geçen sene ailemden gizli telefonumu satıp daha ucuza 2.el bir telefon alıp artan parayı da harcadım. aldığım telefon redmi 9a. ve böyle bir şey yaparken de kazıklandığımı biliyordum adama garantili sadece 3 ay kullanılmış telefon verdim. aldığım telefon ise imei 3ay sonra dolacak bir telefondu. ama o sıralar ailemden para istemeye utandığım için böyle bir şeye kalkıştım. zaten 3 ay falan bu telefonu kullandıktan sonra yeni telefon alırım diyordum ama işler planladığım gibi gitmedi şimdi bunu kullanmak zorundayım telefon çift sim kartlı 1.sim yuvasının imei süresi doldu 2.yi kulanmaya başladım o da 2 gün içinde dolacak sanırım yeni telefon alamam imei değiştirme mi diyeyim yeni imei mi diyeyim bilmiyorum ama düzeltmenin yolu var mı? aldığım yeri hatırlamıyorum telefoncuya mı gitmem gerekiyor?? |
yardımınız gerekiyor
-
-
2 gün değimiş 1 aylık süresi daha var yeni fark ettim ama yine de yardım ederseniz güzel olur ne yapacağımı bilmiyorum süreyi uzatabilir miyim?
-
Dostum öncelikle sakin ol, anlayabiliyorum seni maalesef hayat hepimizin başına gelebiliyor. Kullanmakta olduğun cihaz imei repair yapılabilen bir cihaz, herhangi bir telefoncuya gidip imei repair yapmak istiyorum kullanıma kapanacak dediğin anda sana yardımcı olabilir. Yalnız aklında bulunsun bu işlem için zannımca 100 TL'den fazla isteyen olursa oradan ayrıl. Bu işlemin detayları ve adımları aynı zaten, bunun bir gideri veya bir masrafı yok. Daha ucuzunu yapanı elbet bulursun ve bu şekilde de cihazı kullanmaya devam edebilirsin. Fakat yine de yasal uyarıyı yapmakta fayda var, imei repair işlemi klon imei kapsamına girdiğinden yasal olarak suçtur.
-
anladım sağol cevapladığın için. Dediğin doğru da artık işin yasal boyutunda değilim ben ne yazık ki... İyiymiş ya ben bir daha düzelmez sanıyordum ya da 1000 1500 falan vermeliyim diye düşünüyordum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X