İşletim sistemi: Win xp pro. Bölünmüş hard disk kullanıyorum.Diğer kısımda win98 yüklü.Son zamanlarda farkettim ve çözemediğim bir problemim var.Xp'de virüs taraması yaptırmaya başladığımda (avp) tarama başladıktan 5-10 saniye sonra avp kendini kapatıyor.Aynı zamanda xp açılırken görev çubuğunda konumlanan avp iconuna mause'un ok'unu yaklaştırdığımda, (mause'un tuşuna dokunmadan avp ikonu görev çubuğundan kayboluyor. Dün akşam spy bot isimli dialer tespit programını yükledim.Aynı durumla karşılaştım.Program çalışıp dialer tespitine başladı, bazı zararlı şeyler de bulmaya başladı.Ancak tam o sırada tarama kesildi ve tarama ekranı yok oldu.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
sende 98deki virus tarayıcısını xpde kullan
Başka bi yerde sorun varmı oyunlarda yada nette?
evet başka yerlerde de sorun tespit ettim.Xp'de avp'den önce norton symentec yüklü idi.Kendi kendine kapanma sorununu bu programda farkettim.Onu uninstall ederek avp'yi yükledim.
Ayrıca dün akşam başlat/ çalıştır yolu ile register'e girdim.Burada da ekranın kendiliğinden kapandığını gördüm.Son zamanlarda XP'yi yanlızca internete girmekte kullanıyorum.İlave olarak 3 ay önce aldığım skystar kartı ile uydu yayınlarını seyrediyorum.Sisteme en son yapılan ilaveler progdvb programı ve diğer ilaveler.
xp'yi kaldırıp yeniden kur bence.hem norton kurmuşsun.hem de avp.ikisi de çözemediğine göre tek çare format kalmış.virüs olduğu kesin.ctrl+alt+del'e basıp işlemleri tıkla ve çalışan programlara bi bak.
Öncelikle antivirüs programlarının ikisinide kaldırıp sadece norton antivirüsü kur bu işlemi yaparken Pc internete bağlı olmasın.Yükleme işlemi tamamlandıkdan sonra internete bağlanıp Live Update programı ile Programı güncelle.
Büyük bir ihtimalle sisteminde virüs var ve senin antivirüs programını çalıştırmanı engelliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme