Elimde bir proje var. Arduino'ya bağlı bir motoru server üzerinden gelen sinyale bağlı olarak çalıştırmam gerekiyor. Server ile arduino doğrudan ethernet üzerinden birbirine bağlı. Yani herhangi bir ağ üzerinden değil. Bu yüzden veriyi php kullanarak doğrudan ethernet portuna göndermem gerekiyor. Aynı zamanda da arduino tarafında ethernet üzerinden gelen veriyi okumam gerekiyor. Arduino ethernet bağlantısı için ENC28J60 ethernet modülünü kullanıyorum. Yardımcı olabilecek var mı ?
Not: -Seri port kullanamıyorum. Projenin tanımında belirlenmiş. -Web arayüzü ya da arduino tarafında motor kontrolü ile ilgili bir sorunum yok. Sadece aradaki veri aktarımı kısmında sorun yaşıyorum. -Eğer bir çözüm bulamazsam doğrudan bağlantı yerine yerel ağ üzerinden bağlantı kurmak da bir seçenek olabilir. Fakat öncelik yerel ağa gereksinim duymadan doğrudan ethernet üzerinden iletişim kurmak. -Zorunlu olmamakla beraber iletişimin çift taraflı olması işime yarayabilir. -Direk çözüm olmasa da örnek kod ya da kaynak önerileriniz benim için altın değerinde.
Şimdiden hepinize teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme