Şimdi Ara

yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar.. ben yeni bir s2 aldım. telefon bana bakıyor ben telefona.. evet forumda ; romu , kerneli, rootu çok güzel anlatmışsınız, bilgiyi veren ve bilgilere ek bilgiler veren arkadaşlara çok çok teşekkürler.. ama benim sorularım şunlar ;

yeni almış olduğum bu ikinci el telefonu önce ilk sahibinden kurtarmak adına telefona hard format atarak ilk alındığı gün ki durumuna geri döndürme şansım var mı? var ise telefonda yapacak olduğum işlemler nelerdir? diyeceksiniz ki; kardeşim anlattık işte neler yapılacağını .. ama şu var ; sırası nedir; yani önce root mu arkasından rom , onun arkasından kernel mi? bunun sırası nedir? siz bana sıralamaları yazarsanız ben yapılacak olan işlemleri zaten sitede var olan linklerden yaparım!

şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devil06angel -- 27 Ağustos 2012; 21:32:22 >

• Evvela ona harddisk değilde format demeye başlayalım.
    İlk gunki ayarları istiyorsanız fabrika ayarlarına sıfırlayın. Onu da ayarlar, telefona kısmında bulabilirsiniz. Biraz kurcalayin. Korkmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 27 Ağustos 2012; 21:33:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: devil06angel

arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar.. ben yeni bir s2 aldım. telefon bana bakıyor ben telefona.. evet forumda ; romu , kerneli, rootu çok güzel anlatmışsınız, bilgiyi veren ve bilgilere ek bilgiler veren arkadaşlara çok çok teşekkürler.. ama benim sorularım şunlar ;

yeni almış olduğum bu ikinci el telefonu önce ilk sahibinden kurtarmak adına telefona hard disk atarak ilk alındığı gün ki durumuna geri döndürme şansım var mı? var ise telefonda yapacak olduğum işlemler nelerdir? diyeceksiniz ki; kardeşim anlattık işte neler yapılacağını .. ama şu var ; sırası nedir; yani önce root mu arkasından rom , onun arkasından kernel mi? bunun sırası nedir? siz bana sıralamaları yazarsanız ben yapılacak olan işlemleri zaten sitede var olan linklerden yaparım!

şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim..!

Evvela fabrika ayarlarına döndürün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hard format yazcakken hard disk yazmışım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhamnet

Evvela ona harddisk değilde format demeye başlayalım.
    İlk gunki ayarları istiyorsanız fabrika ayarlarına sıfırlayın. Onu da ayarlar, telefona kısmında bulabilirsiniz. Biraz kurcalayin. Korkmayın.

tamam onu yaptım.. şimdi sırala konusunda yardımcı olabilmeniz mümkün mü?
  • Fabrika ayarlarına döndür ve biraz öğrenmeden sakın root felan yapmaya kalkma mazallah brick edersin cihazı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alburak

Fabrika ayarlarına döndür ve biraz öğrenmeden sakın root felan yapmaya kalkma mazallah brick edersin cihazı.

hocam o iş tamam; fabrikaya döndük!..:) şimdi bu sıralama nasıl olacak? yani affınıza sığınarak eşeği bile suya götürmenin yolu vardır. bu s2 cihaza direk root ; kernel rom o bu şu diye dalıyım mı? tabi ki anlamadan , iyice okuamadan yapmıcam ama sırasını biliyim ki tamam hadi başlayalım dediğimiz noktada yanlış başlamayalım!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.sammobile.com/firmware/

Cihazına uygun güncel türkçe yazılımı indir, odin ile yükle, ve factor çok basit bir işlem. En sağlam ve hard format budur :)

Yüklemedne sonra aşağıdaki adımları izle.

Bu adımları yeni yazılım yüklemeden de yapabilirsin. Direk sıfırlar telefonu.

Bu işlemden sonra eğer telefon açılış ekranında sürekli titriyorsa ve restart atıyorsa;
    1- Telefonun bataryasını çıkarıp takıyoruz
    2- Ses Açma + Home + Power tuşuna basılı tutarak Recovery Mod'a alıyoruz
    3- Karşımıza çıkan menüden Wipe Data Factory Reset seçeneğine Ses kısma tuşu yardımıyla geliyoruz ve Home tuşuna basıyoruz
    4- Burada işlemi onaylamamız için YES seçeneğine geliyorunuz ve Home tuşuna basarak telefona format atmış oluyoruz.
    5- İşlem tamamlandıktan sonra Reboot System Now seçeneğinde Home tuşuna basarak telefonun kapanıp açılmasını sağlıyoruz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alburak

Fabrika ayarlarına döndür ve biraz öğrenmeden sakın root felan yapmaya kalkma mazallah brick edersin cihazı.

hocam o iş tamam; fabrikaya döndük!..:) şimdi bu sıralama nasıl olacak? yani affınıza sığınarak eşeği bile suya götürmenin yolu vardır. bu s2 cihaza direk root ; kernel rom o bu şu diye dalıyım mı? tabi ki anlamadan , iyice okuamadan yapmıcam ama sırasını biliyim ki tamam hadi başlayalım dediğimiz noktada yanlış başlamayalım!!

Bence Cihazla 1 Ay geçir iyicine öğren sıkılınca cmw kurup custom rom yüklersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HCokiyi

http://www.sammobile.com/firmware/

Cihazına uygun güncel türkçe yazılımı indir, odin ile yükle, ve factor çok basit bir işlem. En sağlam ve hard format budur :)

Yüklemedne sonra aşağıdaki adımları izle.

Bu adımları yeni yazılım yüklemeden de yapabilirsin. Direk sıfırlar telefonu.

Bu işlemden sonra eğer telefon açılış ekranında sürekli titriyorsa ve restart atıyorsa;
    1- Telefonun bataryasını çıkarıp takıyoruz
    2- Ses Açma + Home + Power tuşuna basılı tutarak Recovery Mod'a alıyoruz
    3- Karşımıza çıkan menüden Wipe Data Factory Reset seçeneğine Ses kısma tuşu yardımıyla geliyoruz ve Home tuşuna basıyoruz
    4- Burada işlemi onaylamamız için YES seçeneğine geliyorunuz ve Home tuşuna basarak telefona format atmış oluyoruz.
    5- İşlem tamamlandıktan sonra Reboot System Now seçeneğinde Home tuşuna basarak telefonun kapanıp açılmasını sağlıyoruz.

şimdi bu anlatmış olduğunuz işlem format ile ilgili olan durum.. bu tamam çok teşekkür ederim.. peki bundan sonra ki işlem , root yapıp rom ve kernel mi yüklücez...

allahım zır cahilim, aldık ama napıcaz bunu..:(:):)

• Bana kalırsa rom rootla uğraşma.Stock romda kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighLine

Bana kalırsa rom rootla uğraşma.Stock romda kullan.

hocam doğru diyorsunuz da bu telefonlarda rootsoz romsuz kernelsiz olmuyor anladığım kadarıyla.. düz bir telefon kullanacaksam neden bu özelliklere sahip bir telefon ladım ki. ama tabi ki dediğiniz gibi sıkıntılı işler, brick olma ihtimali var.. (onuda şimdi arkadaştan çaldım:) ama bu şekildeki bir telefonu düz kullanmanın bana göre mantığı yok; öyle kullanana da sonsuz saygı...
  • quote:

quote:

hocam doğru diyorsunuz da bu telefonlarda rootsoz romsuz kernelsiz olmuyor anladığım kadarıyla.. düz bir telefon kullanacaksam neden bu özelliklere sahip bir telefon ladım ki. ama tabi ki dediğiniz gibi sıkıntılı işler, brick olma ihtimali var.. (onuda şimdi arkadaştan çaldım:) ama bu şekildeki bir telefonu düz kullanmanın bana göre mantığı yok; öyle kullanana da sonsuz saygı...

Düz bir telefon derken neyi kastettiniz anlamadım.Ben stock romda hemen hemen istediğim bütün işlerimi yapabiliyorum.
  • Benim tercihimde orjinal yazılımdan yana, Bir kez yaptım S2 me root - rom sonra bir daha uğraşmadım. Şimdi s3 var orjinal kullanıyorum. Arkadaşında dediği gibi ne istersen yapabilirsin bu haliylede.

Ama illaki yapacaksan,

Önce güncellemeler,

*#272*imei# yaz, ve çıkan seçeneklerden TUR (Türkiye) seç. Bunu yapmamızın nedeni, yayımlanan güncellemeleri alabilmek. TUR seçili olmayan telefonlar Türkiye güncellemerini alamazlar.

Sonra güncellemeleri denetle varsa eğer telefonu güncelle.

Root dedikleri olay telefonun kısıtlamarını kaldırmaktır. Root yaparak kısıtlamaları kaldır. S2 root yaz google a bir sürü konu var zaten.

Daha sonra ise rom, rom dedikleri olay ise zaten biliyorsundur arayüz değiştirme. XDA forumdan güzel romlar bulabilirsin. Eğer rom kuracaksan, tabiki önce rootlaman lazım. yani izinleri kaldırman lazım.

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1055

• quote:

quote:

quote:

Düz bir telefon derken neyi kastettiniz anlamadım.Ben stock romda hemen hemen istediğim bütün işlerimi yapabiliyorum.

hocam şimdiandroid bir telefon almışız.. bu kadar güncelleme, rom, kernel gibi uygulamalar kullanıcıların daha performanslı bir cihaz kullanabilmesi adına yapılan şeyler.. ama bunların hiçbirini uygulamayıp , samsung un ya da google un bize sunmuş olduğu hizmetler dışında yararlanmayı istediğim uygulamadan yararlanamadıktan sonra s2 nin bana göre bir anlamı kalmıyor..

şöyle düşünün; windows xp vardı ama şimdi win 7 var.. eğer yeterli miktarda paranız yoksa ve win7 uygulamalarından yararlanmak istiyor iseniz cracklenmiş win 7 yükler ve kullanırsınız.. basit oldu ama kaba bir örnek ile bu şekilde özetleyebilirim.. ama dediğim gibi telefonunu bu uygulamalar olmadan kullanan arkadaşların tercihidir. zevk renk olayı..!!!

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam şimdiandroid bir telefon almışız.. bu kadar güncelleme, rom, kernel gibi uygulamalar kullanıcıların daha performanslı bir cihaz kullanabilmesi adına yapılan şeyler.. ama bunların hiçbirini uygulamayıp , samsung un ya da google un bize sunmuş olduğu hizmetler dışında yararlanmayı istediğim uygulamadan yararlanamadıktan sonra s2 nin bana göre bir anlamı kalmıyor..

şöyle düşünün; windows xp vardı ama şimdi win 7 var.. eğer yeterli miktarda paranız yoksa ve win7 uygulamalarından yararlanmak istiyor iseniz cracklenmiş win 7 yükler ve kullanırsınız.. basit oldu ama kaba bir örnek ile bu şekilde özetleyebilirim.. ama dediğim gibi telefonunu bu uygulamalar olmadan kullanan arkadaşların tercihidir. zevk renk olayı..!!!

Dediğiniz gibi zevkler ve renkler tartışılmaz.Benim kanaatim bu yöndeydi.Gerisi sizin bileceğiniz iş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.