Şimdi Ara

-Yardım Lütfen- Bios Şifre Sorunu + PXE - E61

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Laptopumu uzun bir süredir kullanmadığım için admin şifresini unutmuştum. Daha sonra şifreyi bulamadığım için format attım. Ancak format da çözüm olmadı çünkü admin şifresi BİOS'ta da karşıma çıktı. Daha sonra bios pilini çıkarıp takmak için temizledim ve pili çıkarıp taktım. Sonrasında laptopu açtığımda bios sifre kısmında değişen hiçbir şey olmadı. Ancak bu kez de açılışta PXE-E61 hatası almaya başladım. Hem bios şifreli hiçbir ayar değiştiremiyorum. Hem de bu hatayı alıyorum. Sorunların fotoğrafları ekte mevcut. Başka laptopum da olmadığı için bunu kullanmak zorundayım. Tamir için de fahiş fiyatlar istiyorlar. Eğer bunu nasıl çözebilecegimi bilen varsa lütfen yardımcı olsun. Çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Laptop marka model: DELL İnspiron N5010
    -Yardım Lütfen- Bios Şifre Sorunu + PXE - E61 -Yardım Lütfen- Bios Şifre Sorunu + PXE - E61

• F2 booot menu gelmiyor mu ..... bios pilini çıkartıktan sonra 30sn kadar açma düğmesinne bas elektriği gitsin . 5dk sonnra bios pilini tak

• potti34 P kullanıcısına yanıt
    Geliyor boot menü ama geldiği zaman bir şey yapamıyorum şifreli olduğu için. Ne değiştirmek istesem şifreyi istiyor. Bios pilini de çıkarmıştım ama sadece çıkarıp taktım. Çıkardıktan sonra bilgisayarı açmam mi gerekiyordu hocam?
  • şunu dene şifre olarak Dell olmazsa bios pilini sök. söktükten sonra 30sn kadar açma tuşuna bas elektrik gitsin. batarya ve elektrik fişi takılı olmayacak. 5dk sonra bbios pilini tak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 2 Ocak 2021; 20:4:2 >
    Hocam bilmediğim için soruyorum. Sadece çıkarıp takmakla sifirlanmiyor mu bios şifresi?
  • tam değil. anakarta hala elektrik oduğu için power açma tuşuna baasıyoruz tüm elektriği boşaltması için

Bunu yaptığımızda fotoğrafta gördüğümüz şifreyi istemeyecek mi hocam? Biosta admin şifresi istiyor malum. Ona göre bugün tekrar açayım kasayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzylenkeran -- 2 Ocak 2021; 20:41:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • istemeyecektir

Çok teşekkür ederim hocam, deneyip tekrar yazacağım.
    Hocam pili iki kez çıkarttım taktım, dediğin gibi güç tuşuna da bastım. Ama yok olmuyor yine şifre istiyor. Sifirlanmiyor meret. Başka bir çözüm yolu var mıdır acaba
  • Bios sifresini 3 kez hatali girdiysen belki bloklamistir.Şöyle bir makale buldum biraz incele istersen:

PXE E61 hatasi da sanirim bios pilini cikarttiginda icindeki boot secenegi default ayara dusmus olabilir.Default ayarda muhtemelen LAN üzerinden boot etmeye ayarlı kalmiştir.Cünku bu sendeki hatanin fixi youtubede var.Biosa girip boot sekmesinden boot on lan gibi bir secenek olmalı onu disable yapip boot baslangic siralamasinida en ustte hdd olacak sekilde ayarlaman gerekli.Tabi bunun icinde biosa girmen lazim.Biosa da giremiyorsun.Üstte attigim linkdekileri bir dene istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaNCeR91 -- 3 Ocak 2021; 1:16:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Masaustu anakartlarda cmos sıfırlamak için jumperlar oluyordu.Cmosu komple sıfırlayabiliyorsun.Aynı şey notebook anakartlarinda varmidir bilemiyorum.Notebook anakartinin uzerindeki yazilar bir incele cmos reset yada rw tarzi birseyler yazan bir kısımda bir çentik yada kısa devre edebilecegin bir jumper yada o tarz birsey varda yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.