Şimdi Ara

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben lise 2.sınıf öğrencisiyim ve pilot olmak istiyorum. Bana önerileriniz, yapmam gerekenler, gitmem gereken okullar, gideceğim yollar nelerdir? Ve bir aralar fsx e başlamıştım fakat bilgi gerektiriyor.. Birde şubat tatili için kendimce staj yapmak çok istiyorum mesleği daha yakından görüp, tam doğru kararlar vermek istiyorum bana bu konularda yardımcı olan herkese şimdiden sonsuz teşekkürler....

• Dostum pilotluğa giden yolun tarifi aşağıda!

Pilot olmak için hususi pilot lisansına veya ticari pilot lisansına sahip olmak gerekir.

Hususi pilot lisansı almak için bazı şartlar aranır. Bunlar;

- Asgari 18 yaşını doldurmuş olmak,

- Bakanlık tarafından yetkili eğitim kurumlarında uçuş ve teorik eğitimini başarıyla tamamlamak,

- Teorik sınav ve uçuş kontrol sınavında başarı sağlamış olmak.

Ticari pilot lisansı almak için aranan şartlar;

- Asgari 18 yaşını doldurmuş olmak,

- Bakanlık tarafından yetkili eğitim kurumlarında uçuş ve teorik eğitimlerini tamamlamak,

- Teorik sınav ve uçuş kontrol sınavında başarı sağlamış olmak,

- Yönetmeliğe uygun uçuş tecrübesine sahip olmak.
    Hava yolu nakliye pilotu lisansı almak için aranan şartlar;

- Asgari 22 yaşından gün almak,

- Uluslararası anlaşmalara uygunluğu kabul edilmiş 1inci sınıf sağlık koşullarına uymak,

- Bakanlık tarafından yetkili eğitim kurumlarında ATLP için uçuş ve teorik eğitimi bitirmiş olmak. Bu düzeyde eğitim almayan kişiler eksik kalan eğitimi tamamlayarak birden fazla pilota sahip olan uçaklarda 2nci pilot olarak uçabilirler. Bu yönetmelik yürürlüğe girdiği zaman, birçok pilotla işleyen uçaklarda 2nci pilot olarak uçuş yapan ticari pilot lisansına sahip pilotlar, eksik kalan eğitimlerini tamamlamadan ATLP sınavına katılmazlar.

- ATLP teorik sınav ve uçuş kontrollerinde başarılı sağlamak,

Uçuş kontrolü, pilotların yıllık teknik kontrol uçuşları ile birleştirebilir fakat teorik sınavdan önce yapılmış olan uçuş kontrolleri ATLP uçuş testi yerine kabul edilemez.

- Teorik sınavlar; İngilizce yeterlilik sınavı ve teorik sınav olarak ikiye ayrılır.

AYRICA aşağıdaki konuyuda incelemeni tavsiye ederim!

Pilot olmak için neler gerekli?

• Dersini adam gibi çalış. Anadolu veya THK Üni. burslu burssuz sana eğitimini veriyor. Lise bitince.
  • Cevaplar için teşeküürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardımcı Olur Musunuz??
    24 yıl önce açıldı
    yardımcı olurmusunuz
    6 yıl önce açıldı
    Lütfen yardımcı olun
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.