S.a. 15 yaşındayım boyum 1.58 cm kilom 39 kg vücut geliştirmek istiyorum nasıl yapabilirim ilk önce kilo mu almam gerekiyor yardım ederseniz sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: dost456
S.a. 15 yaşındayım boyum 1.58 cm kilom 39 kg vücut geliştirmek istiyorum nasıl yapabilirim ilk önce kilo mu almam gerekiyor yardım ederseniz sevinirim
yaşın direk vucut gelistirme yapmak icin cok kucuk simdilik sadece barfiks, sınav gibi kendi vucut agırlıgınla calısabilicegin seyleri oneririm. Eger yok ben cok istiyorum diyosan gidip bir salona yazılman lazm
Boyumu uzatmak için bir önerin var mı hocam ?
quote:
Boyumu uzatmak için bir önerin var mı hocam ?
genetik sınırlarınla fazla oyniyamassın ama duzgun beslenerek bu bahsettigm sadece kalsiyum almak degil tamamen duzgn beslenmek ve evine bir barfiks barı alıp aklına her geldikce ona asılırak(ozellkle yatmadan once) boyuna bi 3-5 cm ekliyebilirsin daha fazla degil
Sağol hocam vücut geliştirmeye ilerde mi başlayayım ?
quote:
Sağol hocam vücut geliştirmeye ilerde mi başlayayım ?
vucut gelistirmeye ileride basla zaten bu ulkede sole bi durum varki sınavlar okul mokul derken dogru duzgun spor yapamıyo bir cok insan bu yuzden uni den once zaten istedign gbi baslıyamicaksın vucut gelistirmeye o yuzden benim onerim o zamana kdr barfiks cek sınav cek normal takım sporlarıyla ilgilen bir altyapı olustur 3 4 sene sonra hala bunu yapmaya kararlıysan altyapın musait oldugundan daha cok yol katedebilirsin.
Şuanda masa tenisi ile ilgileniyorum baya iyi oynuyorum.
quote:
Şuanda masa tenisi ile ilgileniyorum baya iyi oynuyorum.
masa tenisi ii ama yani fazla kas gerektiren bir spor degil bende oynadım zamanında takımda da oynadım yani sen tamam ben masa tenisi oynuyorum yatıyım yapma da altyapını gelistirebildign kadar iste gelistir.
quote:
okulda bir takıma katıl,kondisyonunu geliştir,hatta folklor ekibi varsa ona katıl ama daha gelişimini tamamlamamış bir vücut için vücut geliştirme sporu olur mu sence
Bi takıma katıl derken ne tür takım.
futbol,hentbol,basketbol....oynamasan da antrenmanlarda kondisyonun artar
Yokki bizim okulda hiç takım futbol kursu falan var ama gitmiyorum.
quote:
Yokki bizim okulda hiç takım futbol kursu falan var ama gitmiyorum.
o zaman vücut ağırlığınla yapacağın hareketlerden oluşan bir program yap kendine, ağırlık ta istiyorsan hafif kilolar olabilir,bol tekrarlı setler yaparsın,ağır kilolara gerek yok şimdilik
hangi bölgelere ağırlık vereyim yani daha çok çalışayım hangilere daha az çalışyım.
quote:
hangi bölgelere ağırlık vereyim yani daha çok çalışayım hangilere daha az çalışyım.
merhabalar,
konuyu inceledim biraz kücük arkadasım size önerim illa ki vucut gelistirme istiyorum diyorsan 17-18 yasına kadar vucut agırlıgında ideal sekilde antremanlar yapman olacaktır benim tavsiyem.
tavsiyeden kastım sunlardır,
kondisyona yonelik kosu yapabilirsin. boy uzatmak icin kapı barfiks ile asılı durabilirsin 3 4 set tekrar olacak sekilde 3-5 dk ne kadar dayanabilirsen son set te mide kasların icin mekik cekebilirsin 5 set 10 tekrar seklinde gogus kasların icin sınav cekebilirsin 5 set 10 tekrar sınav cekerken ellerini kapalı tutarsan triceps dedigimiz kaslarına da yuk biner bu sekilde triceps te calısabilirsin 5 set 10 tekrar yapacagın sekilde, bacakların icin ayakta ellerini karsıya dogru uzatıp egilebildigin kadar dik bir sekilde yere egilip sonra tekrar ayaga kalkabilirsin duz sekilde (hack squat)
guzel fitness programlarını da takip edebilirsin.
onemli durumlardan birisi olarak beslenmene de dikkat edersen ve hedeflerine ulasmak icin adımları duzgunce takip edersen kendini istedigin noktada gorebilirsin.
saygılar, Tolga BİRİNCİOĞUZ
sağol
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme