Şimdi Ara

yardım edermisiniz ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci AMD Dual Core X2 4200+ çift çekirdek 64 Bit
    Anakart AMD 690V/L DDR2800+Ses +Lan
    Memory 2 GB DDR2 RAM 800Mhz (max:4Gb)
    Harddisk 250 GB Sata-2 7200 Rpm HDD
    Grafik Kartı 512Mb Ati Radeon ® x1200 HM Vga +16x Yuva

maddi durumum bu özellikteki bir pc yi almaya uygun acaba bu oyunları rahat kaldırabilirmi yardım ederseniz sevinirim

Crysis,cod4,assian creed,medalofhonor airbone,nfs prostreet vb..

bilgisayarın bulduğum yer=

http://www.kocpa.com/asp/show_stock.asp?product=KOCPC-AMD-4200-Turbo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowblues -- 31 Mart 2008; 0:09:10 >

• Şimdi öncelikle bu Koçpa özellikle fiyat açısından ve parça seçimi bakımından çok kötü değilmiş, daha kötüleri de oluyor ya çok zorda değilsen hazır sistem alma.

Git iyi bir bilgisayar mağazasına, tek tek buradaki gibi parçaları söyle toplasınlar versinler. Aynı şekilde eve teslim de yaparlar, hatta ücretsiz olur, yine karta taksit vs de olur. Ben Bursa'yı bu konuda bilmem ama sorarsan kesin iyi fiyatlı, kaliteli mağazalar vardır Bursa'da da, ne de küçük bir şehir değil.

Bu sistemin bazı özelliklerini yazayım daha iyi anla:
    - Öncelikle ekran kartı 512 diye yazdığı anakartın üzerindekinden söz ediyor.
    - Kasanın fanından başka özelliği yazmamış ama bu fiyata 25-30$ arası kalitesiz bir tane olduğu belli oluyor. Çok para ayıramıyorsun belli ama kasanın Güç Kaynağı (PSU) tüm o 300$'lık sistemin elektrik sigortasıdır, kötü olduğunda ters bir akımda 3-4 parçayı yakıp götürebilir. Bu bir ihtimaldir ama hiç olmaması da mümkün, o yüzden almışken en ucuz Aopen/Asus marka bir kasa alırsan iyi olur. Fiyatı bu ucuz modellerden bi 15$ kadar farkeder.
    - Üzerinde XP yok, Free Dos diye bedava verebilecekleri bir şey koymuşlar. Buna bi XP yada Vista kurdurman/kurman gerekecek. Söylediğim gibi mağazadan alırken genelde lisanslı almazsan kurmazlar, burası da aynı şekilde, eğer adamlarla yazışırsan yanına bir XP/Vista ekletip (85-100$+KDV arası) sistemi kurdurup öyle göndertebilirsin. Diğer türlü de evde bir tanıdık yada kendin kuracaksın.
    - Monitör dahil değil demiş, onun farkındasındır heralde.

Asıl soruna gelirsek, hayır, özellikle Crysis'i rahat oynamak için sadece ekran kartına bi 120$ kadar para ayırman gerekir. Ama bu anakartın üzerindeki onboard kartla yine de çoğunu açarsın, düşük özelliklerde, bazılarını da orta özelliklerde oynarsın.

Parça önerisi için bak şurada üst konu olarak OErdem'in verdiği güncel sistem önerileri var:
    http://forum.donanimhaber.com/m_20880362/tm.htm
    Bunlar fiyat/performans açısından gerçekten en uygun olanları. Temeli buradan yapıp diğer parçaları da bu listedekilerden beğendiklerini ya da benim önerilerimi de ekleyerek, Bursa'da bir bilgisayar mağazasına giderek sistem oluşturabilirsin.

• yardımcı olduğun için teşşekür ederim.
    Oyun için bir pc toplamak istiyorum.

işlemci,anakart,ram,grafik kartı,ses kartı

sadece bu donanım parçaları 500 ytl tutacak şekilde bana sadece bi kasa toplarmısın yazarsan sevinirim
  • Rica ederim.
    Ama bak sana en altta bir link vermiştim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_20880362/tm.htm
    Sonra da demiştim ki:
    "Bunlar fiyat/performans açısından gerçekten en uygun olanları. Temeli buradan yapıp diğer parçaları da bu listedekilerden beğendiklerini ya da benim önerilerimi de ekleyerek, Bursa'da bir bilgisayar mağazasına giderek sistem oluşturabilirsin."

Yani sıra sende, sen de biraz çaba göster, sonra bulduklarını yaz, şunu şunu değiştir ya da tamam işte en güzeli al diyelim.
  • evt oraya girdim ama pek bişi anladığım söylenemez yinede tekrar bakıcam abimle kararlaştırp tekrar sorarım
  • İşlemci AMD ATHLON 64 X2 DUAL 4400+ (2.3GHz) 1MB 940p
    Anakart BIOSTAR TA690G DDR2 VGA+GLAN+SATA2+HDMI 16X
    Bellek 2 GB DDR2 800 MHz (KINGSTON)
    Sabit Disk 160 SEAGATE 7200 8MB IDE ST3160815A
    Ekran Kartı GForce GF8600GT(128Bit)512MB DDR3 TV DVI 16X
    Ses Kartı CREATIVE SB EAX 5.1 24 BIT SES KARTI
    DVD Yazıcı LG GSA H20-N 20X8X20X DVD-RW 12X DVDRAM SATA SIYAH

bu pc yi yine koçpa' nın pc oluştur bölümünde yaptım dediğim oyunları sorunsuz bi şekilde kaldırırmı?
  • Şimdi oyun için bakacağın asıl şey ekran kartıdır. Diğer parçalardan işlemcin en az 1.8 Ghz civarı ve RAM'in de 2 GB olduğunda sorun yaşamazsın.

Verdiğim forum linkinde 750 YTL'ye kadar olan oyun sisteminde Biostar TA780G diye bir anakart öneriyorlar, henüz biraz yeni olduğundan bulman zor olabilir. Bu 690V'nin yenisi, üst modeli. Fiyat olarak 25-35$ arası pahalı olabilir ama daha iyidir. Bulamazsan da 690V olan da güzeldir kalsın.

Seçtiğin 8600GT de kötü değildir, geçen senenin iyi bir kartı ya eğer bi 50$ daha karta ayırıp 9600GT alabilirsen tam olarak sorduğun soruya evet derim.

Ayrı ses kartı eklemen şart değildi. Evet ses daha güzel olacak ama fiyatı da bi 30$ kadar artırır. Diski oyunlar da çok yer kapladığından 200 yada 250 yapmaya çalış gene. Samsung'un 200'lük diski 160'dan 7$ farka satılıyor.

İşlemcini o linkteki gibi 4000'de alabilirsin. 4200'de olur, dediğim gibi asıl önemli olan ekran kartıdır, işlemci 1.8 Ghz'ın üstünde olsun sorun olmaz.

Bir de başta 300$'lık bir sistemdi 500 YTL oldu, böyle parçalarla 700'e doğru çıkıyor. Yine de kasan ve kasanın içindeki Güç Kaynağı (PSU) çok çok önemli. Bak bu forumdaki son zamanlarda en çok yaşanan sorun yetersiz kalan Güç Kaynağı'ndan bozulan ekran kartları ve haddiskler. Bu 120$ üzeri yeni kartlar çok güç istiyorlar, PSU yetmezse de ya çalışmıyor ya da arıza çıkartıyor, hatta bozuyor. O yüzden en az 350 Watt veren yazdığım gibi Aopen/Asus markaları başta, iyi bir Güç Kaynağı olan kasa seç, önemli.

• İşlemci AMD ATHLON 64 X2 DUAL 4200+ (2.2GHz) 1MB 940p
    Anakart ASUSTEK M2VMXSE M890 DDR2 VGA+LAN+SATA 16X 940p
    Sabit Disk 160 SEAGATE 7200 8MB IDE ST3160815A
    Ekran Kartı PALIT 9600GT(256Bit) 512MB DDR3 TV DVI 16X

715,31 YTL

tam olarak bundanmı bahsediyorsun ekran kartının ne modeli olmasını tercih ederdin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowblues -- 31 Mart 2008; 12:36:38 >
  • Yo sakın bu anakartı alma. TA780G olabilir, 690G veya 690V olabilir ama bu çok kötüdür, ancak ofis bilgisayarı yapılır onunla.
    Palit iyidir, güzel.
  • İşlemci AMD ATHLON 64 X2 DUAL 4200+ (2.2GHz) 1MB 940p
    Anakart ASUSTEK M2AMX 690V DDR2 VGA+GLAN+SATA2 16X 940p
    Sabit Disk 250 SAMSUNG 7200 SATA2 8MB
    Ekran Kartı PALIT 9600GT(256Bit) 512MB DDR3 TV DVI 16X
    DVD Yazıcı LG GSA H20-N 20X8X20X DVD-RW 12X DVDRAM SATA SIYAH

o zmn bundan bahsediyoruz dimi ?
  • Tamam güzel al
    Bir tek kasa hakkında dediklerimi unutma. 9600 için en az 350 Watt veren hatta 400 Watt ve üzer, bi PSU gerekiyor. 20-30$'a satılan ucuz kasalarda genelde sahte güç kaynakları olur, marka olarak kutuda 400 yazar ama içini açıp bakarsan 230 Watt çıkar, yani dolandırılırsın. Asus ve Aopen ucuz ve iyi seçeneklerdir.

Ek: Şimdi kasaya 60$ kadar vermek zor gelirse, eski kasan kötü değilse tek ihtiyacın olan ayrı bir PSU yani Güç Kaynağı. PSU'yu ayrı olarak da alabilirsin örneğin FSP markası iyi ve ucuzdur:
    http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=343&pid=2407
    Aopen kasaların içinde de bu markadan bulunur. Genelde Türkiye'de en kolay bulunan kaliteli Güç Kaynağı markasıdır diyebilirim. 350 Watt olanı da 50 YTL civarında. Ama 400 alabilirsen iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mselcuks -- 1 Nisan 2008; 11:26:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.