Arkadaslar Su anda Erasmus ile Litvanyada VGTU universitesinde okuyorum.
Human-Computer Interaction dersini aldım. Öğretmenimiz bizden ünlü harfleri kullanarak, ses dalgalarını ölçmemizi ve bu sesler ile bilgisayara komut vermemizi istiyor. donem sonuna kadar bitirmem lazım.
bana Finite Fourier transform'a bakmamı soyledi. internette biraz goz attım fazla bişey anlamadım.
bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirler mi?
teşekkürler.
bunu yapabilmen için ses dalgalarını binary kodlara çevirip veritabanına kaydetmen gerekir. sonra programı yazarsın eşleştirme yaparsın bilgisayara verilen komut binary koda çevirilir, önceden senin çevirip vertabanında sakladığın kod ile uyumlu ise istediğin işlemi yapar...
ama ses dalgalarını nasıl binary koda çevirebilirsin bilemiyorum... kolay gelsin...
ses dalgalarını bilgisayara adobe audition ile alacagım ama binary code yerine fonksiyon kullanmam gerekiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: r_samur
Arkadaslar Su anda Erasmus ile Litvanyada VGTU universitesinde okuyorum.
Human-Computer Interaction dersini aldım. Öğretmenimiz bizden ünlü harfleri kullanarak, ses dalgalarını ölçmemizi ve bu sesler ile bilgisayara komut vermemizi istiyor. donem sonuna kadar bitirmem lazım.
bana Finite Fourier transform'a bakmamı soyledi. internette biraz goz attım fazla bişey anlamadım.
bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirler mi?
teşekkürler.
## Bilgisayar Mühendisleri Odası ##
Küfredesim var... ama sana değil, sana bu imkanı sağlayanlara.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme