Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5738G ISINMA SORUNU (Kısmen Çözüldü) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
34.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ACER Servis ve Destek sitesinde yazanlar:

Değerli Acer Müşteri,
    Acer aşağıda belirtilen model bazi ürünlerde potansiyel bir sorun tespit etmiştir.

1. Aspire 5738 (AS5738G)

2. Aspire 5738Z (AS5838ZG)

Etkilenen ürünlerde bazı koşullarda adaptör fazla ısınarak, kullanıcı için yanıklara sebebiyet verebilir. Bu durumun sebebi hatalı bir BIOS gömülü yazılımının yüklü olmasıdır. Neyseki, bu durumdan etkilenmiş bir ürüne sahip müşteriler, basitçe güncellenmiş bir BIOS gömülü yazılım sürümü yükleyerek bu durumu düzeltebilmektedirler.

Sadece ısınıp kapanma problemi değil bir de adaptörün ısınıp yanıklara yol açma riski varmış...
    Bizdeki şans bu kadar aldığımız laptopa bak. İyi tarafı sağımız solumuz yanmadı.

quote:

Orijinalden alıntı: tolgabc

http://forum.donanimhaber.com/m_34172954/tm.htm Servis ve acer.com.tr olaya el atmış. Bir bakın isterseniz.

• Merhabalar.
    15 gün önce Acer Aspire 5738G-744G32Mn (LX.PAMOX.133) modelini aldım aşağıdaki linkdeki.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/104846/acer-aspire-5738g-744g32mn-(lx-pamox-133).aspx
    Bir-iki kere kapandı. Sebebini anlayamadım önce. Bi kontrol edeyim dedim. O zamana kadar zorlayıcı bir işlem yapmamıştım. Oyun yükleyerek test edeyim diye düşünüyordum. Ama önce kasperskyle bi virus taraması yapayım dedim. Bırak oyunu, virus taraması bile yapamadı. Onu bile kaldıramadı. Virus taraması daha % 20 olmadan her seferinde kapandı.
    Olayı anlamak için, hem görev yöneticisi-performans'dan cpu yüklenme oranını takip ederek, hemde coretemp programından sıcaklıkları takip ederek yine sadece kaspersky'den tarama yapmak suretiyle test ettim tekrar. CPU % 90-100 olunca sıcaklık deli gibi fırlıyor. 45-50 C'den 80-90'lara çıkıyor ve 90'nı bile geçiyor. Program 90 C'den sonrasını göstermiyor zaten. 1-2 dakika sonra da hemen kapanıyor. Böyle güçlü gibi görünen bir laptop, bir virus taraması bile yapamıyor. Oyunla denesem bilmiyorum nolcaktı? Acerin sitesinden bios dosyasını indirip kontrol ettim. Zaten en son sürümü yüklüymüş.
    Bimeksi aradım. Geri gönderdim bu gün. Laptopda donanımsal sorun varsa başka modellede değiştirebiliriz dediler.
    Burada Acerle alakalı bir sürü şikayeti okuyunca tamamen soğudum doğrusu. Ben soğudum ama notebookum hep ısınıyordu :)
    Bunu iade edip HP almayı düşünüyorum artık. Aşağıdaki model iyi gibi. Bilmiyorum ne kadar fark isterler ama olsun. Sorun olmasında, adam gibi çalışsın da gerisi önemli değil. Siz ne dersiniz? HP mi alayım?
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/106785/hp-dv6-1233et-(vj852ea).aspx
    İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrecel -- 17 Ekim 2009; 2:03:41 >

• Bende de aynı makine var bios güncellemesi yapıcam ama D: sürüsündeki dosyaları yedek almalımıyım..
    Acer'ın sitesinde başlamdan önce yedeklerini alınız diye bir talimat var da..
  • Arkadaslar Acer Sitesine Girdigimde 5738G zorunlu bios guncellemesi yapın dedı Bende Yaptım yenıden baslattı bilgisayarı Sonra 1-2dk pc de takıldıktan sonra kapattım Bi daha acayım dedım Acılırken Windows Ekranı yukleme yerıne gelınce Kapanıo tekrar baslatıo AÇILMIYO BİLGİSAyar Lutfen Yardım !!!
  • arkadaşlar daha 3 gün önce windows 7 ile birlikte 5738G makinam geldi.hmn nfs shift (demo) ve bmw m3 challenge ı denedim hiç bir kapanma veya çok ısınma olmadı acaba ilerde olucakmı.biosu güncellemem gerekiomu acaba??
  • Merhaba arkadaşlar biosu güncellemeden önce makine fazla ısınmıyordu... Needfor Speed 2 ile EKRAN KARTI 80 derecenin üzerinde çıkmyordu.

Acer sitesinden seri numarasımı girdim biosu güncellemeniz gerekiyor uyarısı aldım.ve güncelledin 1.13 sürümü ile.Needfor Speed 2 oyndağımda fan aşırı hızlı dönemeye başladı ve ses de cabası ...bununla beraber ekran kartında everts ile 99 dereceyi gördüm.İşlemci ise 70 lerde seyir ediyor.

Acaba yeni kurduüum windows 7 den dolayı mı böyle oldu yoksa bios güncellemesinden mi ?

Ayrıca biosu eski sürümüne getirebilirmiyin ? 1.06 sürümüne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Han55

arkadaşlar daha 3 gün önce windows 7 ile birlikte 5738G makinam geldi.hmn nfs shift (demo) ve bmw m3 challenge ı denedim hiç bir kapanma veya çok ısınma olmadı acaba ilerde olucakmı.biosu güncellemem gerekiomu acaba??

Seninki yeni versiyondur. Gerek yok yani. İstersen sitesinden seri numarasını girerek kontrolde edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonicMajesty -- 9 Kasım 2009; 13:38:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imercan

Bende de aynı makine var bios güncellemesi yapıcam ama D: sürüsündeki dosyaları yedek almalımıyım..
    Acer'ın sitesinde başlamdan önce yedeklerini alınız diye bir talimat var da..

Bios güncellemesi işleminde sorun çıkmazsa hiçbir bilginiz silinmez. Ne C bölümündeki ne de D bölümündeki. Bir sorun çıkarda bilgisayar açılmazsa diye yazılmış. Yedek almasanız da olur, çok çok önemli bir şey varsa alın.
  • arkadaşlar acerin sitesinde seri numarı yazdm bios güncellemesi yapın diyodu dediği şekilde yaptım ben bilgisayarıma format atıcam şimdi bidaha yüklememe gerek varmı bios güncellemesini ?
  • Merhaba

Bende acer 5920 G modeli bir laptop sahibi olarak sizi uyarayım. Bilgisararımı bunda tam 2 yıl 1 ay önce almıştım. (yaklaşık 2250tl) Oyun oynamak için iyi bişey olsun diyordum (t7700 dualcore@2.4 ghz 2gb ram 8600 gt) başlarda iyidi. Sonraları yeni oyunlar çıktıkça ısınma sorunu olmaya başladı . En fazla bir iki kere kapandı bende herhalde bunda ısınma normal dedim (birazda garatiye güvendim). Isı zannımca 100 dereceye yaklaşıyor olmalıydı (çünkü bilgisayarın sol üst köşesine neredeyse el dokunulmuyor). 3 ay önce "DIRT2" oyunun yükledim grafikler süper ve akıcı ama fan deliye "dönüyordu" . Gene günün birinde kısa bir oyun turundan sonra normal bir şekilde bilgisarayı kapadım. 3 saat sonra tekrar açmaya çalıştım ve "geçmiş olsun" ekrana görüntü gelmiyor. windows açılıyor ama hiç bir şekilde görüntü yok . Garantisi sürer umuduyla servisi aradım garantinin 1 ay önce dolduğu söylendi .Özel bir servise verdim anakart ve ekran kartında birer çipin yadığı söylendi ve 250 tl hesap gemiş olsun !..

Artık render alırken bile korkuyorum bişey olacak diye " acer alacaklara tavsiye oyun oynayacaksanız ya PC alın yada acer alırken iki kere düşünün.

• Bende geçen sene televizyonda reklamını gördüm ve gitttim aldım markasıda ACER5738G orijinal vista yüklediler fakat vista yı sevmediğim için xp istedim ve bana dedilerki beyfendi herkes ileri gidiyor siz neden geri geri gidiyorsunuz diye söylendiler bende dedim sizene Xp kullanıyorum cocukluğumdan beridir diye sert çıkış yaptım...Fakat benim makinedede sorunlar var gerçekten altı ateş gibi oluyor..İşlemcisi falan yanmasın:((( Daha taksitlerini bitirmedim bozulursa çok üzülürüm:(((Bu konuda bilgisi olan yokmu arkadaşlar??Neden ısınır bu leptopların altı...Ben leptoptan pek anlamam ama masaüstü deyince onun doktoruyum ama leptoplarla aram iyi değildir...
  • burada acerle ilgili yorumları okudum babam bana almış 5738 g modelini çok korkuyorum ya bana da olursa forumdakiler die
  • Arkadaşlar bendede acer 5738 modeli var fana ulasmak nerdeyse ımkansız 5738z modeli ile aynı kasa bunun fanını nasıl acabılırım ben sagını solunu soktum motutoru sokcektım tam ıkı tane kablo var kasanın altına gidiyo onlar kopcak dıe korkup ellemedım yanı fanı acamadım bi türlü

Resim olarak çekip atabilirmisiniz çok sevinirim

Teşekkürler
  • arkadaşlar 2.1 T6500 işlemcili 5738G laptopumda Windows Ultimate 64Bit yüklü, Acer'in sitesinden bios indirdim fakat yüklerken hata veriyor dosya. aynı şey başına gelen var mı?
  • Arkadaşlar bende de 5536g var. Aynı modelden bir arkadaşımla beraber aldık. Ve yaklaşık bir yıl olmadan oyunlarda aşırı kasma vb. aşırı ısınma meydana geldi. Bios güncellemesi vs. denedim olmadı. Ancak sonunda problemi çözebildim şükür. Çözüm yolu şu: Bilgisayarınız açık vaziyette iken, evinizde kullandığınız üfürme özelliği olan ( çekme değil) halı süpürme makinasının hortumunun ucuna ince uç aparatını takıyoruz ve bilgisayarın arka tarafındaki hava çıkış ızgarasından hava tazyiki uyguluyoruz. Biraz blg. den geri durmanızda fayda var. Ve de balkonda bu işi yapmanızda fayda var. Çıkan tozları görünce şaşıracaksınız. Aynı işlemi bir de blg. kapalı iken yapmakta fayda var. Ayrıca birde ön taraftaki hava girişine de bu işlemi uygulayabilirsiniz. Bildiğim 3 tane arkadaşımın blg. si bu şekilde ilk alınan gün performansına döndü. Hiç blg. yi açmaya gerek bile kalmadı. Eğer sorununuz donanımsal değilse.

• quote:

Orijinalden alıntı: nevruz.ahmet
    Arkadaşlar bende de 5536g var. Aynı modelden bir arkadaşımla beraber aldık. Ve yaklaşık bir yıl olmadan oyunlarda aşırı kasma vb. aşırı ısınma meydana geldi. Bios güncellemesi vs. denedim olmadı. Ancak sonunda problemi çözebildim şükür. Çözüm yolu şu: Bilgisayarınız açık vaziyette iken, evinizde kullandığınız üfürme özelliği olan ( çekme değil) halı süpürme makinasının hortumunun ucuna ince uç aparatını takıyoruz ve bilgisayarın arka tarafındaki hava çıkış ızgarasından hava tazyiki uyguluyoruz. Biraz blg. den geri durmanızda fayda var. Ve de balkonda bu işi yapmanızda fayda var. Çıkan tozları görünce şaşıracaksınız. Aynı işlemi bir de blg. kapalı iken yapmakta fayda var. Ayrıca birde ön taraftaki hava girişine de bu işlemi uygulayabilirsiniz. Bildiğim 3 tane arkadaşımın blg. si bu şekilde ilk alınan gün performansına döndü. Hiç blg. yi açmaya gerek bile kalmadı. Eğer sorununuz donanımsal değilse.

Biz burada yeni alınan bilgisayarlardan bahsetmiştik. Tozlanma gibi bi durum değil yani. Ayrıca son mesaj 6 ay önce atılmış...

• 1 kişiye faydam olacaksa bu 16 ay sonrasıda olabilir.Ben sadece deneyimimi iyi niyetle paylaştım DemonicMajesty kardeşim. Ve başıma gelen olayda yıllanmış bilgisayar için değildi. Paylaşılan bilginin size faydası olmayabilir, ama inanın müşterisi çıkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevruz.ahmet
    1 kişiye faydam olacaksa bu 16 ay sonrasıda olabilir.Ben sadece deneyimimi iyi niyetle paylaştım DemonicMajesty kardeşim. Ve başıma gelen olayda yıllanmış bilgisayar için değildi. Paylaşılan bilginin size faydası olmayabilir, ama inanın müşterisi çıkacaktır.

1. sayfada ısınmanın tozlanmadan olabileceği söylendi zaten ve temizliğin nasıl yapılacağının resimli anlatımı bile var. İyi niyetinizden şüphem yok fakat konuyu okumadan, ne zamanın konusu bakmadan yorum yazmışsınız.

Neyse konuyu canlandırdık madem son durumu yazayım. Bir akşam fişe takılı bıraktığım Acer 5738G notebookum yandı. Tuşları falan eridi Keşke Acer alacak olanlara ibretlik olarak fotoğrafını çekseymişim
    Bu sefer servise gönderdim, değişim kartı yolladılar. Şimdi mutlu mesut HP Pavilion DV6-3020et kullanıyorum.

• DemonicMajesty kardeşim, aslında konunun kapanamasından aylar geçtiği biliyordum. 1. sayfada Acer'ın en üryan yerlerine kadar açılıp cerahat (toz) temizliğinin yapıldığından da haberim vardı. Ve Acer'ın aşırı ısınmasından çekmiş biri olarak (sizin kadar olmasa da ), edindiğim tecrübenin paylaşılmasını, zahmetsiz ve masrafsız bir çözüm yolu olduğunu insanlarla paylaşmak istedim. Yeni konu başlığı açmaktansa, ve takip edenleri önceden ve bundan sonradan da olmuş ve olacaksa, bu konu başlığını bir vesile bildim. Bu gidişle Acer markası için Google amcaya daha çok "Acer ısınma problemi" aratması yapılacağını da düşünerek bu konu bağlığına ve birkaç değişik forumlara da deneyimimi paylaştım. Ayrıca Merhum Acer' ınız için de mevtaya rahmet, sahibine taziyelerimi bildiririm. Tozları bol, pardon toprağı bol olsun. Saygı duruşu! Nişan al! Neyse. Hayırlı akşamlar.

• arkadaşlar 5738g'nin 1.34 bios güncellemesi çıktı. yükleyip deneyen var mı?

öteki biosları (1.24 vs.) yüklemek gerekiyor mu çünkü farklı şeyler yazıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.