Selamlar ben Airties ethernet adsl modem ve Surecom 8 portlu ethernet dağıtıcı kullanıyorum.Evde iki bilgisayar var daha önceki modemim bozulduktan sonra Airteis ı aldım ama bikaç sorunum var.Araya ethernet dağıtıcısını bağladığımda 1 Gb olan adsl hızım ik bilgisayarda da 100 mb nin bile altına düşüyor google ı bile zor açıyor yani.Eğer dağıtıcıyı çıkarıp modemden direk kendi bilgisayarıma bağlarsam hızı normal. Acaba sorun dağıtıcıda mıdır yoksa modemde mi?Nasıl giderebilirim acaba yardımcı olursanız sevinirim..
İLk olarak bir kavram karmaşası var.Bağlantı hızınız 1Gbs değil. Büyük ihtimal anakartınızda bulunan ethernet portu 1000/100/10 Mb destekli ki win den baktığınızda hızınızı o şekilde gösteriyor.Tahminen 1Mb lik adsl kullanıyorsunuz. (tamamiyle tahmin genelde en yaygın hız o olduğu için).Ben de evimde Airties modem ve surecom 8 port switch kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok. 6 Makine de sorunsuz çalışıyor. Switch'i taktığınız da 100Mb görmesinin sebebi ise switch'in 100/10 Mb hızlarında çalışmasından kaynaklanıyor. Şİmdi diyeceksiniz ki e işte hız düşüyor. Adsl hızınızın 1Mb olduğunu kabul edersek yerelağ hızınız 1Gb,100Mb,10Mb hadi bilemedin 5Mb olsa bile internet açısından bir fark olmayacaktır. Yerelağda dosya transferinde sorun olabililr ama internet için bir sıkıntı olmaz. Kısaca bu bir sorun değildir. Google ın geç açılması gibi nedenler başka sebeplerden kaynaklanıyordur.
cevabınız için teşekkür ederim ama benim 100 mb in bile altına düşüyor demem sadece misaldi yani bilgisayarda görüp söylediğim bir veri değil şöyle söyleyim araya dağıtıcıyı bağladığımda bir siteye 1 dk da girebiliyorsam direk bağladığımda aynı siteye 3-4 sanıye de giriyorum (her zaman).Hatta dağıtıcıyı bağladığımda speed test sitesi bile açılmıyor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme