Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5738G ISINMA SORUNU (Kısmen Çözüldü) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
34.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende bu bilgisayarı alalı 20/25 gün oldu 5738g modeli fm 05 yükledim biraz oynadıktan sonra kendini kapadı şimdi bilgisayarı aldığım şehirde değilim e servisede yollamak istiyorum servise yollayanlar prosedürü bi açıklasalar yollamadan önce ne yapmalıyız valla pişman oldum birde servise yollandıktan sonra hata bulunursa aynı modelden mi ,yoksa daha üst model den mi veriyolar (parayı geri verme işi yok galiba)
  • İyi günler

Bende de 5738G nvidia g105m intel 6400 (2ghz) laptop var .
    Bataryası sökük bir biçimde, fişte masaüstü niyetine kullanıyorum.
    Sistemim acer ile birlikte gelen vista ama ekran kartı sürücüsü nvidia sitesinden güncellemiştim ve bios acer sitesindeki son bios 1.06 sanırım.
    2 aydır sürekli oyun oynuyorum ve hiç kapanmadı veya kilitlenmedi veya resetlenmedi de.
    Oyunları ya medium ya da low da düzgün oynuyorum. Yüksek çözünürlüklerde oynamak mümkün değil çünkü g105m 3. sınıf bir kart. oyun için değil zaten.
    Çok ısındığı ise doğru. ekran kartı 100 dereceyi rahat buluyor.
  • Arkadaşlar Acer 2 gün önce yeni bios yayınlamış. Bios sürümü 1.13. Yanında "Strongly Recommended: Enhance graphic performance." yazıyor.
    Hemen yükledim. Isınma devam ediyor fakat kapanma sorunu giderilmiş. Birkaç saatlik Need for Speed Undercover ve Left 4 Dead oyunu sonrası kapanma olmadı. Eski bios ile 10dk. içinde bilgisayar kapanıyordu.
    Diğer Bios sürümlerini siteden kaldırmışlar. Bir sorun olduğunu yeni farkettiler herhalde.
    Denemenizi tavsiye ederim.

Burayı tıklayarak, Notebook> Aspire> Aspire 5738G >Bios'u seçip indirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonicMajesty -- 15 Ağustos 2009; 20:41:48 >

• indirdim ama indirdikten sonra neler yapmam gerekiyor bilmiyorum. nasıl kurulduğu hakkında yardımcı olurmusun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemonicMajesty

Arkadaşlar Acer 2 gün önce yeni bios yayınlamış. Bios sürümü 1.13. Yanında "Strongly Recommended: Enhance graphic performance." yazıyor.
    Hemen yükledim. Isınma devam ediyor fakat kapanma sorunu giderilmiş. Birkaç saatlik Need for Speed Undercover ve Left 4 Dead oyunu sonrası kapanma olmadı. Eski bios ile 10dk. içinde bilgisayar kapanıyordu.
    Diğer Bios sürümlerini siteden kaldırmışlar. Bir sorun olduğunu yeni farkettiler herhalde.

Burayı tıklayarak, Notebook> Aspire> Aspire 5738G >Bios'u seçip indirebilirsiniz.

nasıl kurulur yardımcı olur musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: paşalı37

indirdim ama indirdikten sonra neler yapmam gerekiyor bilmiyorum. nasıl kurulduğu hakkında yardımcı olurmusun?

Önce indirdiğiniz zip dosyasını bir klasöre açın. İçinden çıkan BIOS adlı dosyaya çift tıklayın. Çıkan soruya tamam deyin. Birkaç dakika sonra işlem tamamlanıp bilgisayar tekrar başlayacak.
    İşlemi yaparken tüm programları kapatın ve pil takılı olsun. Yoksa elektrik kesilirse bilgisayar bir daha açılmaz!
  • servise vereli 17 gün falan oldu hala geri gelmedi
    gelince umarım hallederler ama yarın arayıp söyliyeceğim bu driver ı.....

teşekkürler...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paşalı37

indirdim ama indirdikten sonra neler yapmam gerekiyor bilmiyorum. nasıl kurulduğu hakkında yardımcı olurmusun?

Önce indirdiğiniz zip dosyasını bir klasöre açın. İçinden çıkan BIOS adlı dosyaya çift tıklayın. Çıkan soruya tamam deyin. Birkaç dakika sonra işlem tamamlanıp bilgisayar tekrar başlayacak.
    İşlemi yaparken tüm programları kapatın ve pil takılı olsun. Yoksa elektrik kesilirse bilgisayar bir daha açılmaz!

teşekkürler bios yükledim 30 dakika kadar oynadım kapanmadı.

• Sorunun bios dan kaynaklı olduğu belliydi zaten. Bu sorunun çözülmüş olmasına sevindim.
  • bu modelin 2.1 ghz işlemci olanında problem yok zaten 2.0 olanının sorununun çözülmeside iyi olmuş
  • quote:

Arkadaşlar Acer 2 gün önce yeni bios yayınlamış. Bios sürümü 1.13. Yanında "Strongly Recommended: Enhance graphic performance." yazıyor.

teşekkürler sayende bende biosumu güncelledim problem yok şimdi

• mrb bende asırı ısınma ve bundan dolayı kapanma probleminden dolayı servise gönderdim, yaptıkları işlem sadece bios update. şimdilik problem yok gibi tam test edemedim ama bios update le çözmüşler sanırım.
  • Aynı sorun bendede vardı bakın nasıl halletim.

İşlemciniz çokmu ısınıyor?Acer laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme oluyorsa mutlaka yapın.

http://forum.donanimhaber.com/m_28166607/tm.htm

ACER ASPIRE 5738G ISINMA SORUNU (Kısmen Çözüldü)

ACER ASPIRE 5738G ISINMA SORUNU (Kısmen Çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cüneyt Aykaç -- 1 Eylül 2009; 16:44:58 >

• yeni Bios kesinlikle işe yarıyor. En azından ben faydasını gördüm :) laptopu alalı 1 ay oldu. Çok pişman olmak üzereydim. Bu olayı Bios ile çözmüş olmam beni çok memnun etti. :)
  • 5738ZG var bendede alalı yaklaşık 2 ay oldu ilk başta oyunlardad donmuyordu ama son 1 aydır oyundayken en fazla 5 dk sonra bilgisayar kitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum bios güncellemesi yaptım bazılarınızda düzelmiş ama bende sorun hala devam ediyor
  • merhaba
    bu laptopu almayı düşünüyordum özellikleri güzel fiyatı iyi gibi. bu konuyu okuyunca bocaladım. şimdi ısınma ve kapanma sorunu bios güncellemesiyle tamamen düzeldi mi? bir de bi arkadaş bu sorunun sadece 2.0 işlemcili olanlarında olduğunu söylemiş, 2.1 olanlarda yok demiş. benim alacak olduğum ise şu:
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030969&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR

bir sorun çıkar mı? yardım lütfen.

// bir de daha ucuzu var mıdır aynı modelin

• Aynı sorun bendede var Pes e girdiğimde 2 maç yaptıktan sonra Ekran kartı ısısı 100 dereceye dayanıyor. Şimdi dediğin gibi Bios güncellemesini yapıcam. İnş bi faydası olur
  • ben yaptım biso güncellemesi yada yaptığımı sanıyom acerın sitesinden indirdim son sürümünü indirdiğim dosyadan biosa 2 sefer tıkladım bilgisayar rest attı ama şu an baktığımda hala eski sürüm bu biosu nası güncelliyoruz anlatabilicek olan varmı yannış yaptıysam
  • http://forum.donanimhaber.com/m_34172954/tm.htm Servis ve acer.com.tr olaya el atmış. Bir bakın isterseniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.