Şimdi Ara

Yardım Edin Kafam Karıştı; performanslı, konforlu, yakıtı uygun aile arabası - 55000 TL.'ye kadar- (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
5.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Melihdk

Arkadaşlar yanlış düşünüyorsun yeni kasa 308'in daha iyi olacağını düşünüyorsunuz fakat arabayı görmeden paçayı sıvamayın derim, örnek focustan eski kasaları daha dinamik ve sağlam, yeni kasaları eski kasaları kadar sevilmedi ve bireysel kullanıcı tercihi az oldu, araç alırken bunlara bakarsanız araba almak imkansız ve dolar şu an iyi konumda yükselirse ithal araçlarıda etkilecektir.

aynı fikirdeyim. daha oturmayan insanların fazla denemediği kasalar biraz riskli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Yokuşta gerektiğinde vites yükseltecek dersen benzinli, lpgli seçemekleri eleyeceksin.

C sınıfında 1.6 dizel d sınıfında 1.6 dizel

uçuk öneri olursa 2. el düşer o zaman uçuk seçenekleri eleriz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-istanbul-elit-motor-dan-2012-model-renault-1.5-dci-privilege-125791616/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-memurdan-temiz-2012-model-skoda-octavia-1.6-tdi-elegance-125491138/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-orjinal-2010-model-otomotik-mondeo-titanium-2.0-tdci-full-124825380/detay

bakılabilir bu araçlara. Örnek olarak verdim linkleri.

haklısın sanırım bunda. ama dizellerin de bir kısmı şehir içinde kullanımı zor ve hantal kalıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: emrullahberat46

Saydığınız kriterler içinde ikinci el hariç tam karşılayan MAZDA 3 DİZEL TOURİNG 1.6 NAVİGASYON DVD GERİ GÖRÜŞ CC. 53 CİVARİ(ben aldım.)

daha önce mazda 6 incelemiştim. malzeme kalitesini çok beğendim. değerlendirmeye alıyorum. sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: naturalman3

Astra sedan 1.6 dizeli gelseydi çok güzel bir tercih olurdu.mondeo tipini beğenmiyorum ama diğer yönlerden alınabilir. Avensis de aynı şekilde. tip olarak, passat, c5, insignia ikinci ellere bakılabilir. passat ikinci el alırsanız bırak zararı kar ile satarsınız. Açıkçası ikinci ellere önyargınız yoksa temiz 2.0 dizel bi passat bence harika olur. genelde dizilerde mafyalar kullanıyor ama olsun:)
    örnek:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ogretmenden-temiz-2008-passat-comfortline-86-000-km-de-126093937/detay

ikinci elle ilgili fikrimi daha önce yazdım. dün komşumla ayaküstü konuştum. 6 ay önce c-elysee'yi almadan yaşadığı bir ikinci el hikayesi(pert araç) anlattı. daha önce babamda aynısını yaşamıştı. insan iki defa değil birçok defa düşünüyor böyle olunca.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

peugeot 5008. mükemmel bir araç. geçen ay sıfırını aldı babam kendine. 67.000TL parasını sonuna kadar hakediyor. gerçi 2012 model. fırsat aracıydı. video pakedi yok bizdekinde. eğer full sıfır isterseniz 80.000 civarı sanıyorum. 2010-2011 modeller 50-60.000TL arası bulunuyor.

dizel otomatik 1.6 motor. 6 ileri vites ve yokuşlarda dahi 5. 6. vitese yükseltiyor. F1 vites de var ihtiyaç halinde kullanılabiliyor. sport düğmesine bastığınızda farkedilir bir performans artışı oluyor ancak buna ihtiyaç duyulmuyor kolay kolay. 7 koltuklu. 2 koltuk bagajın içine gizli durumda. en hoşuma giden özelliği de bagaj aydınlatmas aynı zamanda el feneri. cam tavanı ön arka park sensörü hız sabitleyici hızsınırlayıcı takip mesafesi uyarıcısı stop&start vs... oldukça donanımlı bir araç. içi çok ferah. arka koltuklar bağımsız ve hareketli. arka koltukta dahi emniyet kemeri uyarıcısı var. çift bölgeli tam otomatik klima. hatta sürücü ve yolcu tarafının kliması dahi bağımsız kontrol edilebiliyor. siz terlerken eşiniz üşüyorsa kendi tarafınızı 18 eşinizin tarafını 25 dereceye ayarayıp rahat edebilirsiniz sürücü koltuğunda yükseklik, sırtlık ve ileri geri ayarına ek olarak bel bölgesini destekleyen bir düğme daha var. koltuğun orta kısmını şişirerek belinizi rahat ettiriyor. çok konforlu ve yeterli performansa sahip bir araç.

ceed, megane vs.. bunlarla rahat edebilceğinizi sanmıyorum. tipik şehir içi araçları. ve parasını haketmeyen araçlar benim gözümde. 5008e mutlaka gidip bakın. almasanız bile inceleyin. kesinlikle pişman olmazsınız.

ben 2010 lancer kullanıyorum ve oldukça memnunum. yakın akrabalarına göre (honda civic vb..) yakıt oldukça ekonomik. uzun yolda da çok rahat. ancak tam olarak size hitap eden bir araç değil. uzun yol için değil de, şehir içi ve şehir dışı spor sürüş sunmak üzere üretilmiş bir araç. asx bakabilirsiniz. ancak 5008 ile aynı paralarda olduğunu düşünürsek yine 5008 derim.

http://www.sahibinden.com/peugeot-5008?sorting=price_asc

ayrıca şunu ekliyeyim, 5008 tam bir seyahat aracı. uzun yol için en ufak detay bile düşünülmüş. orta konsolda bildiğiniz buz dolabı var ve oldukça büyük. klimadan bağımsız. kışın klima 30 derecede çalışsa bile bu dolabın içi yine soğuk. aracın her yeri aydınlatmalı. sürücü-yolcu tarafı ayak aydınlatmaları, kapı altı aydınlatmaları (gece basacağınız yeri görüyorsunuz ve çamura şap diye dalmıyorsunuz ) araç çok yeni olduğu için yakıt 5-6 litre arasında şehir içinde. ancak hergeçen gün daha da düşüyor. araç hakkında sorularınız olrsa yardımcı olurum. kolay gelsin

tabi ki uzun yol da önemli ama ben daha çok şehir içi kullanıyorum. büyük arabalara da bakmamın sebebi artık 4 kişiyiz, çocuk koltuğu falan derken tam sığıyoruz araca. baba anne kardeş gibi bazen araca bir iki kişi daha almak gerekince(ki çok da az olmuyor bu durum) biraz darlık oluyor.
    ama şehir içi kullanım ve araç içinin çok dar olmaması benim için biraz önemli.
    accent era normal kullanımda yeterli mesela darlık açısından.ama daha geniş olsa hayır demem. ama ben sert araç kullanan biriyim. bu araç kullanmaya başladığım zamandan beri böyle. araç uçmasın ama şehir içinde ve dışında hantal da olmasın demem o yüzden

• quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

Sizin tabiriniz i30'u gösteriyor. Yokuşta gaza parmak ucuyla dokununca 6 . viteste yokuş çıkan yegane araba. Şehir içi yakıt tüketimi sizi çok memnun edecek. Parçasını zaten biliyorsunuz. Konforu bir alman arabası gibi. Zaten alman tasarlamış i30'u.

i30'u biliyorum. çok inceledim. servisi de bulunduğu ilde çok iyi. inceleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_34

Bence İnsignia'dan uzak dur derim hocam.Çok sorunlu araç.Her ay servisten çıkmaz aracın.

Yüksek 55.000 in biraz üzerinde çıkabilirsen Avensis+LPG süper bir ikili olur.

sağolun. aslında ben bu fikirlerinizi de merak ediyorum. araçları deneyen ve olumlu olduğu gibi olumsuz fikirleri olanların da görüşleri olsa iyi olur.
    mesela bu aracımdan önce kullandığım araçta klasik bir aynı hata vardı(gaz kelebeği-rölanti).ne yaptıysam düzelmedi. iki ayda bir(abartısız) servisteydim. en sonunda sattım.
    müdürüm aldı aynı model aynı yıl aracı daha sonra. 6 ay sonra rölanti arızası olduğunu söyledi. ben önceki yaşadığımı anlattım ve satmasını tavsiye ettim. şu ana kadar 97 model araca 2500 TL. döktü. araç iyiymiş ama bence geçmiş olsun. bence o araçla ilgili önemli bir kıstas benim için. zaten biraz da ondan yazdım daha önce oturmamış kasa riskli diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: xquard42

honda civic veya honda accord bunlar olmassa almandan şaşma zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: hubulu

quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_34

Bence İnsignia'dan uzak dur derim hocam.Çok sorunlu araç.Her ay servisten çıkmaz aracın.

Yüksek 55.000 in biraz üzerinde çıkabilirsen Avensis+LPG süper bir ikili olur.

sağolun. aslında ben bu fikirlerinizi de merak ediyorum. araçları deneyen ve olumlu olduğu gibi olumsuz fikirleri olanların da görüşleri olsa iyi olur.
    mesela bu aracımdan önce kullandığım araçta klasik bir aynı hata vardı(gaz kelebeği-rölanti).ne yaptıysam düzelmedi. iki ayda bir(abartısız) servisteydim. en sonunda sattım.
    müdürüm aldı aynı model aynı yıl aracı daha sonra. 6 ay sonra rölanti arızası olduğunu söyledi. ben önceki yaşadığımı anlattım ve satmasını tavsiye ettim. şu ana kadar 97 model araca 2500 TL. döktü. araç iyiymiş ama bence geçmiş olsun. bence o araçla ilgili önemli bir kıstas benim için. zaten biraz da ondan yazdım daha önce oturmamış kasa riskli diye.

Hocam avensis'in benim bildiğim bir kronik sorunu yok.Zaten genelde toyotalar sorunsuzluklarıyla anılırlar.Bence bu seçenek sizin çok ideal.Üst segment konforlu bir araç gerçekten fiyatına göre ideal bir seçenek.

Diğer bir seçenek olarak Yeni kasa Honda Cıvıc düşünebilirsiniz.Full donanım + LPG ile o da hemen hemen 55000 i bulur.Bu seçeneği de öneririm.

Özellikle arızadan ağzı yanmış biri olarak sorunsuz araçlar sizin için ideal olur.Bu ikisi sizin için güzel tecihler olabilir benim fikrimce bunun dışındaki seçenekleri de değerlendirin derim tabi ki.

• o halde 3008 olabilir. aynı motor ama araç biraz daha küçük. ama çok daraşmalık yerlere sürekli gitmeyen biriyseniz 5008 ile sorun yaşamazsınız. yol tutuşu da oldukça iyi. bir kaç saatinizi ayırıp 5008 ve 3008e bir bakın derim. bir şey kaybetmeezsiniz
  • Ben de Latitude 1.5 dCi Executive derim fiyatına göre D segmentinin en dolu aracı diyebilirim.55000 TL'ye rahat alabilirsiniz ama alınca Prestij paketli almanızı tavsiye ederim Masajlı Koltuk+Panaromik cam tavan+Geri Görüş Kamerası.Lütfen gidin bir test edin.Aile arabasıdır kendisi :)
  • ben 2011-2012 1.6 tdi octavia tavsiye ederim yakıtı şehir içi 5.1-5.4 arası değişiyor ama yol tutuşu gidişi süper ve çok güvenli bence ben 130 km/h ile 7 takla atan arabadan canlı çıktım bence parasını çok çok fazlasıyla hakkediyor

Volvoyu almanı tavsiye ederim 1.5 litre fazla yakar ama bi tehlikeli kazada sağ çıkma olasılığın çok yüksek bence birazda arabaların güvenliğine yönel
  • renault grand scenic düşünün derim. Ben yaklaşık iki yıldır kullanıyorum her açıdan memnunum. Ikinci elde değer kaybedebilir ki kaybetmeyen var mi zaten? Ben geçen yılın ocak ayında 59 bine almıştım 0 km. Şimdi satsam ancak 50 bin eder, o da zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslan0669

ben 2011-2012 1.6 tdi octavia tavsiye ederim yakıtı şehir içi 5.1-5.4 arası değişiyor ama yol tutuşu gidişi süper ve çok güvenli bence ben 130 km/h ile 7 takla atan arabadan canlı çıktım bence parasını çok çok fazlasıyla hakkediyor

Volvoyu almanı tavsiye ederim 1.5 litre fazla yakar ama bi tehlikeli kazada sağ çıkma olasılığın çok yüksek bence birazda arabaların güvenliğine yönel

3 sene önceye kadar volvoları çok seviyordum. volvo kullanmadım ama daha önce bir tanıdığımın aracında yolculuk yaptım.
    içeriye aldığı ses ve süspansiyonla fiyatlarına göre büyük hayal kırıklığına uğradım.
    ayrıca şu anki planlamamamın çok üstünde bir fiyatı var.
    skodalar değerlendirmem içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hubulu -- 30 Mayıs 2013; 6:33:57 >

• Chevrolet cruze 2.0 dizel. ( vergi sorun olmazsa tabi ) performans cok on plandaysa tercih edilebilir.

Onun disinda yeni kasa astra sedanlara da bakabiirsiniz. Tasarimi cok hos bence.

• Yeni auris

• quote:

Orijinalden alıntı: gastan

Yeni auris

yeni auris'i de düşünüyorum ama golfle karşılaştırınca golf ağır basıyor işin doğrusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

Chevrolet cruze 2.0 dizel. ( vergi sorun olmazsa tabi ) performans cok on plandaysa tercih edilebilir.

Onun disinda yeni kasa astra sedanlara da bakabiirsiniz. Tasarimi cok hos bence.

cruze çok güzel görünüyor dıştan ama chevrolet ismi şüpheyle baktırıyor.
    kullanan var mı hiç? yorumyazabilir mi?
  • Cevap yazan herkese teşekkür ederim. aklımda olmayan birkaç araç da listeme eklendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hubulu

quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

Chevrolet cruze 2.0 dizel. ( vergi sorun olmazsa tabi ) performans cok on plandaysa tercih edilebilir.

cruze çok güzel görünüyor dıştan ama chevrolet ismi şüpheyle baktırıyor.
    kullanan var mı hiç? yorumyazabilir mi?

Enistemler 1.5 aydir kullaniyor. Sifir aldilar. Aracin performansi cok iyi gaza ayak ucu ile dokunuyorsun. Rampalarda filan cok atak bir arac. 0 100 8 kusur saniye. Ben 2 sefer bindim araca malzeme kalitesi fena degil. Tabi benim yorum yapmam sacma olur siz chevrolet bolumunde kullananlara sorun.

Ama ben olsam 50 bin + paraya c sinifi bir arac almak istemezdim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.