Şimdi Ara

UPPER LOWER ANTREMAN PROGRAMINI NASIL BİLİRSİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Upper Lower Antrenman Programı

Üst Vücut-Alt Vücut Bölünmesi

Upper lower antrenman programı, üst (upper) ve alt (lower) vücut kaslarını ayrı günlerde çalıştıran bir antrenman şeklidir. Bu program, tüm büyük kas gruplarının düzenli olarak uyarılmasını sağlar ve toparlanma için yeterli zaman tanır.

Upper Lower Ne Demek?

Upper lower, İngilizce "üst" ve "alt" anlamına gelen iki kelimeden oluşmaktadır. Upper lower antrenman programında, "üst" vücut antrenmanları göğüs, sırt, omuzlar, kollar ve karın kaslarını içerirken; "alt" vücut antrenmanları bacaklar, kalçalar ve baldır kaslarını çalıştırır.

Upper Lower Program Türkçe

Türkçede upper lower programına üst vücut-alt vücut bölünmesi antrenman programı denir. Bu programa bazen "ikiye bölme" veya "A-B bölünmesi" de denmektedir.

Upper Lower Nedir?

Upper lower, antrenmanları haftanın günlerine göre ikiye ayıran bir antrenman sistemidir. Örneğin, pazartesi ve perşembe günleri üst vücudu, salı ve cuma günleri alt vücudu çalıştırabilirsiniz. Bu, kasların her bir egzersiz arasında iyileşmesine izin verir.

Upper Lower Program

Temel bir upper lower programı şu şekilde görünebilir:

• Pazartesi (Üst Vücut): Göğüs, omuzlar, triseps
    • Salı (Alt Vücut): Bacaklar, kalçalar
    • **Çarşamba (Dinlenme)
    • Perşembe (Üst Vücut): Sırt, biseps, karın
    • Cuma (Alt Vücut): Baldırlar, kuadrisepsler
    • **Cumartesi (Dinlenme)
    • Pazar (Dinlenme)

Upper Lower Program Nedir?

Upper lower program, kas kütlesi kazanmak, yağ yakmak ve genel fitness seviyenizi geliştirmek için etkili bir antrenman yöntemidir. Tüm büyük kas gruplarını düzenli olarak hedefleyerek dengeli bir gelişime yardımcı olur.

Önemli Not: Herhangi bir yeni antrenman programına başlamadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence boş değil konu ben upper lower yapıyorum gayet de iyi sonuç veriyoruz full splitte aynı kas grubu 1 hafta sonra çalışıyor full bodyde de kaslar daha toparlanmadan tekrar yoruyorsun gittikçe ağırlık düşüyor kas kütlen artmayı bırak azalıyor. Güzel bir split çok iyi sonuç veriyor.

• bunu merak ediyorum. hacimlenmek için uygun mu
    muscle & strength
    Power Hypertrophy Upper Lower (P.H.U.L.) Workout
    https://www.muscleandstrength.com/workouts/phul-workout
    bunu bi inceleyin

• SerhatC. kullanıcısına yanıt
    Bu programı bana bu forumda biride önermişti . Lower antremanlarının çoğunu yapmamıştım ;) ama upper lower önermem alt vücut üste göre daha fazla gelişiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertmertmertx

Bu programı bana bu forumda biride önermişti . Lower antremanlarının çoğunu yapmamıştım ;) ama upper lower önermem alt vücut üste göre daha fazla gelişiyo

Üst çok mu yavaş gelişiyor hocam?
  • O dediğin 3x Squat ve muscle priority si (rutinin ilk hareketi,ilk önceliği) Squat olan Fullbody antrenman rutinlerinde oluyor..

Upper/Lower tamami ile orantılı bir Split eğer doğru yolla izlenirse (aralara 1 er gün off gün konularak)
  • Deneyenler var mı bu programa geçmeyi düşünüyprum kas gelişimi açısından max hipertofi için

• Upper/lower'a 2 hafta önce başladım. Benim en sevdiğim split oldu kendisi. Çünkü idmanlar zevkli, bileşik hareketler bol bol var ve gelişim çok güzel oluyor. Aşağıdaki programı uyguluyorum haftada 3 veya 4 kez gidiyorum salona. Ayrıca hareket seçimi konusunda rahat oluyorsunuz herkese önerimdir

UPPER LOWER ANTREMAN PROGRAMINI NASIL BİLİRSİNİZ UPPER LOWER ANTREMAN PROGRAMINI NASIL BİLİRSİNİZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashard -- 20 Temmuz 2020; 22:20:0 >

• Thrashard kullanıcısına yanıt
    Gelişimin nasıl kilon kaç oldu kolun kaç oldu vesayre
    Bide amacın bulk mı definasyın mu,
    Ne kadardır spor yapıyorsun?
    Cevaplarsan sevinirim

Gelişimin nasıl kilon kaç oldu kolun kaç oldu vesayre
    Bide amacın bulk mı definasyın mu,
    Ne kadardır spor yapıyorsun?
    Cevaplarsan sevinirim

• Emir125234 E kullanıcısına yanıt
    Salona Kasım ayında gitmeye başladım. Kolum 1 cm kadar büyüdü 2 haftada. 2 haftada göğüs ve sırtta gelişim gördüm en cok. Bu programdan önce stronglifts ve brosplit şeklinde çalıştım. Programı 2 haftadır uyguluyorum çok verimli geçiyor. Herkese öneririm

Kaç senedir bu iş içindrdin
    Shrededtan eğitim almayı düşünüyorum programları hakkında bilginiz var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.