bi kaç gün önce bu forumdaki bi arkadaştan 7300gs ekran kartı aldım.ekran kartını taktım bilgisayara format attım xp yükledim.ama ekran kartıyla ilgili bi sorun yaşıyorum.monitörden gelen giriş kablosunu anakartın yuvasına taktığımda windovs açılana kadar olan ekranı görebiliyorum ama windovs un mavi ekranı gelmesi gereken yerde monitörü kapatıyo bilgisayar.benzer şekilde monitör kablosunu ekran kartının yuvasına taktığımda windovs gelene kadar monitöre bişey gelmiyo windovsun mavi ekranı geldiğinde monitör açılıyo.ve ayrıyetten her bilgisayarı açmamda ekran ayarlarım değişmiş oluyo..lütfen yardım edin zor durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum
1. yöntem: biosa gir ve onboard vga yı kapa. 7300gs arkasına yerleştir kabloyu işlem tamam. 2. yöntem: anakartın arkasına tak windowsa gir girdikten sonra ekran özelliklerini aç orda 2 tanımlı ekran görürsün biri onboard vga diğeri ise 7300gs hangisi 7300gs ise onu seç ekran kararır çıkar kabloyu 7300gs arkasına tak işlem tamam.
ailkem in dediği gibi dostum senin o/b ekran kartın büyük ihtimal buna sebep olan
Biostan on board ekran kartının iptal edersen sorunu halledersin sanırım
biostan onboard ekran kartını bulamadım.2.yöntemde de zaten anakartın arkasına takınca windovsa giremiyorum o yüzden ikinci yöntemi de uygulayamadım.biosta tam olarak nerde olduğunu söylerseniz çok sevinirim.çünkü kurcalayıp yanlış bişey de yapmak istemiyorum.yardımlarınız için teşekkürler
dediğiniz şekilde olmadı ama bios u kurcalarken hallettim.şu an sorunsuz çalışıyo.yardımlarınız için çok teşekkür ederim