Şimdi Ara

Yardıma İhtiyaç Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün Topladığım Sistem Aşağdadır.

Anakart : Asus M5A99FX PRO R2.0 AMD 990FX/SB950 DDR3 2133MHz(O.C.) Sata 3.0 USB 3.0 Anakart
    İşletim Sistemi: Windows 8

İşlemci: FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 32nm İşlemci

Ram: 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 2133MHz CL11 Kırmızı Soğutuculu Dual Kit Ram

Ekran Kartı:GTX660 Ti DirectCU II GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

Önceden Var Olanlar;

Hard Disk: OCZ-AGILITY3 120gb SSD
    Kasa Tipi: Thermaltake M9
    Everest 850w güç kaynağı

Sorularım..

1-Rami anakart 1333mhz de görüyor ve çalıştırıyor ( oto ayarda )
    2-biostan ram hızını 2133mhz yaptıgımda sorun oluştu ve sistemi kuramadım pc res attı sürekli..1866mhzdede aynı sorunu yaşadım...
    3-bilgisayara sistemi biosun oto ayar halinde ( 1333mhz ram frek. hızı ile ) yükledim.. Sonradam 1866 yada 2133 e yükseltemedim...
    NEREDE YANLIŞ YAPTIM YADA EKSİK YAPTIM ANLAM VEREMEDİM..
    4-Derecelendirme Değerlerim 7.9 :S SAdece SSD 8.1 Bunun Sebebi Ne Olabilir ?
    5- Son Olarak Eski Sistemimden KAlan Zalman CNPS 9700 NT Markalı İşlemci Soğutucum Yeni Anakarta Uymadı.. Bir Çözüm Önerisi Olan Var mı Yoksa Yenisini Mi Almalıyım ?
    Yenisini Almam Şart Olursa Önerileriniz Nelerdir ? Ramlerle Sıkışma Problemi Yaşamak İstemiyorum..

İlginiz ve Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkürler.. İyi Forumlar.. SAygılar..

NOT= Stok Fan Kesinlikle Kafa Bırakmıyor.. :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` tout seuL~ -- 30 Ağustos 2013; 1:08:24 >

• RAM hızını seçebilirsiniz elbette ancak zamanlamalarını elle girmeniz gerekebilir. Bu arada AI Overclock Tuner sekmesini D.O.C.P ye getirip denedinizmi? Anakart kaça ayarlıyor otomatik?
    Soğutucunuz uyumlu değil Cooler Master Hyper 212 EVO veya Hyper 212X uygun fiyatlı ve yeterli performans sunabilen soğutucular ancak bütçeye ve kasa boyutlarınıza göre seçenekler arttırılabilir elbette. Thermalright göre Venomous X RT SB-E olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tunyukuk

RAM hızını seçebilirsiniz elbette ancak zamanlamalarını elle girmeniz gerekebilir. Bu arada AI Overclock Tuner sekmesini D.O.C.P ye getirip denedinizmi? Anakart kaça ayarlıyor otomatik?
    Soğutucunuz uyumlu değil Cooler Master Hyper 212 EVO veya Hyper 212X uygun fiyatlı ve yeterli performans sunabilen soğutucular ancak bütçeye ve kasa boyutlarınıza göre seçenekler arttırılabilir elbette. Thermalright göre Venomous X RT SB-E olabilir
    Ai Overclock Tuner = D.O.C.P.

DRAM O.C PRFİLE = DDR3-1600MHz

CPU Ratio = 20.0

AMD Turbo CORE Technology = Auto

CPU Bus Frequency = 200

PCIE Frequency = 100

Memory Frequency = DDR3-1600MHz

CPU/NB Frequency = Auto

Ht Link Speed = Auto

CPU Speed Spectrum = Auto

PCIe Spread Spectrum = Auto

EPU Power Saving Mode = Enable

EPU Setting = Auto

1866da denedim sistemi açamadım gene oto ayarlar yukarıdaki gibidir.. bu şekilde açıldı pc şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ` tout seuL~

Ai Overclock Tuner = D.O.C.P.

DRAM O.C PRFİLE = DDR3-1600MHz

CPU Ratio = 20.0

AMD Turbo CORE Technology = Auto

CPU Bus Frequency = 200

PCIE Frequency = 100

Memory Frequency = DDR3-1600MHz

CPU/NB Frequency = Auto

Ht Link Speed = Auto

CPU Speed Spectrum = Auto

PCIe Spread Spectrum = Auto

EPU Power Saving Mode = Enable

EPU Setting = Auto

1866da denedim sistemi açamadım gene oto ayarlar yukarıdaki gibidir.. bu şekilde açıldı pc şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor :)

Alıntıları Göster
    Ram Hızını Neden 1866 MHz yada 2133 MHz de Kullanamadığım Hakkında Bilgi Verebilicek Yok Mu Arkadaşlar ?

Ayrıca Şu Üç Üründen Hangisini Tercih Etmeliyim Yüksek Soğutuculu Ram Kullanıyorum Sorun Yaşamak İstemiyorum..

COOLER MASTER HYPER 212X LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

COOLER MASTER HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

ZALMAN CNPS11X PERFORMA LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

İki Konuda Acil Tavsiyelerinizi Bekliyorum.. Saygılar.. İyi Forumlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` tout seuL~ -- 30 Ağustos 2013; 12:55:52 >

• quote:

Ram Hızını Neden 1866 MHz yada 2133 MHz de Kullanamadığım Hakkında Bilgi Verebilicek Yok Mu Arkadaşlar ?

Ayrıca Şu Üç Üründen Hangisini Tercih Etmeliyim Yüksek Soğutuculu Ram Kullanıyorum Sorun Yaşamak İstemiyorum..

COOLER MASTER HYPER 212X LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

COOLER MASTER HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

ZALMAN CNPS11X PERFORMA LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

İki Konuda Acil Tavsiyelerinizi Bekliyorum.. Saygılar.. İyi Forumlar :)

Alıntıları Göster
    Linkteki setmi;
    http://www.corsair.com/en/vengeancer-8gb-1-5v-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz8gx3m2a2133c11r.html

Eğer bu set ise 1866 ve 2133Mhz lerde 11-11-11-27 zamanlama ayarlarıyla intel sistemde test edilmiş deniyor. Bu değerlerle deneyin.

İlk RAM slotunu kullanamazsınız o soğutucularla
    ZALMAN CNPS11X
     Yardıma İhtiyaç Var
    http://www.pclabs.com.tr/2012/07/23/zalman-cnps11x-sogutucu-incelemesi/2/

COOLER MASTER HYPER 212 EVO
     Yardıma İhtiyaç Var

• quote:

Linkteki setmi;
    http://www.corsair.com/en/vengeancer-8gb-1-5v-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz8gx3m2a2133c11r.html

Eğer bu set ise 1866 ve 2133Mhz lerde 11-11-11-27 zamanlama ayarlarıyla intel sistemde test edilmiş deniyor. Bu değerlerle deneyin.

İlk RAM slotunu kullanamazsınız o soğutucularla
    ZALMAN CNPS11X
     Yardıma İhtiyaç Var
    http://www.pclabs.com.tr/2012/07/23/zalman-cnps11x-sogutucu-incelemesi/2/

COOLER MASTER HYPER 212 EVO
     Yardıma İhtiyaç Var

Alıntıları Göster
    Evet Alagan Kardeş Ramim Bu Diğer 2 Slot Kullanmamda Bir Sakınca Yoktur Umarım Böyle Bir Sogutucu Alacak Olursam ?

O Dediğiniz Değerler Nerden Yapılır Nasıl Yapılır Hİç Bir Fikrim Yok Tarif Olarak Yardımcı Olabilirseniz Sevinirim.. Yardımlarınız İçin Teşekkürler.. Saygılar

• quote:

Evet Alagan Kardeş Ramim Bu Diğer 2 Slot Kullanmamda Bir Sakınca Yoktur Umarım Böyle Bir Sogutucu Alacak Olursam ?

O Dediğiniz Değerler Nerden Yapılır Nasıl Yapılır Hİç Bir Fikrim Yok Tarif Olarak Yardımcı Olabilirseniz Sevinirim.. Yardımlarınız İçin Teşekkürler.. Saygılar

Alıntıları Göster
    BIOS da AI Tweaker sekmesine gelip Memory Frequency sekmesinden RAM hızını seçin;
     Yardıma İhtiyaç Var

Biraz altta DRAM Timing Control sekmesinde aşağıdaki gibi bir menü açılacak orada ilk 3 satırı 11, 4. satırı ise 27 yapmanız gerekiyor.

Yardıma İhtiyaç Var

Bu şekilde ayarlayıp deneyeceksiniz.

Şu değerlerde de denenemiş bir bakın; 9-11-10-28 ve voltajı 1.635v

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunyukuk -- 1 Eylül 2013; 11:02:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardıma ihtiyacım var
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

BIOS da AI Tweaker sekmesine gelip Memory Frequency sekmesinden RAM hızını seçin;
     Yardıma İhtiyaç Var

Biraz altta DRAM Timing Control sekmesinde aşağıdaki gibi bir menü açılacak orada ilk 3 satırı 11, 4. satırı ise 27 yapmanız gerekiyor.

Yardıma İhtiyaç Var

Bu şekilde ayarlayıp deneyeceksiniz.

Şu değerlerde de denenemiş bir bakın; 9-11-10-28 ve voltajı 1.635v

Alıntıları Göster
    Dediğiniz Gibi Ayarlamaları Yaptım.. önce 2133Mhz de denedim bir müddet sorun çıkmadı.. daha sonra res attı pc birkaç defa açılışta sistem hata olustu uyarısı aldım ( windows 8). Tekrar 1866 ya çektim hiç bir sıkıntı olmadı.. Verdiğiniz ikinci değer olan '' 9-11-10-28 '' da deneyeceğim. Voltaj ayarını nerden değiştiriyoruz onu bilmiyorum :D çok fazla sordum ama yardımlarınız çok işime yaradı teşekkür ederim.. Bu arada AI Overclock Tuner sekmesini sekmesi ne olmalı.. manueldemi kalmalı ? Cevabınızı bekliyorum.. İyi Forumlar.. Saygılar

• ` tout seuL~ ` kullanıcısına yanıt
    Öncelikle DRAM COMMAND Mode sekmesini 1 yaparak tekrar deneyin.
    Ayrıca 2133MHz için biraz voltaj vererek deneyebilirsiniz belki yardımı olur. Adım adım gidersiniz zaten 2133MHz yaptığınızda pc reset atmadan siz pc yi resetleyip BIOS dan bir bakın RAM voltajı otomatikteyken anakart ne kadar vermiş muhtemelen 1.5V üzeridir. 1.52 veya 1.525 vb bir değer göreceksiniz. O değerin biraz üstüne çıkıp tekrar deneyin. 1.53 veya 1.55 vb gibi.

Neticede Manuel veya D.O.C.P olsa da RAM hızını siz seçip zamanlamalarını elle giriyorsunuz bir fark olurmu emin değilim.
    Voltajı yine aynı başlıkta biraz aşağıdaki DRAM VOLTAGE sekmesinden ayarlayacaksınız;
     Yardıma İhtiyaç Var

• quote:

Öncelikle DRAM COMMAND Mode sekmesini 1 yaparak tekrar deneyin.
    Ayrıca 2133MHz için biraz voltaj vererek deneyebilirsiniz belki yardımı olur. Adım adım gidersiniz zaten 2133MHz yaptığınızda pc reset atmadan siz pc yi resetleyip BIOS dan bir bakın RAM voltajı otomatikteyken anakart ne kadar vermiş muhtemelen 1.5V üzeridir. 1.52 veya 1.525 vb bir değer göreceksiniz. O değerin biraz üstüne çıkıp tekrar deneyin. 1.53 veya 1.55 vb gibi.

Neticede Manuel veya D.O.C.P olsa da RAM hızını siz seçip zamanlamalarını elle giriyorsunuz bir fark olurmu emin değilim.
    Voltajı yine aynı başlıkta biraz aşağıdaki DRAM VOLTAGE sekmesinden ayarlayacaksınız;
     Yardıma İhtiyaç Var
    Merhabalar,

Öncelikle Yardımlarınız İçin Çok Teşekkürler..
    Bu Kadar Geç Cevap Verdim K.Bakmayın Pc'yi Test Ettim Her Ayarda Öncelikle.. Anakartın Kendi Oc Tuner Ayarlarıyla Bir Sorun Yaşamadım ve Bu Ayarlarda Kalmasına Karar Kıldım :) Diğer Ayarlar Başta Bir Sorun Yaratmadı Fakat Zaman İçersinde Pcde Yavaşlama Oyundan Atma, Açılışta Sistem Hatası Verdi Gene..

Bir Arkadaşımın Tavsiyesi Üzerine 3d mark 11 programı ile sistemimi bir ölçeyim dedim.. Sonuç pek iç açıcı olmadı.. Değerler Aşağıdaki Resimlerde Mevcuttur..
     Yardıma İhtiyaç Var

Yardıma İhtiyaç Var

Yardıma İhtiyaç Var

Everest 850w power,ZALMAN CNPS11X cpu soğutucu mevcut..

Sonuçlar Beni Tatmin Etmedi.. Sizin Fikriniz Nedir.. Ramler Gene 667mhzde.. Bir Anlam Veremedim.. Ben mi abartıyorum acaba :D Lütfen Bana Bir Yardımcı olun.. Böyle bir sistemin bu sonuçlar vermesi bana hiç normal gelmedi.. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.. saygılar iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` tout seuL~ -- 19 Eylül 2013; 12:52:07 >

• quote:

Merhabalar,

Öncelikle Yardımlarınız İçin Çok Teşekkürler..
    Bu Kadar Geç Cevap Verdim K.Bakmayın Pc'yi Test Ettim Her Ayarda Öncelikle.. Anakartın Kendi Oc Tuner Ayarlarıyla Bir Sorun Yaşamadım ve Bu Ayarlarda Kalmasına Karar Kıldım :) Diğer Ayarlar Başta Bir Sorun Yaratmadı Fakat Zaman İçersinde Pcde Yavaşlama Oyundan Atma, Açılışta Sistem Hatası Verdi Gene..

Bir Arkadaşımın Tavsiyesi Üzerine 3d mark 11 programı ile sistemimi bir ölçeyim dedim.. Sonuç pek iç açıcı olmadı.. Değerler Aşağıdaki Resimlerde Mevcuttur..
     Yardıma İhtiyaç Var

Yardıma İhtiyaç Var

Yardıma İhtiyaç Var

Everest 850w power,ZALMAN CNPS11X cpu soğutucu mevcut..

Sonuçlar Beni Tatmin Etmedi.. Sizin Fikriniz Nedir.. Ramler Gene 667mhzde.. Bir Anlam Veremedim.. Ben mi abartıyorum acaba :D Lütfen Bana Bir Yardımcı olun.. Böyle bir sistemin bu sonuçlar vermesi bana hiç normal gelmedi.. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.. saygılar iyi forumlar..

Alıntıları Göster
    İşlemciyi fx 6300 yapıp ekran kartını 7950 yaparsan daha çok verim alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

İşlemciyi fx 6300 yapıp ekran kartını 7950 yaparsan daha çok verim alırsın.

Fikrin için teşekkürler,
    Ama Malesef öyle birşey yapamam arkadaşım.. O kadar para verip aldığım bu parçaları geri verebilir miyim ki ? :) Elimde olanlar bunlar.. Sonuçların kötü olması parçadan değil diye düşünüyorum yanlış yada eksik birşeylerin olmasına bağlıyorum.. ama ne olduğunu çözemedim..
    Sonuçlarda pek yadırganacak birşey yok. O tip değerlendirmeler çok da sağlıklı sayılmaz.Örnek olarak kendi sistemimin görüntüsünü paylaşayım güya benim SSD Vertex3 ve Agility den düşük puan almış, default ekran kartı fark atmış vs vs
    3d mark 11 nasıl değerlendiriyor bilmiyorum ancak bence çok itibar etmeyin o tür değerlendirmelere.

Yardıma İhtiyaç Var

OC Tuner tatmin ettiyse onunla devam edin ek olarak RAM ayarlamasını yine yapabilirsiniz elbette.
    Bazı konular açıklanamıyor örneğin farklı BIOS sürümleriyle RAM ler farklı davranıyor benim anakartta.Auto seçerek kullandığımda 2003 versiyonunda 1333MHz hızla CL7 çalışırken 2133MHz yaptığımda CL9.
     Yardıma İhtiyaç Var

Başka versiyonlarda da 1333Mhz ancak CL9 olabiliyor. SPD zamanlamaları ise 2133MHz de CL7 olacak şekilde gösteriyor CPU-Z

Yardıma İhtiyaç Var

• quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

Sonuçlarda pek yadırganacak birşey yok. O tip değerlendirmeler çok da sağlıklı sayılmaz.Örnek olarak kendi sistemimin görüntüsünü paylaşayım güya benim SSD Vertex3 ve Agility den düşük puan almış, default ekran kartı fark atmış vs vs
    3d mark 11 nasıl değerlendiriyor bilmiyorum ancak bence çok itibar etmeyin o tür değerlendirmelere.

Yardıma İhtiyaç Var

OC Tuner tatmin ettiyse onunla devam edin ek olarak RAM ayarlamasını yine yapabilirsiniz elbette.
    Bazı konular açıklanamıyor örneğin farklı BIOS sürümleriyle RAM ler farklı davranıyor benim anakartta.Auto seçerek kullandığımda 2003 versiyonunda 1333MHz hızla CL7 çalışırken 2133MHz yaptığımda CL9.
     Yardıma İhtiyaç Var

Başka versiyonlarda da 1333Mhz ancak CL9 olabiliyor. SPD zamanlamaları ise 2133MHz de CL7 olacak şekilde gösteriyor CPU-Z

Yardıma İhtiyaç Var

Bilgiler için teşekkürler..

Ben çok iyibir bilgisayar kullanıcısı değilim öncelikle belirteyim o yüzden programların verilerine bakıp karşılaştırma yapıyorum.. Haklısın tabikide kesin bir bilgi vermiyeceklerdir.. Ne bilim işte bendede biraz kuruntu mu var ne iyi bir sistem topladığımı düşündüğümde sonuçların iyi olmasını bekliyor insan işte tatmin olmak için :D tabikide mükemmel olması beklenemez daha üst seviyede sistemlere nazaran.. Aşağıda birde cpu-z verilerinin resimlerini koydum. Ramler sizinkiyle aynı diğerlerinde bir sıkıntı var mı bu anlıyacak bilgiye sahip değilim size paylaşayım siz karar verin istedim.

Yardıma İhtiyaç Var

Yardıma İhtiyaç Var

Ayrıca yukarıda bana ram voltajı 1.50 civarıdır demiştiniz anakart otomatik olarak 1.46-1.48 civarı ayarlıyor.. Ramleri dediğiniz gibi mhzsini manuel olarak ayarlamak için voltajı 1.52-1.53 lere çekmiştim. Ama oyunda donmalar yaşadım.. Soğutucum yeni geldi bu arada 3-4 gün oldu takalı.. stok fanla ram ayarlaması yaptığımda ve oyunlarda bilgisayar cok ısınıyordu. özellikle ekran kartım ateş gibi oluyor.. ve insan haliyle korkuyor yanlış birşey mi yaptım diye düşünüyorum.. Sanırım Bahsettiğiniz gibi biosla ilgili sıkıntı olabilir.. Güncelleme yapmadım geldiği gibi kurdum sistemi.. Uyumsuzluk olduğu kesin valla ne bilim cok hevesliyimdir böyle işlere ama aldığıma sistemi değiştirdiğime pişman olmaya başlıcam böyle giderse :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` tout seuL~ -- 19 Eylül 2013; 16:56:56 >

Öncelikle RAM leriniz 1600MHz de CL10 olarak çalışıyor 2133MHz de zaten CL11 olarak ayarlanmış bence CL10 daha iyi.
    RAM Voltaj konusunda anakart farklı verebilir tamam (2133 için az da olsa gerekebilir düşüncesiyle öyle demiştim) ancak eğer 1.5 üzeri veriyorsa siz de o değere yakın arttırabilirsiniz sorun olmaz 1.5 ve altı gayet iyi elbette.
    İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarının RAM ile alakası yoktur. Oyunlarda ve yük bindiren uygulamalarda sıcaklık artışı çok normal. Pişman olmayı gerektirecek herhangibir sorun görünmüyor. Uyumsuzluk yok bence. Neticede gayet güzel bir sisteme sahipsiniz sadece beklentilerinizin fazla yüksek olması böyle düşündürüyor olmalı.
    Anakartınızın BIOS versiyonu tarih olarak eski gibi gelebilir ancak sonrasında çıkan sadece 2 versiyon var ve gerek duyarsanız rahatlıkla güncelleme yapabilirsiniz.
  • hocam başta anakartin özelliklerini yazarken 2133 mhz (o.c.) diye kendinizde yazmışsınız sisteminizde o.c yoksa ramleri 1866 ya çekip o şekilde stabil kullanmayı deneyebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

Öncelikle RAM leriniz 1600MHz de CL10 olarak çalışıyor 2133MHz de zaten CL11 olarak ayarlanmış bence CL10 daha iyi.
    RAM Voltaj konusunda anakart farklı verebilir tamam (2133 için az da olsa gerekebilir düşüncesiyle öyle demiştim) ancak eğer 1.5 üzeri veriyorsa siz de o değere yakın arttırabilirsiniz sorun olmaz 1.5 ve altı gayet iyi elbette.
    İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarının RAM ile alakası yoktur. Oyunlarda ve yük bindiren uygulamalarda sıcaklık artışı çok normal. Pişman olmayı gerektirecek herhangibir sorun görünmüyor. Uyumsuzluk yok bence. Neticede gayet güzel bir sisteme sahipsiniz sadece beklentilerinizin fazla yüksek olması böyle düşündürüyor olmalı.
    Anakartınızın BIOS versiyonu tarih olarak eski gibi gelebilir ancak sonrasında çıkan sadece 2 versiyon var ve gerek duyarsanız rahatlıkla güncelleme yapabilirsiniz.

Teşekkür Ederim Yardımlarınız ve Verdiğiniz Bilgiler İçin =)) Dediğiniz Gibi CL11 olarak 2133mhzde çalıştırıyor.. Düz mantık işte benimkisi 2133 olursa sanki roket olcak bilgisayar :D 1866da bide 2 saniyede kapanıyor 4-6 saniyede açılıyor.. Oynadığım oyun Aion Free to play.. Sistem İsteyen bir oyun.. Birde 2 Oyun Açıyorum bazen alt karakteri iyi olan karakterimle geliştirmek için.. Isınma en çok o zaman tavan yapıyor :) Dediğiniz gibi çok şey bekliyorum bu cihazdan ondan oluyor =)) Birde Sisteme ilave bir hdd yada yeni bir ssd almak istiyorum yakın bir zamanda.. Öneriniz var mı bu konuda.. Harici olarak 1tb taşınabilir hdd'em var.. sabit olarak sadece 120gb ssd var ve 35gb kadar boş yerim var.. Yetersiz olacağını düşünüyorum yenibir ssd alıp sistemi ona kurup suan kullandığımı yedek ve oyun kurmak için kullanıcam yada sabit önerdiğiniz bir hdd alıp onu yedek olarak kullanıcam.. Çok şey sordum ama artık idare edin :D şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

hocam başta anakartin özelliklerini yazarken 2133 mhz (o.c.) diye kendinizde yazmışsınız sisteminizde o.c yoksa ramleri 1866 ya çekip o şekilde stabil kullanmayı deneyebilirsiniz

Teşekkür Ederim yorumunuz için.. Şuan anakartın kendi O.c. ayarlarıyla kullanıyorum.. Diğer türlü 1333mhzde çalıştırıyor ramleri :) Şuan 1700 küsürlerde ram hızı ve 4300 küsürlerde işlemci hızı ayarlamış :) Herhangi bir sıkıntı görünmüyor.. İsteğim sadece alabileceğim en son verimi almak istememdi.. Düşününce zaten iyi bir sistem '' Alagan '' arkadaşında söylediği gibi.. Doyumsuz oluyoruz bazen işte =))
  • sistemin çakıldıgı yada reset attığı durumlarda anakart üzerindeki memok butonunu kullandınız mı acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

sistemin çakıldıgı yada reset attığı durumlarda anakart üzerindeki memok butonunu kullandınız mı acaba ?

Hayır Kullanmadım.. Kullanmak İstesemde Nerededir Bilmiyorum :=)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.