İyi forumlar arkadaşlar. Bir konuda yardımınızı bekliyorum. Ben komşum ile ortak internet kullanıyorum. Ancak masaüstü bilgisayarım ile internete giremediğim için ethernet kablosu aldım. Fakat bir türlü tanımlanamayan ağ sorunundan kurtulamadım. Gelişigüzel kurcalarken bir ara internete girdim fakat laptop kapanınca birdaha da bağlanamadm. IP otomatik olarak seçili, dosya paylaşımı açık, güvenlik duvarları ayarları ise kapalı durumda. Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. İyi akşamlar. :)
slm. laptobunda windows7 varsa eğer. ağ ve paylaşım merkezine gir. kablosuz bağdaştırıcı ikonunu ve ethernet ikonunu ctrl vasıtası ile ikisini birden seç. sağ tuşla tıkla bağlantıları köprüle tıkla sorun çözülür.
Cevabınız için teşekkür ederim iki bilgisayarda da w7 mevcut bağlantıları köprüleyi seçtiğimde to create a network bridge, you must select at least two LAN or hgih speed internet connections that are not being used by internet connection sharing yazısı ile karşılaştım... Bu durumda ne yapacağım hakkında bir bilginiz varmı?
Bu arada şöyle bir durum söz konusu. İnternet bağlantısının mevcut olduğu laptop ta lan bağlantısı mevcut görünüyor. Fakat masaüstü bilgisayarımda tanımlanamayan ağ bildirimi mevcut.
daha önce paylaşım felan yapmayı denediysen bunları kaldır ve tekrar dene. bu arada sanırım bağlantıyı sürekli kullanıyorsun bence masaüstü bilgisayarın için wifi usb alıcı yada access point edinmende fayda var.
Airties RT6271 modem var elimde. Mevcut duruma bir çözüm üretebilir mi? Birkaç gün kullanmam gerekiyor. İlerleyen günlerde USB adaptör alacağım eğer bu sorunu halledemezsem.
komşundaki ve sendeki modem wds yani kablosuz köprü destekliyorsa çözüm üretebilirsiniz. lakin wpa şifre kullanamazsınız. wep şifre bile bazen olmuyor köprüde, şifresiz mac filtreleme oluyor ancak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme