Şimdi Ara

[YARDIM] Bilgisayarım açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık dört günden beri bu sorun ile karşılaşıyorum. Yazılım ile uğraşan birisi olarak çok sıkılıyorum bu durumdan dolayı. Detaylı bir şekilde sorunumu anlatacağım umarım yardımcı olabilirsiniz.

Öncelikle anlayabileceğiniz bir şekilde detaylı olarak sorunumdan bahsetmek istiyorum. Windows XP kullanıcısıyım. İlk olarak dört gün önce bilgisayarı açtığımda Windows XP'nin yükleme ekranına gelince donduğunu farkettim. Şu görüntüde gördüğünüz gibi yükleme barının bulunduğu yerde donuyor.

Bu sorun ile karşılaştığımda "Aman ne olacak? Virüs girmiştir." düşüncesi vardı. Dosyalarımı flashbelleğime arşivleyip format attım. Format atmama rağmen sorun hala devam ediyordu. İlerleyen günlerde bu durumun böyle olmadığını anladım. Bu sorun bu şekilde iki gün ilerledi. Daha sonra ki günlerde, daha farklı bir sorun ile karşılaştım. Sorun tam olarak şöyle; Bilgisayarı açtım ve ekrana görüntünün gelmediğini farkettim. Ekranda "No Signal/Sinyal Yok" şeklinde bir yazı ile karşılaştım. Daha sonra büyük bir olasılık ile donanımsal olduğunu farkettim. Arkadaşımın tavsiyesi ile kasayı açtım ve girişleri kontrol ettim, rami ekran kartını çıkarıp taktım fakat değişen bir şey olmadı.

Daha sonra ki gün ise iş çığırından iyice çıkmaya başlamıştı. Ekrana görüntü gelmiyor ve DVD Rom çalışmıyor. Bilgisayar açılınca iki veya üç kez duyduğumuz "Bip, bip" sesi bile artık gelmiyordu. Bilgisayarı açabilmek için yirmi hatta otuz kez reset atıyorum. Bu sorun neden kaynaklanıyor? Bana bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Özet:
    - Windows XP yükleme ekranında donuyor.
    - Ekrana görüntü gelmiyor.
    - DVD Rom çalışmıyor.

BİLGİ: Bilgisayarı açabilmek için yirmi otuz kez reset atıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slainte -- 26 Temmuz 2013; 16:47:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Slainte

Herkese merhaba,
    Yaklaşık dört günden beri bu sorun ile karşılaşıyorum. Yazılım ile uğraşan birisi olarak çok sıkılıyorum bu durumdan dolayı. Detaylı bir şekilde sorunumu anlatacağım umarım yardımcı olabilirsiniz.

Öncelikle anlayabileceğiniz bir şekilde detaylı olarak sorunumdan bahsetmek istiyorum. Windows XP kullanıcısıyım. İlk olarak dört gün önce ilk olarak bilgisayarı açtığımda Windows XP'nin yükleme ekranına gelince donduğunu farkettim. Şu görüntüde gördüğünüz gibi yükleme barının bulunduğu yerde donuyor.

Bu sorun ile karşılaştığımda "Aman ne olacak? Virüs girmiştir." düşüncesi vardı. Dosyalarımı flashbelleğime arşivleyip format attım. Format atmama rağmen sorun hala devam ediyordu. İlerleyen günlerde bu durumun böyle olmadığını anladım. Bu sorun bu şekilde iki gün ilerledi. Daha sonra ki günlerde, daha farklı bir sorun ile karşılaştım. Sorun tam olarak şöyle; Bilgisayarı açtım ve ekrana görüntünün gelmediğini farkettim. Ekranda "No Signal/Sinyal Yok" şeklinde bir yazı ile karşılaştım. Daha sonra büyük bir olasılık ile donanımsal olduğunu farkettim. Arkadaşımın tavsiyesi ile kasayı açtım ve girişleri kontrol ettim, rami ekran kartını çıkarıp taktım fakat değişen bir şey olmadı.

Daha sonra ki gün ise iş çığırından iyice çıkmaya başlamıştı. Ekrana görüntü gelmiyor ve DVD Rom çalışmıyor. Bilgisayar açılınca iki veya üç kez duyduğumuz "Bip, bip" sesi bile artık gelmiyordu. Bilgisayarı açabilmek için yirmi hatta otuz kez reset atıyorum. Bu sorun neden kaynaklanıyor? Bana bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Özet:
    - Windows XP yükleme ekranında donuyor.
    - Ekrana görüntü gelmiyor.
    - DVD Rom çalışmıyor.

BİLGİ: Bilgisayarı açabilmek için yirmi otuz kez reset atıyorum.

2 tane ram varsa birini sökün öyle deneyin açılmazsa ötekini takın öyle deneyin
    ekran kartını sökün ekranı onboarda takın (varsa)

• @oguz298 Bir tane ram var sadece, ekran kartını'da denedim değişen bir şey olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slainte

@oguz298 Bir tane ram var sadece, ekran kartını'da denedim değişen bir şey olmadı.

memtest yapabilirmisiniz
  • oguz298 Memtest nedir acaba? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Slainte S kullanıcısına yanıt
    Psu yetersizdir %90
  • quote:

Orijinalden alıntı: frkn3899

Psu yetersizdir %90

Fakat uzun süredir kullanıyorum bilgisayarı daha önce hiç böyle bir sorun olmamıştı.
  • psu kablosunu değiştirip deneyin başka bir şeyden olması mümkün değil diye tahmin ediyorum.Ha birde anakartında bir sıkıntı olabilir.Hdd yide bi çıkarıp tak.Biosa bak bi otomatik kapatma zamanlayıcısı var.O açık olabilir
  • Slainte S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın memtest dediği ramlere kontorl ediyor.Zarar görmüş mü diye.Ancak bilgisayarın açılmıyorsa bu zaten mümkün değildir.Yani memtest unut
  • Hazır her şeyi yapmışken ramin slotunu da değiştir. Bazen sorun yaratabiliyor.
  • quote:

psu kablosunu değiştirip deneyin başka bir şeyden olması mümkün değil diye tahmin ediyorum.Ha birde anakartında bir sıkıntı olabilir.Hdd yide bi çıkarıp tak.Biosa bak bi otomatik kapatma zamanlayıcısı var.O açık olabilir

PSU kablosunu değiştirmek için yeni bir kablo bulmak gerekir ve o bende yok. Benimde tahminim anakarttan kaynaklanan bir sıkıntı olabileceğiydi. BIOS pili zaten bitmiş. Saati felan sürekli yanlış gösteriyor. HDD çıkarıp taktım ondada değişen bir şey olmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slainte -- 26 Temmuz 2013; 16:41:33 >

• quote:

Arkadaşın memtest dediği ramlere kontorl ediyor.Zarar görmüş mü diye.Ancak bilgisayarın açılmıyorsa bu zaten mümkün değildir.Yani memtest unut

Bilgisayarı açıyorum fakat yirmi otuz kez reset atınca açılıyor.
  • Bios pilinin önemi yok .Bende bitik kullanıyorum Başlangıçta f8 le falan bios menüsüne girebiliyor musun ???
  • quote:

Bios pilinin önemi yok .Bende bitik kullanıyorum Başlangıçta f8 le falan bios menüsüne girebiliyor musun ???

Evet.
  • UP UP!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.