Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5738G ISINMA SORUNU (Kısmen Çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
34.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fan tam kapasite çalışıyor ancak yetersiz geliyor...
    rezillikten başka birşey değil...

bu gün aradım merkez servisin yerini öğrendim en kısa zamanda servise vericem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

bendede aynı sorun var aldıktan beri hiç oyun yüklememiştim şimdi yükledim daha 5 dak oynamadan kapanıyor...
    yani oyun oynamak isteyen varsa sakın almasın ...yarın ilk iş arayıp neler yapabilirim sorucam....
    öyle notebook soğutucu falan hikaye ben 1 milyardan fazla para verip aldığım pc de soğutucuylamı oyun oynıcam....

bi dünya testleri falan yapıldı yazıyor özelliklerinde ancak düşününki 2 grafik testi yapılmamışki herkeste olan bu sorun farkedilmemiş...
    bir daha acer üstüne para verseler almam....

Evet bu seride genel olarak bir sorun var. Geçenlerde bir arkadaşımda almış daha yeni haberim oldu. Onda da aynı sorun var. Yani bir an önce servise gönderin. Oradaki bilgisayar kutularını görünce ne kadar çok 5738g modelinin oraya aynı sorunla geldiğini anlamış olursunuz.

• Bende de acer 5536 var. call of daty5 'i yükledim. görüntü sayfa sayfa geçiyor. üstelik 512 mb ekran kartım vardı. ısınması zaten ayrı problem. bi de cihaz fişteyken çok yavaşlıyor.
    ne yapacam bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FaTeeH

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

bendede aynı sorun var aldıktan beri hiç oyun yüklememiştim şimdi yükledim daha 5 dak oynamadan kapanıyor...
    yani oyun oynamak isteyen varsa sakın almasın ...yarın ilk iş arayıp neler yapabilirim sorucam....
    öyle notebook soğutucu falan hikaye ben 1 milyardan fazla para verip aldığım pc de soğutucuylamı oyun oynıcam....

bi dünya testleri falan yapıldı yazıyor özelliklerinde ancak düşününki 2 grafik testi yapılmamışki herkeste olan bu sorun farkedilmemiş...
    bir daha acer üstüne para verseler almam....

Evet bu seride genel olarak bir sorun var. Geçenlerde bir arkadaşımda almış daha yeni haberim oldu. Onda da aynı sorun var. Yani bir an önce servise gönderin. Oradaki bilgisayar kutularını görünce ne kadar çok 5738g modelinin oraya aynı sorunla geldiğini anlamış olursunuz.

5738 G ile 5738 ZG modelinin ne farkı var acaba?
    size sanırım iade edildikten sonra ZG olan verildi?
    sadece sıcaklığa dayanıklılık olmasa gerek aradaki fark ZG daha mı üstün ?

dual core t4200 sanırım onun işlemcisi daha düşük galiba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 16 Temmuz 2009; 21:32:58 >

• bende 5738g 664g50 mn var. (4 gb drr3 gforce 105m ekran kartı t6600 işlemci ) yklaşık üç ay önce aldım. hiçoyun oynamamıştım. 3 gün önce Need for Speed Undercover oyununu kurdum. oh ne güzel oynayabiliyorum derken 15 içinde bilg. kendini restledi. yani yalnız değilsiniz. bunun üzerine gidip bizlerin dertlerine çare olsunlar. 1450 verdim oyun oynayamıyorum. yazık. acera.... müştri hizmetlerini aradım.hiç böyle şikayet gelmediğini söylediler. servise yönlendirdiler. p tesi gideceğim bakaım ne olacak...
  • sakın kabullenmeyin arkadaşlar gerekirse imza toplayalım birlik olalım hakkımızı arayalım...
    dağ başı değil burası öyle pc yi kösücek sonra birşey yok diyecek...

ben yarın vermeyi düşünüyorum servise...
    telefonda ısınma sorunu yüzünden gelenler oluyor dedi ancak genel olarak söyledi...bu modele özge değil yani...
    ama bariz bir ssorun olduğu ortada...
  • quote:

iade talebinde bulunmuştuk. İade talebimiz kabul edilmiş. Yani bu seride toptan bi sorun var. Ama zg serisinde böyle bir sorun yok. Sorunun kaynağı bence bios. Yakında yeni bios çıkar sorun kökten hallolur.

ZG serisinin farklı olduğundan emin misiniz? Bu modeli güvenerek alabilir miyiz? Elektroworld'de bir elemana sordum bugün reset ve ısınma problemi varmış diye, hayır bu üründen çok sattık böyle bir şikayet yok dedi. Ben de adama kızıyordum birşey bilmiyor sallıyor diye, fakat sorduğum pc 5738ZG serisi. Demek ki haklı olabilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: osstation

quote:

iade talebinde bulunmuştuk. İade talebimiz kabul edilmiş. Yani bu seride toptan bi sorun var. Ama zg serisinde böyle bir sorun yok. Sorunun kaynağı bence bios. Yakında yeni bios çıkar sorun kökten hallolur.

ZG serisinin farklı olduğundan emin misiniz? Bu modeli güvenerek alabilir miyiz? Elektroworld'de bir elemana sordum bugün reset ve ısınma problemi varmış diye, hayır bu üründen çok sattık böyle bir şikayet yok dedi. Ben de adama kızıyordum birşey bilmiyor sallıyor diye, fakat sorduğum pc 5738ZG serisi. Demek ki haklı olabilir?

Gördüğüm zglerde böyle bir sorun yok. Ama hepsinde olmayacak diye birşeyde yok. Genede siz aldıktan sonra test amaçlı açıp deneyin. Eğer sorunluysa hemen değişim olur diye tahmin ediyorum.

• quote:

Gördüğüm zglerde böyle bir sorun yok. Ama hepsinde olmayacak diye birşeyde yok. Genede siz aldıktan sonra test amaçlı açıp deneyin. Eğer sorunluysa hemen değişim olur diye tahmin ediyorum.

Peki, teşekkür ederim. Forumda bu seriye sahip kişiler yorum yapsa daha da emin olabiliriz.
  • cooler master ın notebook soğutucusunu da aldım ancak sonuç aynı gene kapanıyor...
    almayın boşuna eğer sadece sorunu halletmek istiyorsanız (ben zaten almayı düşünüyordum)

servise veriyorum bu hafta sonu...olanları tekrar yazarım
    bilgi açısından ve sorunlarımızın hallolması adına (gerekirse hepberaber şikayet ederiz v.s.) güncel tutalım bu konuyu...
  • acaba ekran kartının sıcaklığının nasıl öğrenebiliriz?
  • Ben bu bs yi bimeksde denedim ama denemeden önce bu başlığı okumuştum ilk olarak hd video oynatırken işlemci 60ın üstü ekran kartı 76-78 derece falandı grid yükledi görevli zarla zorla oyunun menüsünde bs kendini kapadı, ayrıca ortam baya bi soğuktu yaniserindi, ayrıca işlemcisi P7450 olan 4gb DDR3 ram G105 . Bence bs nin sorunu G105 in çok ısınması ve bu modelin havalandırmasının berbat olması olayın kötü tarafı bs yi değiştirmiyolar da, alan arkadaşlar için üzüldüm. Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: paşalı37

acaba ekran kartının sıcaklığının nasıl öğrenebiliriz?

everest speedfan indirebilirsiniz...
    ayrıca furmark ile ekran kartı sıcaklığını test sırasında anlık görebilirsiniz...

bu modelden olupta bilgisayarını kapatmak isteyen arkadaşlar...

2 adet super pi programı açsınlar ve 32 Milyon hesaplatsınlar (2 işlemci için 2 tane açılıyor)

sonra furmark a girip stability test ve sağdaki 2 moduda seçsinler çözünürlüğü 1024 yapsınlar
    sonra olayı izlesinler...

ekran kartı 80 lerden başlıyor oldukça hızlı şekilde 102 civarına geliyor sonra yavaş yavaş 105 e kadar çıkıyor...
    104 105 arası biraz dolanıyor sonra 105 te sabitleniyor ve 106 ya geliyor 106 ya gelince kapanıyor zaten....

klimalı soğuk ortamda cooler master ın notebook soğutucusuyla denedim genede kapanıyor...
    yapamamışlar resmen patlak pc .... işlerim yoğunluğu nedeniyle hala servise veremedim....
    ilk fırsatta vericem...

• Bence bu bs den alanlar mutlaka tepkilerini ortaya koysunlar
  • öncelikle merhabalar arkadaşlar bendede 5738g model bir laptop var ve alalı 2-3 hafta oldu ve şimdiye kadar hiç oyun açmamıştım ama bu konuyu okuktan sonra hemen aklıma oyun ykleyip denemek geldi.Ve fifa 2009 full quality herşey hightta ve msn açık bi biçimde 12 dakika hiç sorunsuz maç yaptm ve oyunu hemen kapadım speedfan programını hemn açtım ve 65derece gördüm.kİ bu normal.oyunda çok akıcıydı.acaba yeni aldım yen, biosmu yklediler .yada daha fazla oyunla denemelimiyim yorumlarınızı bekliorm
  • Arkadaşlar bu laptopta crysis2 açtım ve dirext 10da açtım ayarların çogu hight bazılarıda orta yaptım 800*600 de dx10 olarak 10-15 fps de kasmadan oynadım. oynadım .oynadım . en az bi 20 dk oynadım sonra çıktım ekran kartı anca 80e çıkmış.Bnde dediğiniz problem sistemi ne kadar zorlasamda olmuyor ayrıca bu işlemi yaparken laptopun arkası havasızdı havalı olunca 75e anca çıkıo.Bu arada biosum nisan ayının bu problemi yaşayanların biosu hangi ayn onuda yazarsanız sevinirim
  • arkadaşlar yarın 5738ZG T-4200 modelini alıcam.fakat bu yorumlar kafamı çok karıştırdı.son olarak yazdığım modeli tavsiye ediyomusunuz... ayrıca kullananlarda fikrini yazarsa sewinirim.
  • arkadşım Zg modellerinde sorun yok bnde 5738g var herkezde sorun olan bnde sorun yok ilginç bişey anlamadım
  • hımm tawsiye ediyosun yani.peki blu-ray i biliyomusun war mı yok mu
  • valla blu-ray oynatabilio benimki ama sürücü yok sürücü taktırmak fazladan para bildiğim kadarıyla yani opsiyonel
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.