Arkadaşlar bilgisayarı alalı yaklaşık 1 ay oldu.Sistem özellikleri gigabyte isolo kasa, amd 4000+ işlemci, 2gb ram, asus m2n anakart, 8600gt ekran kartı.Aldığımdan bu yana dikkat ediyorum işlemci boşta sürekli 10 derece civarı gösteriyor hatta everest'de eksi bile gözüküyor.Ekran görüntülerini vereyim :
Bu everest ile sistem boştayken :
Bu asus porbe ile sistem boştayken :
Bununla yetinmeyip orthos ile işlemciye 7 dakika yüklendim ve sonuçlar
everest ile :
Asus Probe ile :
Sonuçlar bu şeklide.Sizce algılayıcılar bozuk olabilir mi??Eğer öyleyse anakartı sevise yollayacağım.Eğer bozuk değilse bu ne hikmet anlayamadım ben
board un probe ları(ısı algılayıcıları) ısıyı yanlış ölçüyor. TAT programını denemeni öneririm. Direk işlemci core larından ısı ölçümü alırsın bu şekilde...
yanlış ölçüm diğer sıcaklıklara bakarak söyliyebilirimki senin işlemcin 30-35 derece arası bir sıcaklığa sahip biosu falan güncelledinmi ?
quote:
Orjinalden alıntı: @yKuN
board un probe ları(ısı algılayıcıları) ısıyı yanlış ölçüyor. TAT programını denemeni öneririm. Direk işlemci core larından ısı ölçümü alırsın bu şekilde...
bahsettiğiniz program amdlerde çalışmıyor diye biliyorum
coretemp te direk işlemciden alıyor diye hatırlıyorum...Board un yeni bios u da cıkmıs olabilir,denemenizi öneririm...
quote:
Orjinalden alıntı: Solitude
yanlış ölçüm diğer sıcaklıklara bakarak söyliyebilirimki senin işlemcin 30-35 derece arası bir sıcaklığa sahip biosu falan güncelledinmi ?
Biosu bilgisayarı ilk aldığımda yani 1 ay önce falan güncellemiştim. Odanın içi biraz soğuk ondan dolayı olabilir mi?
Hocam odanın içi soğuk olur da,bi işlemci çekirdeğinin -6C olması için üstteki hs en az -15C olmalı boştayken, HS'nin -15 derece olabilmesi için sizin oda en az -30C olmalı.
Erzurumda cam açıp oturmuyorsunuz değil mi?
aynı durum bende de var ama bende tek bir sıcklıkta bi -80 oluyor bi +99 oluyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme