Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5738G ISINMA SORUNU (Kısmen Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
34.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 hafta önce 1130TL'ye aldığım ACER ASPIRE 5738G notebook'un ciddi ısınma problemi var.
    Aşağıda özelliklerini yazdım: (Linki)
    İşlemci: Core™2 Duo T6400 2,00 GHz
    Bellek : 3 GB DDR3
    Ekran Kartı : nVidia Geforce G105 512MB

PES 2009 da bir maç sonrası (maç süresi 10dk) Everest'le ölçtüğüm sıcaklıklar maksimum aşağıdaki değerlere ulaşıyor:
    GPU: 105
    CPU: 74
    CPU: Core#1: 69
    CPU Core#2: 71
    HDD: 48

Daha fazla oyuna devam etmedim.

Left4Dead (FPS) oyununda ise 5 dakika kadar sonra sıcaklıklar bu değerlere çıkıyor ve 5-10 dk. içerisinde sistem kendini kapatıyor.
    Windowsta nette dolaşırken kapanma sorunu olmuyor. Not: Yeni bios versiyonuyla oyunlardaki kapanma sorunu çözüldü

Oda sıcaklığı yaklaşık 28 derece. Laptop yeni olduğu için tozlanma vs. söz konusu değil.

Bu modeli kullanan arkadaşlarda da aynı problem var mı?
    Acerlar laptoplarda havalar ısınınca oyunlarda sistemin kendini kapatması olağan bir durum mu?

Yardımcı olusanız çok sevinirim. Laptopu servise göndermeyi düşünüyorum. Alalı 2 hafta olduğu için geri iade almazlar herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonicMajesty -- 15 Ağustos 2009; 20:45:17 >

• ARkadaşlar fikir veren yok mu? Servise göndereyimmi laptopu?
  • Ekran kartı desteklemediği için aşırı zorlanma olabilir bende de aynı notebook var pes09 yükleyince minimum seviyede bile oynarken kasıntı yapıyor sadece film izlemek için kullanıyorum artık :)
  • Sizinkinde kapanma sorunu var mı?

quote:

Orjinalden alıntı: MirAge42
    Ekran kartı desteklemediği için aşırı zorlanma olabilir bende de aynı notebook var pes09 yükleyince minimum seviyede bile oynarken kasıntı yapıyor sadece film izlemek için kullanıyorum artık :)
  • Sıcaklıklar hiçte normal değil.Başka oyunlarda böyle sorunlar oluyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslanemre58

Sıcaklıklar hiçte normal değil.Başka oyunlarda böyle sorunlar oluyor mu?

Burnout Paradise'ı denedim bugün. 5-10 dakika sonra sıcaklıklar aynı seviyelere çıkıyor. 15-20 dakika sonrada bilgisayar kendini kapatıyor.
    PES, Left4Dead, Burout Paradise üç oyundada aynı sorun gerçekleşiyor. Yani problem oyunla alakalı değil.
    Isınıp kapanacak olduktan sonra ne diye koymuşlar 512MB ekran kartını anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: DemonicMajesty

Sizinkinde kapanma sorunu var mı?

quote:

Orjinalden alıntı: MirAge42
    Ekran kartı desteklemediği için aşırı zorlanma olabilir bende de aynı notebook var pes09 yükleyince minimum seviyede bile oynarken kasıntı yapıyor sadece film izlemek için kullanıyorum artık :)

Kapanma sorunu hiç olmadı şimdiye kadar 4 ay olacak nerdeyse alalı memnunum hiç sorun çıkartmadı sesi eski Asus notebook'uma göre biraz düşük ama idare ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Micuvan -- 13 Haziran 2009; 4:11:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: aslanemre58

Sıcaklıklar hiçte normal değil.Başka oyunlarda böyle sorunlar oluyor mu?

Burnout Paradise'ı denedim bugün. 5-10 dakika sonra sıcaklıklar aynı seviyelere çıkıyor. 15-20 dakika sonrada bilgisayar kendini kapatıyor.
    PES, Left4Dead, Burout Paradise üç oyundada aynı sorun gerçekleşiyor. Yani problem oyunla alakalı değil.
    Isınıp kapanacak olduktan sonra ne diye koymuşlar 512MB ekran kartını anlamadım

Bilgisayarı servise götürmekte fayda var yoksa bilgisayarı yakmaya kadar gider.Sıcaklıklar anormal şekilde yüksek.Driveri güncelleyin belki bir yararı olur

• Laptop soğutucusu ile oyun oynamayı denedim. Ekran kartı yine 100 derecelerin üstüne çıkıyor hemen.
    PES'te sorun olmadı fakat Left4Dead oyununu uzun süre oynayınca sistem yine kendini kapattı
    Arada bir oyun oynarım diyenlere bu notebooku TAVSİYE ETMİYORUM.
  • Prototpe indirdim ısınıp kapanıyor
  • Ayın 18'inde servise yolladım. Halen bir ses yok.
  • quote:

Ayın 18'inde servise yolladım. Halen bir ses yok.

1 aydan önce gelmez hocam.Bence fanında bir problem olmuş olabilir
  • 1 aydan önce gelmez diye birşey yok. Kanuna göre serviste 1 aydan fazla durursa zaten yenisini göndermeleri gerekiyor.
    Bugün servisi aradım. Servisteki işlemler 2 gün önce bitmiş.
    Bimeks kendi sevk ediyormuş servisten alıp. Bimeks müşteri hizmetlerini aradım, haberleri yokmuş. İlk sevkiyatta gönderileceğini söyledi.
    Servis donanımsal bir hata bulamamış. Yani oyunlarda 5-10 dakika içinde bilgisayarın kapanması NORMALMİŞ!
    İnternette bir kaç kişi aynı sorundan bahsetmiş. Böyle bir laptopu nasıl piyasaya sunuyorlar anlamıyorum...

• bende de aynı sorun var. soldier fortune 3 payback oynuyorum bilgisayar reset atıyor.
  • quote:

1 aydan önce gelmez diye birşey yok. Kanuna göre serviste 1 aydan fazla durursa zaten yenisini göndermeleri gerekiyor.
    Bugün servisi aradım. Servisteki işlemler 2 gün önce bitmiş.
    Bimeks kendi sevk ediyormuş servisten alıp. Bimeks müşteri hizmetlerini aradım, haberleri yokmuş. İlk sevkiyatta gönderileceğini söyledi.
    Servis donanımsal bir hata bulamamış. Yani oyunlarda 5-10 dakika içinde bilgisayarın kapanması NORMALMİŞ!
    İnternette bir kaç kişi aynı sorundan bahsetmiş. Böyle bir laptopu nasıl piyasaya sunuyorlar anlamıyorum...

Yuh!!
    100-105 derecenin neresi normal?
    Ben 80'e yaklaşınca korkuyorum birşey olur diye adamlara bak
    Acaba bu G105'lerde ki genel bir sorun mu yoksa 5738'lerde ki genel bir sorun mu?

• iade talebinde bulunmuştuk. İade talebimiz kabul edilmiş. Yani bu seride toptan bi sorun var. Ama zg serisinde böyle bir sorun yok. Sorunun kaynağı bence bios. Yakında yeni bios çıkar sorun kökten hallolur.
  • Ben 6530G kullanıyorum.İşlemci 100 dereceye çıkıyor.Saatlerce oyun oynasam bile 98-97 derece arası dolaşıyor.Hiç kapanma sorunu olmadı ama korkuyorum.Ayrıca sıcaklıktan dolayı oyunda bir yavaşlamada olmuyor.Bilgisayarın arka kapağını açıp fanıda temizledim.Durum aynı.

Bu arada laptobu göndermişsin servise,geldi mi?Geldiyse durum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mèrt -- 13 Temmuz 2009; 0:52:31 >
  • Bende Zg var, t4200 işlemcili ve g105m ekran kartı var.

Isınma problemi varmı yokmu anlamadım çünkü oyun merakım yok yükleyip denemedim. Ama fanı sesli gibi biraz. Devamlı en düşük seviyede çalışıyormu acaba herkesin? Sadece netteyken bile? yoksa fan kapalı uzun süre internette dolaşabiliyor musunuz?
  • bendede aynı sorun var aldıktan beri hiç oyun yüklememiştim şimdi yükledim daha 5 dak oynamadan kapanıyor...
    yani oyun oynamak isteyen varsa sakın almasın ...yarın ilk iş arayıp neler yapabilirim sorucam....
    öyle notebook soğutucu falan hikaye ben 1 milyardan fazla para verip aldığım pc de soğutucuylamı oyun oynıcam....

bi dünya testleri falan yapıldı yazıyor özelliklerinde ancak düşününki 2 grafik testi yapılmamışki herkeste olan bu sorun farkedilmemiş...
    bir daha acer üstüne para verseler almam....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 14 Temmuz 2009; 19:49:11 >
  • Yarın bende bir yükleyip deneyeyim bakalım..

Fan sesi nasıldı peki kapanmadan önce?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.