Şimdi Ara

Yardım?Symbol vs Era? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araçtan beklentiniz performans ve düşük bakım maliyeti ise seçiminiz Era olmalı.. Ayrıca Era'da Triger kayışı yok, zinciri var, bu da büyük bakımlarda Hyundai'yı avantajlı kılıyor. Ancak, beklentiniz yüksek ikinci el, bozuk zeminlerde sorunsuz kullanım, sağlamlık ise tercih Symbol olmalı. Symbol ne de olsa Türkiye'nin en fazla satılan otomobili. En azından iki aracı da test edin, hangisi içinize siniyorsa onu alın.
  • hem yakıt ekonomisi hem performans hem de TİP olarak era bence ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: turbox

Araçtan beklentiniz performans ve düşük bakım maliyeti ise seçiminiz Era olmalı.. Ayrıca Era'da Triger kayışı yok, zinciri var, bu da büyük bakımlarda Hyundai'yı avantajlı kılıyor. Ancak, beklentiniz yüksek ikinci el, bozuk zeminlerde sorunsuz kullanım, sağlamlık ise tercih Symbol olmalı. Symbol ne de olsa Türkiye'nin en fazla satılan otomobili. En azından iki aracı da test edin, hangisi içinize siniyorsa onu alın.

Bencede. Güzel bir açıklama. Era yeni bir tasarım, birde kapı bantları yukarda olmasa süper olacak. Symbol Ağustosta kasa değiştirecek. Geçen gittiğimde öyle demişlerdi. Symbol için kasa değişimi bence biraz dezavantaj şu an.
    Bunu da düşünürsen Era daha cazip. Ancak ikisi de aynı segment ve benzer donanımlarda arabalar. Tip olarak ikisi de güzel bence. O kapı çıtaları yukarda olmasa Era almak isterim bende ama çıtalar hasta ediyor beni. Symbol 1999 KAsımında girdi üretime ve seneye tam 10 yıl olacak piyasada. Eskidi yani yüzü. Gerçi 2002'de makyajlandı, 2005'de küçük bir makyaj daha yedi, 2007'de de makyajlandı ama kasa aynı, çizgi aynı. Artık eskidi yüzü. Ama Era yeni bir tasarım. İşte o çıtalar yüzünden puan kırdım şahsen. Bana göre iki araba da güzel. Git bence ikisine de bak, fiyatını donanımını araştır, ona göre hangisi içine sinerse karar ver. HAyırlısı olsun şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 25 Mart 2008; 18:00:31 >

• İlk çıktığı zamanlar Era gerçekten çok hoşuma gidiyordu,almayıda ciddi ciddi düşünüyordum.Ama hyundai bölümündeki era forumunda ilk sayfadaki taksi şöförünü okuyunca resmen buz kestim.
  • O aracı o kadar kullanan var,o şöförün era kullandığı bile şüpheli,aynı tür yazılar sembol içinde var.çamur atmak kolay,git test et ve farkı gör.
  • era sakın düşünme yol tutuşu sıfır , 600 araçlık bir rent a car müdürüyüm en çok takla , yolda savrulan araç era, araba virajlarda çok savruluyor , tek sevdiğim yani müzik sistemi gerçekten çok hoş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

quote:

Orjinalden alıntı: ebola32

sayın filarmoni. öncelikle allah yardımcın olsun. dilerim temiz güzel bir araç bulursun. ben de tıpkı sizin gibi araç alacağım zaman clio, albea, era, 206 sedan modeller arasında tercih yapmıştım. tek tek sitelerinden özelliklerini, fiyatlarını, donanımlarını inceledim. yetmedi bayilerinde test sürüşlerine katıldım. forumlarda konuşulanları takip ettim. bu şekilde iki üç aydan sonra şu anda kulandığım aracım olan accent era da karar kıldım. era ve clio çok karşılaştırılıp artısı eksisi çok konuşulan iki araç. ben de benzer şeyler söyleyebilirim. ancak eranın tasarımı, clionun kalitesi sözüne baştan itiraz edeceğim. çünkü benim kayınpederde de var clio dizel. donanım ve işçilik kalitesi olarak asla erayla kıyaslanamaz. eranın bayisine giderek mutlaka test sürüşü yapmnızı ve aracın içini ve motorunu da bizzat görüp incelemenizi tavsiye ederim. özellik olarak benzer yapıda olsalar bile erdaki küçük ayrıntılar ve standart halde verilen (ön arka sis farı, dört cam otomatik, 4 hoparlörlü usb aux mp3 çalar v.s.) özellikler eminim verdiğiniz paraya değecek. yedek parçası ucuz, çünkü türkiye'de üretiliyor. servis bakımları diğer firmalardan daha ucuz. yakıt yönünden bile arada fark var. clio kasası 7-8 yıllık kasa. era ise trafiğe çıkalı henüz iki yılını doldurdu bu üçüncü yılı. hyundai ile ortaklığım falan yok ama ısrarla tavsiye ederim erayı. hele clio ile era dan biri seçilecekse kesinlikle era derim. saygılar...

Arkadaş gereken açıklamayı yapmış.Era clio ile kıyaslanacak bir araç değildir.Ben kullanıyorum ve çok memnunum.Clio'nun ön çamurlukları ve kaput yanlış bilmiyorsam mikadır.Git 2 aracıda incele ve test edin farkı anında hissedeceksiniz.

mika olmasının sebebi sehir içi çarpmalarında aracın fazla hasar görmemesidir , zamanında plastik tampona da aynı yorum yapılırdı.

• Clio Symbol Ön sadece çamurlukları mikadır...Ve o malzemenin altında kalın bir sac parça var....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Premio340 -- 27 Mart 2008; 17:26:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hrdt_Carlone34

Clio Symbol ün sadece çamurlukları mikadır...Ve o malzemenin altında kalın bir sac parça var....

+1 Hatta ilaveten Megane'lerin de ön çamurluğu aynıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aulutrene

era sakın düşünme yol tutuşu sıfır , 600 araçlık bir rent a car müdürüyüm en çok takla , yolda savrulan araç era, araba virajlarda çok savruluyor , tek sevdiğim yani müzik sistemi gerçekten çok hoş.

adam gibi kullanmazsa bmw bile devrilir. era alacak adam ralliye katılmak için almıyor sonuçta. "yol tutuş sıfır" iddialı bir söz dikkat edin.
  • clio daha iyi bir seçenek gibi
    piyasadaki ikinci eli olsun parça bolluğı olsun görünümü olsun
    bence clio ama yinede sen bilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ebola32

quote:

Orjinalden alıntı: Aulutrene

era sakın düşünme yol tutuşu sıfır , 600 araçlık bir rent a car müdürüyüm en çok takla , yolda savrulan araç era, araba virajlarda çok savruluyor , tek sevdiğim yani müzik sistemi gerçekten çok hoş.

adam gibi kullanmazsa bmw bile devrilir. era alacak adam ralliye katılmak için almıyor sonuçta. "yol tutuş sıfır" iddialı bir söz dikkat edin.

11 çeşit araçdan nedense hep eralar voldan çıkıyor . hala iddia ediyorum yol tutuşu sıfır , onlarca çeşit araç kullandım yüzbinlerce km yol yaptım yüreğimi ağzıma getiren böyle bir araç görmedim.

• mitsubishi lancer al. bu iki arabadanda daha ucuz. daha saglam daha bol aksesuar var. motor ve mekanik daha sorunsuz. (SAFKAN JAPON) tüm bileşenleri japon malı. gerisini sen düşün. sehir içi 100 km de 6.5 litre benzin yakıyo. şehir dışı 100 km de 5.5 litre benzin yakıyo. (JAPON BU)
    ARABAYA BİNİYORUM dersin...
    2006 kasa ve sonrası için bi araştırma yap.

CİDDEN DİYORUM ARABAYA BİNİYORUM DERSİN.
    tek dezavantajı ikinci el piyasası yok. araba cambazlığıyla ugraşmıcaksan lancer al. kullanması cok zevkli.bi oyun gibi bi müzik gibi araba...

NOT: şu anki arabam laguna ama lancer daha keyifli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut119 -- 29 Mart 2008; 4:29:55 >
  • filarmoni noldu sizin araba işi? karar verebildiniz mi?
  • bence bisiklet al çünkü sen daha ne alabileceğini internetten gelen yorumlara göre belirleyecek kadar öngörüsüzsen gi bisiklet al
    Era? Clio?
    kardeş sen bisiklet al
  • quote:

Orjinalden alıntı: A.Y.C.T.

bence bisiklet al çünkü sen daha ne alabileceğini internetten gelen yorumlara göre belirleyecek kadar öngörüsüzsen gi bisiklet al
    Era? Clio?
    kardeş sen bisiklet al

ilk banlayan ben olayım dedim...
  • clio symbol 1.4 extreme 2008 11000 km PİYASASI KAÇ TL DİR?

GALERİCİ BİR ABİM VERECEK BANA ELDEN TAKSITLE İNŞAALLAH..

BU HAFTA BELLI OLACAAKK NETTEN ARASTIRMASINI YAPTIM

17 000 18 000 19 000 16 000 16 500 TL CİVARINDAN DEDIGIM MODEL KM DE AYNI 11 000 13 000 10 000 15 000 KM FELANN ...

YARDIMCI OLURMUSUNUZ?

TŞK..
  • Benim görüşüm kullanıp test edin ve özellikle etrafınızda uzun süredir kullanan kişilerin yorumlarınıda dikkate alınız.Ama bir ayrıntıyı söyleyeyim bayi ismi vermiyorum akrabam Hyundai plaza sahibi bulunduğu ilde bir tane var ben 0 km alacaktım era ya bakayım dedim aldırmadı bana.Başka birşey söylemiyorum.Polemik yapmayınız.Yinede gözünüzlü bakın inceleyin ve karar verin.İkinci el de era daha çok değer kaybediyor yeni symbol e göre yakıtı fazla benzinli olanları.Yeni symbol daha çabuk satılır.Yani ikisininde artı eksileri muhakka vardır araştırıp öyle almakta fayda var.
  • bence era
  • Yeni symbol bana çok uyduruk bir arabaymış gibi geliyor.
    Özellikle kapı kolları çok kötü olmuş bence.
    Ama arabanın arka kısmı çok güzel.
    Ön tarafıda metal kısım kurtarıyor.
    Ben görsel olarak yorum yaptım donanım ve özelliklere girmedim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.