Şimdi Ara

(Yardım) Salon Duy ve Avize Montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ilk sorum aşağıdaki yere duyu nasıl bağlamak gerekiyor? Kontrol kalemi ile baktım üçünde de elektrik var.

İkinci sorum aşağıdaki yere tepsili avizeyi nasıl bağlamam gerekiyor. Mavi kabloda (siyah bantlı) elektrik yok.

Ahize fotosu

Düğmeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morqanvLkn -- 22 Mayıs 2021; 1:39:48 >

• Merhaba. Öncelikle ilk fotodaki 3'lü kablonun birinde elektrik olmaması gerekirdi. Kablo renklerinden yola çıkarsak ilk fotodaki kabloların bağlı olduğu anahtar grubunda bir komütatör var.

Yani ilk fotoda tavandaki kablolar,ikili anahtardan geliyor. Buna göre kahverengiler faz,mavi ise ortak nötr olmalıdır. Mavide elektrik olduğuna emin misiniz ? Şayet öyle ise bağlantı hatası vardır,bizzat müdahale edebilecek birinin kontrolü gerekir.

3'lü kabloların en azından birinde elektrik olmamalı,diğerlerinde ise anahtara basma durumunuza göre anahtar kapalı iken elektrik olmalı,anahtar açık iken elektrik olmamalıdır.

İkinci fotoğrafa gelince,anahtarların fotoğrafları net olmadığı için tahmînî yorum yapıyorum ;

Bu kabloların geldiği anahtar grubunda ise 3'lü anahtar bulunması lazım. Siyah bantlı olan mavi kablo nötr kablosu,geriye kalan kablolar da anahtardan gelen faz kablolarıdır.

Tepsili avizenin kahverengi kablolarını tavanda enerji olan kablolardan herhangi birine,mavi kablosunu ise enerji olmayan siyah bantlı kabloya bağlamanız yeterlidir. Kademeli yakmak isterseniz,avizenin kahverengi olan iki kablosunu ayırıp tavanda bulunan,enerji olan iki kabloya ayrı ayrı bağlayıp maviyi yine enerji olmayan tek kabloya bağlamanız gerekir.

Sarı-yeşili aydınlatma hattınızda topraklama olmadığı için boş bırakınız.

Çalışma yaparken mutlaka enerjiyi kesin ve enerji verip avizeyi test ederken asla avizeye dokunmayın,kontrol kalemi veya ölçü aleti ile gövdede enerji olup olmadığına bakın.

Enerji olan ve boşta kalan,kullanılmayan kabloları iyi izole edin,ucu açık kalmasın.

Saygılarımla...

• 2. Fotodaki kabloları hallettim. Dediğiniz gibi

İlk fotodaki kabloların üçünden de elektrik geliyor idi yine bı kontrol ederim .

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim :)

• Rica ederim. İyi çalışmalar dilerim 😊

Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.