Merhaba, Yıllardır yediğim yulaf ezmesini yedikten 3-4 saat sonra boyun ve çevresinde bariz şekilde büyük ve kızarık sivilce çıkyor. Özellikle test ettim sabah yulaf yedim öğlen daha hiç bir şey yemeden sivilce çıktığına şahit oldum. Sizce yulaflara hormon vs basma şansları var mı başka ne sebebi olabilir? |
Yulaf Ezmesi Sivilce Yaparmı?
Yulaf, cildi için doğal bir tedavi arayanlar arasında popüler bir seçimdir. Bununla birlikte, yulaf ezmesi sivilceye neden olup olmadığı sorusu yaygın bir endişe kaynağıdır.
Bilimsel kanıtlar, yulafın doğrudan sivilceye neden olmadığını göstermektedir. Aksine, yulaf ezmesi, antiinflamatuar ve antimikrobiyal özellikleriyle bilinmektedir.
Yulaf ezmesinde bulunan bileşikler şunlardır:
- Antioksidanlar: Cildi serbest radikal hasarına karşı korur.
- Avenantin: İltihabı ve kızarıklığı azaltan bir bileşiktir.
- Saponinler: Antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir.
Bu bileşikler, yulafın sivilceyle mücadele etmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Ancak, tüm cilt tipleri yulafa aynı şekilde tepki vermez. Bazı kişilerde yulaf ezmesi hassasiyete veya tahrişe neden olabilir.
Yulaf yemeye karar vermeden önce aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmalısınız:
- Yulaf ezmesine karşı alerjiniz veya hassasiyetiniz varsa kullanmamalısınız.
- Cildiniz hassassa, yulaf ezmesini lokal olarak uygulamadan önce bir yama testi yapın.
- Yulaf ezmesini cilt bakım ürünlerinde veya maskelerde kullanıyorsanız, tahriş belirtileri olup olmadığına dikkat edin.
Genel olarak, yulaf ezmesinin çoğu cilt tipi için güvenli ve faydalı bir seçenek olduğu kabul edilir. Ancak, herhangi bir cilt bakımı rutini yapmadan önce her zaman bir dermatoloğa danışmalısınız.