Bildirim
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Kalınlık ölçmek için bir ara kullandığım sistemi size tarif edeyim...Bilirsiniz küçük değerlerin (milimetrenin 10 da biri yüzde biri ...) elektronik olarak ölçülmesi oldukça pahallı gereçler gerektiriyor. lineer potansiyometre, manyetik/optik cetvel, lazer sensör gibi cihazlar çok fiyatlı. Şu günlerde biraz ucuzladı 4-5 sene önce alamıyorduk. Neyse bu fiyat konusu yapmak istediğim kalınlık ölçer sensörü hakkında bana daha basit çözümler bulmama yardım etti.
Uyguladığım proje basitçe şöyle: bir malzemenin kalınlığını sürekli olarak ölçmek kaydetmek ve bu verileri işlemek istiyoruz. Hemen hemen her çöplükte bulunabilen bozuk fare bu iş için uygun bir sensör oluyor. Öncelikle her farenin içinde en az 2 adet bulunan alıcı verici ledlerden 1 takımını söküyoruz. Vericiye DC Volt uyguluyoruz alıcıyı buna yaklaştırıp uzaklaştırdıkça direncinin değiştiğini görüyoruz. Bundan sonrası size kalmış. Ben alıcıya 0 cm de 9 Volt 10 cm de 1 Volt çıkaracak şekilde bir kart yapmıştım. Bu değerleri bir pc göndererek kalınlık ölçmüştüm. Ayni anda 4 adet sensörden analog girişli bir kart ve grafik arayüzlü bir program ile sonuç aldım. Bilgisayar kalınlıkları devamlı grafik olarak çiziyor sayısal olarak gösteriyordu set ettiğimiz min ve max değerlerin dışında bir ölçü yakalarsa alarm veriyor o parçayı ayırıyordu.....
Sizin hedefiniz sensör olduğuna göre fazala detaya gerek yok bu işinize yarar umarım. Karşılaştığım problemleri de yazarsam iyi olur 1-Alıcı ışıktan ve ısıdan etkileniyor ben tornada yaylı kapaklı bir aparat yaptırmıştım. 2-çıkışlar liner değil bunuda bilgisayarda halletmiştik.
Miş li zaman kullanmamın nedeni ise şu anda kullanmıyoruz makinedeki mekanik problemler bizim işimizi bozdu. KOLAY GELSİN
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X