Şimdi Ara

yardim:uzun yolda 90+ km'de hız korkusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Direksiyonu her daim sıkı tut. Suyunu çıkaracak gibi sık demiyorum sıkı tut. :)
    Özellikle köprü viyadük gibi genleşme bağlantıları olan ve sert rüzgar alan yerlerde, bir de otobüs tır yanından geçerken dikkatli olmak lazım. Yine tünel çıkışları da rüzgar açısından tehlikeli olabilir. 10-20cm kadar gezebilir araç sağa sola, panik olma. Şeridinde kal, arkadan gelen sabırsız sürücünün gazına gelme. Selektör yapacağına frene bassın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Biraz yakıtı artırır ama, 3-4 tane çimento çuvalını ya da demir levhayı arka tabana atarsanız (Tam ortaya doğru) aracın yol tutuşunda bir iyileşme olacaktır. Gerçi LPG li demişsiniz, 200 kilo da aracı bayağı öldürür. En temizi 90-100 geçmeden gitmek.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektron11

Merhaba arkadaşlar
    LPG li Kangoo aldım yeni şoförum arife günü İstanbul - Samsuna gideceğim.

Sıkıntım; Kangoo biraz yüksek araç olduğu için + hiç uzun yolda hız yapmadığım için korkuyorum.

1 yıllık şoförum ama hep istanbul içi en fazla 90 km hızı korkak korka yaptım.

Fikirlerinizi bekliyorum arkadastar.
    Hep 90 km geçince savrulucam hissindeyim.

sayın hocam

hız kurallarına uyarak giderseniz hiç bir sorun olmaz. virajlarda vs hız tabelaları vardır ya da yavaşlayın der. o kurallara uymanız yeterli

ticari araçlar için hız uygulaması farklı.

yanlış değilsem;

iki yönlü yol: 85
    bölünmüş yol (duble yol): 100
    otoban: 110

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 24 Temmuz 2014; 16:07:17 >

• elektron11 E kullanıcısına yanıt
    Yarın akşam ailemle samsuna gideceğiz. Civic 1.6 hb 1994 model arabamızla yolculuk edeceğiz. Arabamın tüm bakımlarını yaptırdım. Bu akşam sadece kontrollerini yaptıracağım yolculuk öncesi. Sana tavsiyem sollama olmayan yerlerde ne olursa olsun beklemen. 40 km düşse bile hızın beklemen. Tek şeritli sollamanın yasak olduğu yerlerde sollama yapmak tamamen cesarete ve tecrübeye kalıyor. Sanırım 1 yıllık şoförüm dedin. Samsuna defalarca tek başıma kullandım, ford transit traveller aracımızı. Savrulma oluyordu rüzgarlarda. (100 km'yi geçtiğimde.) Tavsiyem sağ şeridi bırakma acemilik varsa. Ani sollamalardan kaçın ve yokuş aşağılarda salma aracı. Detaylı merak ettiklerin varsa PM atabilirsin. Yardımcı olmaya çalışırım hocam.
  • araba bakımlıysa alışmaya bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: iPhonedo Deyipte Geçme

Yarın akşam ailemle samsuna gideceğiz. Civic 1.6 hb 1994 model arabamızla yolculuk edeceğiz. Arabamın tüm bakımlarını yaptırdım. Bu akşam sadece kontrollerini yaptıracağım yolculuk öncesi. Sana tavsiyem sollama olmayan yerlerde ne olursa olsun beklemen. 40 km düşse bile hızın beklemen. Tek şeritli sollamanın yasak olduğu yerlerde sollama yapmak tamamen cesarete ve tecrübeye kalıyor. Sanırım 1 yıllık şoförüm dedin. Samsuna defalarca tek başıma kullandım, ford transit traveller aracımızı. Savrulma oluyordu rüzgarlarda. (100 km'yi geçtiğimde.) Tavsiyem sağ şeridi bırakma acemilik varsa. Ani sollamalardan kaçın ve yokuş aşağılarda salma aracı. Detaylı merak ettiklerin varsa PM atabilirsin. Yardımcı olmaya çalışırım hocam.

Eyvallah hocam

Aracim Kangoo ama otomobil ruhsatlı.

Acaba gece gitsem yollar çok karanlık olurmu.yoksa sabah 4 gibi mi ciksam.

• Kangoyla 90 km/h hizi gecmenizi tavsiye etmem. Hizdan korkmak iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumenu -- 25 Temmuz 2014; 0:53:11 >
  • Sollamalar dışında 90la gitmeniz ideal zaten. Hem yakıt ekonomisi olur sizin için. Sollama ihtiyacı hissettiğinizde de aynalarınıza çok iyi bakın. Sıkışacağınızı hissederseniz yavaşlayın ille sollamaya çalışmayın. Büyük araçlardan uzak durun.

• elektron11 E kullanıcısına yanıt
    Şimdiden yolunuz açık olsun. Biz 2 araç konvoy gideceğiz. gece sahurdan sonra çıkmak gibi bir planımız var. Gece gitmek biraz cesaret istiyor çünkü sürekli karanlık bir yok. şeritleri 2x dikkatle takip etmeniz gerekiyor. Sizin gündüz çıkmanız daha uygun gibi. Umarım klimanız vardır. Benim aracımda klima olmadığı için geceyi tercih ettik bu arada. Yollar boş olur mu sorusunun cevabı şimdilik meçhul
  • 4-5 yıl kango kullanmış biri olarak kangoyla uzun yolda virajlara dikkat edin derim.araba yüksek olduğu için güven vermiyor.düz yolda bile rüzgarlı bir havada araba beşik gibi sallanmaya başlıyor belli bir süratın üstünde.güvenli hız 90-100,otobanda biraz daha çıkabilirsiniz.
  • bmw mersedesle uzun yola cıkanlar 200 den aşa gitmiyor deli gibi gidiyor hepsi yere yapışıyor rüzgarı hissetmiyor arac cünkü altından hava akışı cok az kango doblo gibi aracların altından rüzgar girip kaldırıyor
  • 100'ü geçmeyin, birde yanınızdan hızlı bir araba ya da tır vs. geçerse araba biraz sallanabilir, panik yapmayın. İyi yolculuklar.
  • Kangoo Doblo Transit Türevi Araçlar Yanal Rüzgarlardan Etkilenmekte 90 Km/h Geçmen Hem Aileni Hem Seni Tedirgin Eder Hemde Yakıt Tüketimini Arttırır Atalarımızın Bu Konuda Söylediği Çok Güzel Bir Atasözü Var Geç Geldin Desinler Geçmiş Olsun Demesinler
  • hocam okadarda degil otoyolda sürmek daha kolay 100-110 gibi sürün ,yavaş gitmek otoyolda daha sıkıntılı oluyor . aynı araçla otoyolda 140-150 ile gidiyoruz bi sorun olmuyo

• Kangoo ile çok yüksek süratlere çıkmamak lazım, şirkette son kasası vardı yatıyordu bazen ya da en azından verdiği his buydu. Şimdi millet eksileyecek ama Caddy ile Allah ne verdiyse bastım daha güven verdi ama binek bir aracın güveninin vermez tabi ki.
  • Bende yeni geldim sayılır samsun bafra oradan ünye,ordu gezdim baya orduya giderseniz teleferik var hafta içi fiyatı uygun japon malıymış binebilirsiniz

Yollar güzel radar mevzuna dikkat edin bir tanıdık vardı devamlı ceza gelip duruyordu ummadık yerlerde radar olabiliyor.

Hız konusunda düzde bişey olacağını sanmam ama virajlarda dikkat edin,aslında güzel yol tutan araçla araba sürmenin zevki virajlarda belli oluyor ama tabi kangoo buna müsait değil kazasız sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 27 Temmuz 2014; 12:32:31 >
  • Kangoo ve doblo yla 120 aşma yoksa araba hoplamaya başlıyo kendinizi bulutlarda bulmayın.

• arkadaşlar yardımlarınız için saolun bugün geldim.
    ortalama 90-100 km ile geldim,gelirken benden daha yavaş gideni yoktu :)
    virajlara 60-70 ile girdim otobanda.

lpg ile 750 km yolu 130 tl ile bitirdim,ortalama 17 kuruş yakmışım.kangoo 2001 1.4
  • Benim doğanla bile korkmadan uzun yolda 120 150 arası gidiyorum :) Ama kango sakat araba

• 90 100 hadi 110 normal zaten biraz alışkanlıkla bu hızlar o araç için normal fanteziye gerek yok
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.