Şimdi Ara

(yardım) Hotbird uydusunu Afrika da Sudan 'dan izleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Afrika/Sudan/Hartum'da bir projede Hotbird uydusu izlenmek isteniyor,
    Ancak, Lyngsat ve diğer hotbird haritaları üzerinden baktığımda Sudan 'da hot bird'ün 190cm çanak boyuyla sınırda kaldığı görülüyor,
    Bu duruma göre risk alıp 3 ya da 4 metre yeterli olur diyeceğiz, ya da değerli yorum,görüş,öneri, fikir, deneyimlerinizi bekliyorum;
    www.lyngsat-maps.com
    Eutelsat Hot Bird 13C at 13.0°E - LyngSat Maps
    http://www.lyngsat-maps.com/footprints/Eutelsat-Hot-Bird-13C-Wide.html

(Bu konu üzerinde bizimle çalışmak isteyen firma ve bu projeyi ben yaparım diyen deneyimli kişilere de açığız, )

İyi günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: netmaniac

Merhaba Arkadaşlar,
    Afrika/Sudan/Hartum'da bir projede Hotbird uydusu izlenmek isteniyor,
    Ancak, Lyngsat ve diğer hotbird haritaları üzerinden baktığımda Sudan 'da hot bird'ün 190cm çanak boyuyla sınırda kaldığı görülüyor,
    Bu duruma göre risk alıp 3 ya da 4 metre yeterli olur diyeceğiz, ya da değerli yorum,görüş,öneri, fikir, deneyimlerinizi bekliyorum;
    http://www.lyngsat-maps.com/footprints/Eutelsat-Hot-Bird-13C-Wide.html

(Bu konu üzerinde bizimle çalışmak isteyen firma ve bu projeyi ben yaparım diyen deneyimli kişilere de açığız, )

İyi günler dilerim.

Selamlar,

Uydu haritalarına göre, Sudan footprint( ayak izi ) dışında kalmaktadır.

Görünüz ;http://www.flysat.com/hotbird-beam.php

Tabi kapsama alanı dışında kalınsa bile, kapsama alanı dışındaki coğrafi bölgelerden zayıf sinyallerin alınabilmesinin/yakalanabilmesinin kendi içinde koşulları vardır.

1. Bulunulan coğrafi rakımın 500 mt. ve yukarıda olması,

2. Hakim rüzgarın sinyali alınmak istenilen coğrafyaya doğru olması,

3. Yılın büyük bir kesiminde, sinyalin geliş açısı( diagonal )'nda kalın bulut tabakalarının olmaması.

4. Fezadaki uydunun salınım değerleri, uydu operatöründen temin edilmelidir. Eğer uydu salınımı normal değerlerden yüksekse, günün belli saatlerinde sinyalin tamamen kaybolması sözkonusu olacağı için 3 maddede saydığım koşullar elverişli dahi olsa, belli saatlerde uydu sinyalinin kesilmesi durumu ile karşı karşıya kalınacak demektir.

şeklinde ifade edilebilir.

Eğer bu şartlar var ve elverişli ise, anten kurma teşebbüsünde bulunabilir. Tabi bu coğrafya için anten kurulumundan maksat, tv izlemek olmalıdır. Uydu üzerinden data alış verişi düşünülüyorsa, coğrafi konum elverişsiz olacaktır.

Kısaca; yukarıda izah ettiğim koşullar çerçevesinde, elverişlilik durumu sözkonusu ise, büyük çaplı anten edinmek yerinde olur. Değilse, abartılı çaplardaki antenler kullanıls bile, uydudan sinyal alınması mümkün olmayacaktır. Yani önce koşulllar...

Antene gelince;

* Önce yörede hotbird uydusu izleyenler var mı araştırılmalıdır. İzleyenler var ise, kullandıkları ekipmanlar, kullancağınız ekipmanlar hakkında kanaat edinmenize yardımcı olacaktır.

* Koşullar elverişli olup olmadığını bilmiyorsanız, kanaat edinemediyseniz ve hotbird uydusuna çanak kurulumu her koşulda gerçekleştirmek istiyorsanız, 10.000.- dolar danışmanlık ücreti + ulaşım, iaşe ile ilgili her türlü masraflar + anten ve diğer malzemeler + yerinde kurulum giderleri + luzumlu malzemelerin ithalat giderleri üzerinden, hotbird uydusunun izlenilmesini garanti edebilirim.

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 6 Şubat 2014; 11:53:28 >

• Merhabalar SErkan bEy;
    Öncelikle yazdığınız herşey için teşekkür ederim . Çok ilgilisiniz.
    Konu ile alakalı şöyle bir tespitte bulunduk ki 4m lik bir anten bizim için yeterli olabilir.
    Ancak tabiki de sizin söylediğiniz gibi farklı koşullar söz konusu. Konu ile alakalı veri aktarımı şimdilik olmayacak, veri aktarımı 6 ay sonra farklı bir sistemle yapılacak.

Bunun dışında danışmanlık bedeli olarak 10.000 usd talebinizi anlıyorum ancak , danışmanlık için böyle bir bütçemiz yok.
    Bu danışmanlığı ürünü tedarik edeceğimiz firmadan ücretsiz alıyoruz zaten.
    Ayrıca konu ile alakalı tecrübeli mühendis ve tekniker personele sahibiz, ancak daha önce buna benzer koordinatlarda çalışmış bir arkadaş arıyoruz.

Konu ile alakalı, proje bitiminde burada paylaşacağım zaten, fikir ve zikir paylaşımı olsun.

Tekrar teşekkür eder, iyi günler dilerim.
    Farklı bir proje de görüşmek dileğiyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: netmaniac

Merhabalar SErkan bEy;
    Öncelikle yazdığınız herşey için teşekkür ederim . Çok ilgilisiniz.
    Konu ile alakalı şöyle bir tespitte bulunduk ki 4m lik bir anten bizim için yeterli olabilir.
    Ancak tabiki de sizin söylediğiniz gibi farklı koşullar söz konusu. Konu ile alakalı veri aktarımı şimdilik olmayacak, veri aktarımı 6 ay sonra farklı bir sistemle yapılacak.

Bunun dışında danışmanlık bedeli olarak 10.000 usd talebinizi anlıyorum ancak , danışmanlık için böyle bir bütçemiz yok.
    Bu danışmanlığı ürünü tedarik edeceğimiz firmadan ücretsiz alıyoruz zaten.
    Ayrıca konu ile alakalı tecrübeli mühendis ve tekniker personele sahibiz, ancak daha önce buna benzer koordinatlarda çalışmış bir arkadaş arıyoruz.

Konu ile alakalı, proje bitiminde burada paylaşacağım zaten, fikir ve zikir paylaşımı olsun.

Tekrar teşekkür eder, iyi günler dilerim.
    Farklı bir proje de görüşmek dileğiyle.

http://en.kingofsat.net/beams.php?s=93

Burada Sudan olmasa bile çevresinden kaçlık çanaklar ile ne alındığına bakabilirsiniz ve burdan yürüyebilirsiniz. 4M çanak ile çok rahat bir şekilde tüm kanalların alınacağını düşünüyorum.

• Teşekkür ederim @jesut , bu büyüklükleri de inceledim,
    Yalnız bize 4 metre büyüklüğünde çanak anten yapacak sadece 1-2 firma bulabildik.
    Bunların dışında bildiğiniz 4 metre boyutunda çanak imal ya da ithal eden firma var mıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.