Şimdi Ara

Yardım Etmenizi İstemiyorum,Sadece Okuyacak Olan Okusun (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lynxou

Belki de dışlanmanın nedeni onlar gibi olamaman. Sonuçta kendin gibiydin. Onlarda senin kişiliğinde birini kabul etmemişler. Haliyle de dışlamışlar. Sanırım arkadaşlarının yaşı biraz küçük.

Onların seni zorlayıp da senin oynamama sebebin yine dışlanma korkusuydu. Çünkü bazen dışlanıyordun. Haliyle de yine dışlayacaklarını düşünüyordun.

Herkes gider aile kalır. Ergenlik çağındasın. Eğer ailenle ilişkilerin kötü giderse yanlış bir karar alırsan ilerde acısını çok çekersin. Ailenle ilişkini toparla. Eminim seni çok seviyorlardır. Sen de onların kızı olduğun için sevgilerine karşılık vermen gerekiyor.

Senin kişiliğin genelde bu sorun asosyal kişilerde olur. Sanırım akşama kadar anime izleyen ve devamlı oyun oynayan bir kız haline gelmişsin. Eğer insanlara sıcak davranmazsan onlar da sana davranmaz. Benim bildiğim en azından bir kızla dalga geçilmez. Erkekle dalga geçilir anlarım. Ama kızla dalga geçilmesi çok tuhaf bir şey. Beni eziyorlar diyorsun ne yaptın da eziyorlar seni anlamadım. Demek ki en başından aranızda bir şeyler yaşanmış. Yoksa biri gelip de hiç tanımadığı birine laf atmaz. Yaşının daha da küçük olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü 15-16 yaşındaki bir genç bunların yapılmasının insanlara zarar verdiğini bilir.

Bence ''zombi'' lakabı o kadar da kötü bir lakap değil. Zaten insanlar birbirlerine lakap takıyorsa eğlenmek için takıyordur. Senin adını unutmaları sana ''zombi'' dedikleri için sen onlardan kaçıyordun. Kaçtığın için onlar da daha da üzerine geliyorlardı. Üzerine geldikçe sen daha değişik daha tuhaf hareketler yaptığın için eğleniyorlardı. Haliyle de buna devam ediyorlardı. Zamanla adını bile unutmuşlar zaten. Ama farkındaysan lakabını unutamamışlar.

O gördüğün küçük kız büyük ihtimal sensin. Geçmişte yaşadıkların bilinçaltına girmiş.

Herkes o sesleri duyar. Misal senin yaşlarındayken arkadaşlarla ''Çığlık'' filmini izlerdik. Filmden korkmamış gibi görünürdüm. Ama aslında korkardım. Evde benden başka kimse de olmadığı için garip garip sesler duyduğuma dair kendimi kandırırdım. Hatta bu paranoyaklığım o kadar ilerlemişti ki bazen dolapları kontrol ediyordum. Hatta sessizce bekleyip ses çıkarıyor diye kontrol bile ederdim. Bunların hepsi beyninin oyunu. Ama eğer onu kontrol edebilirsen bütün sorunlarını çözersin.

Tekrar söylüyorum dışlamalarının nedeni tuhaf davranman. Kendini tuhaf bulmuyor olabilirsin. Kimse ben tuhafım diyemez. Arkadaşlarından daha farklı biri olduğun için seni dışlamışlar. Mesela onlar gibi olsaydın aralarında olurdun.

Ergenlik çağında bu durumda olursan ileride ki hayatında nasıl biri olursun düşünemiyorum. Mesela derslerine daha fazla önem verebilirsin. Nedense hiç derslerini söylememişsin. Aslında bu yaşlarında derslerine daha fazla önem vermen gerekiyor. Bak mesela kendini seven bir insan dışlanmayı umursamaz. Çünkü dışlanmak geçici bir şey. Eğer sen kendini karşındakine kötü tanıtırsan dışlanırsın. Eğer birisi seni kıskanıp da dışlıyorsa boşver bırak dışlasın. Her neyse bu kadar yeterli sanırım. Yaşını da öğrenmek istiyorum. Yaşını öğrendiğimizde bir şey yapmayacağız. Sadece ona göre yorum yapmaya çalışacağım.

Hedeflerinin olması çok güzel bir şey. Ama hedeflerini düzeltmen gerekiyor. Yukarıda bahsettiğim derslerin ve aile yaşantın daha önemli. Bunları düzeltmeye çalış. Eğer bunları düzeltirsen diğerleri de düzelir. Son olarak hedeflerin hakkında Paulo'nun aforizmalarından birini bırakıyorum. Umarım hiçbir zaman unutmazsın. 'Eğer bir şeyi gerçekten istersen onu gerçekleştirmen için bütün evren iş birliği yapar.''

Eğer hala anlatmak istediklerin olursa mesajımı alıntılamayı unutma. Hafızam zayıf çok kolay unutuyorum.

Sağlıcakla kal.

Derslerim iyi,fakat bu olaylar beni biraz etkilediğinden düştü tabi ki.

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Diamondcukiz kullanıcısına yanıt
    Şuan evde değilim. Eve gidince sana biraz bu durumdan kurtulmanın yollarını anlatacağım. Ama sende biraz çaba göster. Yazdıklarını okurken neredeyse hiçbir çabanı görmedim.
  • quote:

Şuan evde değilim. Eve gidince sana biraz bu durumdan kurtulmanın yollarını anlatacağım. Ama sende biraz çaba göster. Yazdıklarını okurken neredeyse hiçbir çabanı görmedim.

Nasıl yani anlamadım

• Diamondcukiz kullanıcısına yanıt
    Eğer kötü bir şeyler oluyorsa bunu durdurman gerekir. Ama bir çabanı göremiyorum. Senin gibi olan bir arkadaşım var. Tam olarak böyle değil. Ama senin gibi sayılabilir. Hatta ikna edebilirsem sana yardım etmesini sağlayacağım.

• quote:

Eğer kötü bir şeyler oluyorsa bunu durdurman gerekir. Ama bir çabanı göremiyorum. Senin gibi olan bir arkadaşım var. Tam olarak böyle değil. Ama senin gibi sayılabilir. Hatta ikna edebilirsem sana yardım etmesini sağlayacağım.

Ne yapacağımı bilmiyorum ki!Sanırım buna alışmaya çalışacağım

• Bugün her konuda seni görüyorum.

Biraz da benim durumuma benziyor.

• Bi nevi bazı yönlerde benzeriz diyebilirim
    Ama sizin durumunuz benimkinden daha kotu
    Belki de amaçsız olundugu için böyledir
    Bi amaç yok aitlik yok
    Maslow un ihtiyaclar hiyerarşisinde "ait olma" 3. Basamağı gerceklestiremedigimiz için ilk iki basamakta sayıp duruyoruz

Sorun bi nevi az çok belli ama çözüm zor

Bi amaç bulmak lazim hayata bağlayan
    Yasama sevinci veren
    Ama nasıl olacak bilemiyorum

Aslında profesyonel bi yardim almak en makul ve kolay çözüm gibi duruyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.