Şimdi Ara

Body ve Fitness le uğraşanlar kahvaltıda ne yiyorsunuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Fitness 'a başladım. Fakat kahvaltı sorunum var çok hızlı(EN ÖNEMLİSİ BU) ve çok doyurucu fakat sıfır yağsız bir kahvaltı arıyorum. Yulaf yemeyi düşünüyorum yada mısır gevreği?
    Peynir,zeytin yiyemem.Amaç Kilo vermek, kas yapma ve Kilo almak yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrederikChopin -- 15 Şubat 2015; 11:22:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bol bol yumurtanın beyazını ye. Peynir olarak lor ye.
  • Ekmek önermiyorlar , onun dışında yumurta iyidir , şahsen ekmek yerine yumurta yiyorum.Kilo almak için mi kilo vermek için mi fitness'a gidiyorsun ? Mmısır gevreği doyurmuyor pek , 2 sene önce denedim 3 öğün mısır gevreği , aç geziyordum kilo vermesine verdim fakat bırakınca geri aldım kiloyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu9421 -- 14 Şubat 2015; 18:10:00 >
  • 60 gr yulaf ezmesini blender dan geçirip toz haline getiriyorum. Daha sonra 2 tane tam yumurta + 4 tane yumurta beyazını toz haline getirdiğim yulaf ezmesiyle karıştırıp üstüne hafif karabiber döküp yağsız tavada pişiriyorum. (sıfır yağ) Yanında mevsimine göre domates-salatalık oluyor. Yanında sabahın verdiği afallamayı atmak için sade kahve içiyorum. Ayrıca kahve eser miktardada olsa enerji verdiği için daha enerjik başlıyorum güne.
  • yağ yememek de neyin kafası. doğal yağlar kilo aldırmaz. ayrıca kalp enerji olarak sadece yağı kullanırmış. tereyağı ve zeytinyağı spor performansını da arttırır. en önemlisi doyma hissini yağlar sağlar.

• 6 haşlanmış yumurta (2 sarısı) + 100 gr yulaf + yeşilçay
  • Tipik türk sporcu yağ deyince öcü gibi kaçıyor. Ben günde 150 gr zeytinyağı yiyerek parçalanıyorum keto ile olay kalori de bitiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3-4 yumurta, bal, peynir, zeytin bazende yoğurtla pekmezi karıştırıp yiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: batu9421

Ekmek önermiyorlar , onun dışında yumurta iyidir , şahsen ekmek yerine yumurta yiyorum.Kilo almak için mi kilo vermek için mi fitness'a gidiyorsun ? Mmısır gevreği doyurmuyor pek , 2 sene önce denedim 3 öğün mısır gevreği , aç geziyordum kilo vermesine verdim fakat bırakınca geri aldım kiloyu.

Hocam Kilo vermek amaç

• Yu murta sarısında yag var beyazını yiyebilirsin ama

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu yağdan öcü gibi korkanlardan nefret ediyorum ya sdfsdfs
  • 2-3 yumurta ile yulaflı omlet. Yanında 1 muz 2 dilim ekmek domates salatalık peynir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y2Jericho

yağ yememek de neyin kafası. doğal yağlar kilo aldırmaz. ayrıca kalp enerji olarak sadece yağı kullanırmış. tereyağı ve zeytinyağı spor performansını da arttırır. en önemlisi doyma hissini yağlar sağlar.

neyin kafası gibi bir ifade içeren cümleyle başlayan bir mesajın insana bu neyin kafası dedirtmesi.

Edit: Yine içim acıdı o yüzden açıklayacağım. Enerji kaynağı olarak kullanılabilen herşey yağ değilse bile yağa dönüştürülüp veya polisakkarit olarak depolanır. Yani doğal yağlar kilo yapar. Doğal yağ da neyse artık, sanki kullandığımız yağları kimya labaratuvarlarında inorganik maddelerden üretiyoruz. Neyse; kalp enerji kaynağı olarak sadece yağ kullanmaz, %65 oranında "yağ asidi" kullanır. doyma hissinin besin çeşidiyle alakası yok. yemeye başladıktan 20 dakika sonra tokluk hissi oluşur. besin miktarıyla alakalı bir durum olmakla beraber psikolojik durum, kan şekeri gibi durumlar da doyma hissini etkileyebilir.

Spor performansı konusuna girmiyorum artık

Edit 2: diğer mesajları da okudum ve bilgimiz olmadan fikrimiz olması konusunda ne kadar berbat bir millet olduğumuzu tekrar idrak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F047747E -- 15 Şubat 2015; 18:23:05 >

• senin için örneğin sızma zeytinyağı ile diğer trans yağlar riviera yağlar aynı değerdemi. adama otur 1 kilo tereyağı ye demiyorum. o zaman heralde depolanacak. ayrıca onaylıyor musun sıfır yağsız kahvaltıyı?.

• quote:

Orijinalden alıntı: Y2Jericho

senin için örneğin sızma zeytinyağı ile diğer trans yağlar riviera yağlar aynı değerdemi. adama otur 1 kilo tereyağı ye demiyorum. o zaman heralde depolanacak. ayrıca onaylıyor musun sıfır yağsız kahvaltıyı?.

mesele aynı değerde olup olmaması değil, sen direk doğal yağlar kilo aldırmaz demişsin. onu da önceki mesajda açıkladım. bir kilo tereyağı örneğine bakarsak miktar belirtmen gerektiğini kendin de görürsün ama yine yanlışlıklar karşımıza çıkıyor. vücudumuz zaten ihtiyacı olan yağları kendi üretebilir. bu sebeple omega 6 türü önemli yağlar hariç yağlardan uzak durulması gerekir, eğer amaç schwarzeneger gibi olmaksa. teoride bunlar mümkün olsa da pratikte çok zor. hele sıfır yağlı kahvaltı bizim gibi adamlara imkansız zaten. kendi çapımızı bilelim, ona göre konuşalım. beslenme konusunda sadece lise bilgileri kullanarak bile diyetlerin mantığını anlayabiliriz. özetle yağdan tamamen kaçmak bizim gibilere imkansız zaten. biz mümkün olduğu kadar kaçalım, kırmızı eti minimuma indirelim, zaten geriye kalan yağ bizim işimizi görür. tabi vücut yapmak istiyorsak. dexter jackson gibi olmak istiyorsak da saman gibi besinlere servet ödemeye hazır olalım.

• artık konu sahibi arkadaşa da cevap yazayım: tokluk hissi beyne 20 dakikada iletilir, hızlı yemek bu yüzden kilo aldırır. her lokmanı en az 15 kez çiğnemeye özen göster. ekmekten kaçmana gerek yok, tuttuğu yeri göz önünde bulundurursak oldukça az enerji içeriyor. piyasa gıdalarından uzak durmaya çalış, çünkü besinin lezzetli olması demek yüksek besin içeriği demek. ev yemekleri yemeye özen göster ve elbette yağı az tut. kırmızı eti mümkün olduğu kadar az tüket, kolestrolü fazla çünkü. ayrıca bu yaşamını da uzatır. aslında günde 1600 kaloriyi geçmezsen yaşlanman oldukça yavaşlar ama her babayiğidin harcı değil tabi. bazıları bu şekilde 100 yıl daha yaşayacaksam yaşamayayım daha iyi diyor ama ilgini çekerse vitamin ihtiyacın için bol bol sebze tüket.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

artık konu sahibi arkadaşa da cevap yazayım: tokluk hissi beyne 20 dakikada iletilir, hızlı yemek bu yüzden kilo aldırır. her lokmanı en az 15 kez çiğnemeye özen göster. ekmekten kaçmana gerek yok, tuttuğu yeri göz önünde bulundurursak oldukça az enerji içeriyor. piyasa gıdalarından uzak durmaya çalış, çünkü besinin lezzetli olması demek yüksek besin içeriği demek. ev yemekleri yemeye özen göster ve elbette yağı az tut. kırmızı eti mümkün olduğu kadar az tüket, kolestrolü fazla çünkü. ayrıca bu yaşamını da uzatır. aslında günde 1600 kaloriyi geçmezsen yaşlanman oldukça yavaşlar ama her babayiğidin harcı değil tabi. bazıları bu şekilde 100 yıl daha yaşayacaksam yaşamayayım daha iyi diyor ama ilgini çekerse vitamin ihtiyacın için bol bol sebze tüket.

hocam öğleden sonra 3-5 süreleri çok acıkıyorum eti form yiyebilir miyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

artık konu sahibi arkadaşa da cevap yazayım: tokluk hissi beyne 20 dakikada iletilir, hızlı yemek bu yüzden kilo aldırır. her lokmanı en az 15 kez çiğnemeye özen göster. ekmekten kaçmana gerek yok, tuttuğu yeri göz önünde bulundurursak oldukça az enerji içeriyor. piyasa gıdalarından uzak durmaya çalış, çünkü besinin lezzetli olması demek yüksek besin içeriği demek. ev yemekleri yemeye özen göster ve elbette yağı az tut. kırmızı eti mümkün olduğu kadar az tüket, kolestrolü fazla çünkü. ayrıca bu yaşamını da uzatır. aslında günde 1600 kaloriyi geçmezsen yaşlanman oldukça yavaşlar ama her babayiğidin harcı değil tabi. bazıları bu şekilde 100 yıl daha yaşayacaksam yaşamayayım daha iyi diyor ama ilgini çekerse vitamin ihtiyacın için bol bol sebze tüket.

hocam öğleden sonra 3-5 süreleri çok acıkıyorum eti form yiyebilir miyim ?

bilmem, yiyebilir misin?

• Kilo almak için sabah kahvatlıda ne yenilmeli?
    NOT:Yumurtanın beyazını yiyemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

60 gr yulaf ezmesini blender dan geçirip toz haline getiriyorum. Daha sonra 2 tane tam yumurta + 4 tane yumurta beyazını toz haline getirdiğim yulaf ezmesiyle karıştırıp üstüne hafif karabiber döküp yağsız tavada pişiriyorum. (sıfır yağ) Yanında mevsimine göre domates-salatalık oluyor. Yanında sabahın verdiği afallamayı atmak için sade kahve içiyorum. Ayrıca kahve eser miktardada olsa enerji verdiği için daha enerjik başlıyorum güne.

Biraz da lor peyniri ekledin mi tamamdır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.