Şimdi Ara

yardıma ihtiyacım var. grupta hesap ödeme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba beyler. erkek erkeğe samimi arkadaşlarla dışarı çıktığınızda hesap olayını nasıl hallediyorsunuz.

mesela benim 2 tane çocukluk arkadaşlarımla her sene 2-3 sefer buluşup bir şeyler yediğimiz bir geleneğimiz var. grupta genelde garsonu çağıran olayı organize eden. efendim ne yiyelim bak şu güzeldir şunu tavsiye ederim diyen gruba önderlik eden adam benim sanki.

yedik içtik güzel. geldik hesap olayına. ortaya hesap geldi diyelim ki 3 kişi yedik hesap 60 lira geldi.
    "hadi beyler 20 şer lira çıkarın" ya da cebimde 100 lira varsa "ben 100 ü vereyim siz bana 20 şer lira verin.(en zoru bu)" deyince kendimi kötü hissediyorum sanki.

bazen de kendim ödüyorum pek ses etmiyorlar. mesela geçen bir araya geldiğimizde pizza söyleyelim mi diye teklif attım. tamam dediler. siparişi verdim. getiren arkadaşa kapıdan parasını verdim. 50 küsür lira tuttu oturduk hepberaber yedik. sonra bekledim ki hesabın kendilerine düşen kısmını ödemelerini fakat kesene bereket dediler bende afiyet olsun kardeşim ne demek dedim olay kapandı

yani cimrilikten falan söylemiyorum da sonuçta bende arkadaşlarımda üniversite okuyan adamlarız.diğerlerine göre zengin falan da değilim. 50-60 lira vermek te az para gibi gelmiyor valla bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusesss -- 2 Temmuz 2016; 0:47:58 >

• herkes mi asosyel beyler hiç mi dışarda yemiyorsunuz
  • samimi olsan paraları verin lan yapraaam diye söylerdin kardeşim
  • Pamuk eller cebe işte bu kadar alman usulü <3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdasdqwertyveyaalxyvance

samimi olsan paraları verin lan yapraaam diye söylerdin kardeşim

+1
  • 3 kişi çıkıyoruz genelde. arabayla gezip mangal yapıyoruz veya restoranda kafede bir şeyler yiyoruz/içiyoruz. arabaya mazot da alıyoruz. gün sonunda tüm masrafı toplayıp üçe bölüyoruz. adam başı düşen parayı al- ver yapıyoruz. olup bitiyor.
  • Ne var la bunda verin 20 kağıdımı dersin konu kapanır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla ben olsam isterim. Tamam 1 ısmarlarsın 2 ısmarlarsında sonuçta parayı kimse yoldan toplamıyor. Bir de utanmadan kesene bereket diyolarmış, ben arkadaşlığını gözden geçir derim usta.

• erkek grubuyla çıkıyorsak ilk ortaya para konur çıkan paraya göre yer içeriz o tek kişi ödeme en fazla hani o an birinde çok vardır bendensiniz kafası olur ama hep sende olmaz hocam
  • Herkes kendi yediğinden sorumludur bizde. Ama 3ü 5i hesao etmeyiz zaten direk herkes bilir görevini.

• Almandan sasma

• yunusesss kullanıcısına yanıt
    Bende ünideyim bizde arkadaslarla dışarı çıkıp geziyoruz yiyip içiyoruz 3 liranın 5 liranın lafı olmuyor aramızda ama herkes kendi yediğini ödüyor. Ama çay içmeye gittik felan 5-6 lira tutunca ben yada diğer arkadaşlardan biri tek ödüyor. 30 40 hesap gelince ortak veriyoruz.

• yunusesss kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ilk olarak öde ikinciyi öde eğer üçüncü oluyorsa ödeme anla ki seni iyi yiyorlar ve buluşmadan önce paranı bozdur öyle git cebinde 5 TL 10 TL 20 TL bulunsun , bu arada sen ödeyince onlar utanmıyorsa sende isterken utanma

• ne asosyalsiniz :D 100 tl verince tabiki diyeceksin ''bende bozuk yok, siz 80 i verin ben direk 100 vereyim'' diye.

siz ilerde okul falan bitirince nasil ise gireceksiniz ben onu dusunuyorum daha boyle seyleri beceremiyorsunuz
  • valla çok saçma bir kültürümüz var anasını satayım. yok ben ödiyecem yok hayır ben ödiyecem. bu zamana kadar öyle görmüşüz doğal karşılıyoruz artık.

bu gelenek örf adetten çektiğimiz kadar hiç bir şeyden çekmedik. elin avrupalısı bile tomarla para kazanıyorken hesabı bölüşüyor. biz 3 kuruş paramızla bütün hesabı sırtlamaya çalışıyoruz. en iyisi alman usulu gavurlar işini biliyor. bundan sonra dar kotla gezicem cepten para çıkarmayacam xd
  • Benim hicbir arkadas ortamimda paranin lafi olmaz genelde sirayla oderiz. Kimin nasibine ne duserse gibi olur. Birisi yemek ismarlar birisi cafedeki hesabi oder birisi tatli ismarlar vb. Birisinin parasi yoksa soyler digerleri idare eder. Paraya bu kadar deger vermeyin acikcasi birisi 20 tl odedim 10 tlmi ver derse cok muhattap olmam sevmem boyle insanlari.

• Benim hicbir arkadas ortamimda paranin lafi olmaz genelde sirayla oderiz. Kimin nasibine ne duserse gibi olur. Birisi yemek ismarlar birisi cafedeki hesabi oder birisi tatli ismarlar vb. Birisinin parasi yoksa soyler digerleri idare eder. Paraya bu kadar deger vermeyin acikcasi birisi 20 tl odedim 10 tlmi ver derse cok muhattap olmam sevmem boyle insanlari.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.