Sorunum çok büyük. Arkadaşlar bizde bu 50 tl lik tivibu ev 20mbps net ve telefon paketi var. Ve fiberi kullanmak için de Huawei HG630a adsl verdiler. Son 2-3 haftadır yaşadığım bir sorun var. Kablosuz bağlanıyorum bu arada. Oyuna girmediğim zamanlar da kesiliyor ama çok sık değil yani saatte bir 4-5 dakika gibi (artık alıştım bunlara). Ama ne zaman online oyun açıyorum 2 dk sonra internet kesiliyor. Sonra 3 dakika sonra geliyor 1 dakika dayanmadan ( oyun geri dönmeden) tekrar gidiyor geliyor gidiyor geliyor taa ki oyunu kapatana kadar. Yani resmen internet küfür istiyor dayanamıyorum oyunun ortasında gidiyor. TTNETle görüştüm, 2 kez farklı farklı ve 2sinin de ortak dediği şey " Bizden gelen bağlantı doğrudur. Modeminizin sık kapandığı gözlenmiştir. Modem şirketi ile görüşün." Gittim Huawei yi aradım. Adam "isterseniz servise alayım ama 10 gün beklersiniz" resmen göndermeyin uğraştırmayın beni gibi dedi. Sonra da "yedek bir fiber modem bulursanız onla deneyin ve sorunun nerden kaynaklandığını bulabilirsiniz. Veya adaptorun yedeklerini deneyin Sorun kesin bizden sağlanıyorsa servise veririz" dedi. Ben de gittim komşuya modemlerini istedim (burası şaka)
Bence bir limit tarzı bir şey var modemde ya da modemi hatalı ayarladım kurcaladım. Ve sadece oyunda kesilse tamam arada bir normal de kesiliyor bu yazıyı yazarken toplam 6 kez kesildi. Neden bu sorun anlamıyorum . 10 gün internet kullanmayıp (zaten kullanamıyoz) 50 tl ödemek de kazıklanmak gibi his veriyor zaten adaletsiz bir iş. Sizce ne yapılmalı ? (bu konuları fazla anlamam) IP dir o tarz şeylerden mi hata yapıyorum, çünkü tekrar geldiğinde net sık sık " IP çakışması algılandı. ..." uyarısı veriyor. Cevaplarınızı bekliyorum.. :)
ReadyForAllR
kullanıcısına yanıt
Modemin yazılımını güncellemeyi denediniz mi?
OCP Türkiye
kullanıcısına yanıt
Nasıl güncelleniyor kardeş yardım eder misin ? :) çok sağ ol
sayfayı bir incele bakalım, sürücü güncelleme aracı ile basitçe yapılıyor sanırım.
OCP Türkiye
kullanıcısına yanıt
Sağ ol abi :D İyi güzel de güncellemek için de premiuma çevirmek lazım :P Bunun için de lisans lazım. Bir bakayım bir yerlerde bulursam ki arıyorum bulamadım , işime yarayacak gibi gözüküyor. Çok sağ ol. Umarım sorun çözülür.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme