kdv ye düştü bimekste+150 tllik hediye çeki var bende yani 1450 YTL'ye alma şansım var dell 6000i.

senin acer tabi 1050+kdv gözüküyor yani 1700'e geliyor.

ben 1 kere alabileceğim ve 3-4 sene götürmek istiyorum her ne kadar zamanla makina tarihin tozlu sayfalarındaki yerini pekiştirecek olsa da?

ne kadar fark vardır sence ikisinin arasında? şarjı ne kadar gidiyor acer'ın? görüşlerini aktarırsan sevinirim.

teşekkürler

giriş seviyesi için ideal bir laptop aspire 5002
    pil ortalama (web surf , müzik dinlemek , word exel çalısmak...vs ) 3- 3.5 saat gidiyor yapılan ince ayarlarla...(undervolting , speedswitch...vs)

yüksek seste değil ama fan gürültüsü beni rahatsız ediyor ... Ben laptopumun ömrünü 1-2 yıl daha uzatmak adına 64 bit işlemci seçtim , dogru yaptığım konusunda ise süphelerim var...

• teşekkürler,

ya hakkaten kritik bir karar. bazıları diyor 64 bitlerin yerleşmesine rayına oturması 2-3 yılı alır zaten o zamana kadar senin makinada tarih olmuştur diyor biri diyor desktopların çoğu şimdiden 64 bite geçti. yani şöyle düşünüyorum son zamanlarda fiyatların düşmesinde bu 64 bit olayı etkili oldu gibi. stokları yavaş yavaş tüketmek istiyorlar sanki.

ben de oyun oynamayacağım. ofis, internet, müzik ve film seyretme amacım var. ooo piti piti filan yapcaz herhalde en sonunda...

senin fan gürültüsü kötü olmuş ya umarım küçük bir arızadır. garantiyle hallolur.
  • Arkadaşlar,

Dilimizde tüy bitti.. Turion'ların 64 bit olmasının büyük avantajı yanında dezavantajları da var. Bunlar:

- Isınma sorunu. Turion'lar ısınıyor, bunu almadan önce kabul etmiş olman lazım.
    - Fan sorunu. Yüksek ısınmayı engellemek için fan güçlü bir şekilde çalışıyor. Bu da Turion'ların bir başka zayıf noktası.
    - Pil sorunu. Turion'lar, Centrino'lara göre pili resmen sömürüyorlar. (zira fan çok çalışıyor vs)

Başka bir çok topic'te de tartışıldı bu. İleride 64 bit kullanılacak diye bugünden tüm olumsuz özelliklerine katlanıp (pil süresi, ısınması, fanı, ddr2 desteği olmaması, 1 mb önbelleği olması vb.) 64 bit almak çok akıl karı değil. İlla AMD istiyorsanız biraz bekleyin, en azındna ML değil MT işlemcilere sabredin dedik. Bizzat kendim bir AMD fanatiği olmama rağmen, bazı Turion alan arkadaşlar diğer arkadaşları da yanlış yönlendirdiler. Oysa Turion 64bit'ler henüz emekleme aşamasındaydı ve uzun vadeli bir yatırım için yanlışlardı.

Bence elinden gelenin hepsini yapmışsın. Artık bunları düşünmeyip makinenden maksimum keyfi almaya bak bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.