Bildirim
Yardımmm
Orret Home Dijital Mutfak Terazisi, Paslanmaz Çelik Yüzeyli Hassas Tartı, Dara İşlevi, LCD Ekran,Piller Dahil 5 Birim Dönüştürme, Otomatik Kapanma Özellikli, 5 kg Kapasite : Amazon.com.tr: Mutfak
https://www.amazon.com.tr/Orret-Home-Paslanmaz-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrme-%C3%96zellikli/dp/B0D62XF3SC/ref=zg_m_mg_g_56453957031_m_sccl_2/262-9977704-9917659?psc=1
3 sa. önce paylaşıldı
KAHVE DUNYASI Kahve Dünyası Bitter Gofrik, 24'lü : Amazon.com.tr: Gıda Ürünleri
https://www.amazon.com.tr/KAHVE-DUNYASI-D%C3%BCnyas%C4%B1-Bitter-Gofrik/dp/B074PT2HZ8
4 sa. önce paylaşıldı
Gigabyte Aero 14 Oled BMF-H2TRBB3SH i7-13620H 16 GB 512 GB SSD RTX4050 14" W11H Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
https://www.n11.com/urun/gigabyte-aero-14-oled-bmf-h2trbb3sh-i7-13620h-16-gb-512-gb-ssd-rtx4050-14-w11h-dizustu-bilgisayar-53726405?magaza=ebrarbilgisayar
geçen hafta paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
HERŞEY ANALOG DİJİTAL SİNYALDE SAKLIDIR... -
Selamlar. Her sesin , elektriksel olarak tanımlanabilen bir karşılığı vardır. bu da bir tel üzerinden iletilebilmesini veya bir yüksek frekanslı radyo dalgasına modüle edilebilmesini ( yani bindirilebilmesini ) sağlar. böylece iletim gerçekleşirir.
-
topik sahibi arkadaşım,
yavaş yavaş hocalarım cevapları yazmaya başlamışlar.
ama başlığı daha açıklayıcı bir başlıkla değiştirirsen daha verimli olur.
böyle başlıklara tıklamak isteyenler pek çıkmaz (ben de dahil).
Güzel bir başlık sorunun cevabının yarsıdır bence.
Bu bir tavsiye lütfen kızma. -
Yardımmm yazmazsam da millet bakmıyor kolay kolay.Soruyu yazsam çoğu kişi ürküyor veya gereksiz buluyor.
Bu arada cevap veren arkadaşlara teşekkürler.Ama daha fazla bilgileri varsa paylaşmarını beklerim açıkçası.Çünkü ödev konum da :) -
quote:
Orjinalden alıntı: srgkmn
Almanya-Mersin konusurken telefon ile merhaba dediklerinde her harf kablolardan nasıl gecer:) ? veya bir ada ile gorustuğumüzde bu nasıl meydana gelir.
Ufacık bir fikri olan birileri varsa yalan yanlış da olsa yazarsa sevinirim.Veya google dışında bir adres verirseniz de olur.
Çok önemli
bende böyle düşünceler içerisine girerim bazen.mesela telefon kablolarından nasıl olurda dvd filmler,mp3 ler... indirebiliyoruz senin söyleminle o kablolardan nasıl geçiyor ama bunları söylediğinde çevrendeki insanlar sana pek iyi gözle bakmazhemen gülerler..sanki kendileri çok iyi biliyormuş gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucizevi -- 10 Aralık 2006; 13:30:21 >
-
Merhaba
Sizin sorularınızın karşılığı http://uzak.mersin.edu.tr/UZAK/TP/haberlesme/hab-255/telefon1.pdfbu dosya içinde var.
Kolay gelsin -
sizin konusmanız microfon aracılıgıyla elektrik sinyaline donusturulur. yani bir microfon alıp konusurken osiloskopta voltaja bakarsan bir sinusler toplamı seklinde dalga gorursun. bu dalga kablo aracılıgıyla karsı tarafa gecer ve ordada hoparlor elektrik sinyalini ses sinyaline donusturur. Birde harfleri vs nasıl ayırdedebiliyoruz elektrik sinyallerinde dersen o dalganın spektrumuna baktıgında her harfin belli spektrumları vardır. ornek a harfi 700hz 1.5 khz ve 3khz deki sinyaller toplamından olusuyordu sanırım. Bu sekilde her harf sinusler toplamı seklinde ifade edilebiliyor elektrik sinyallerinde. Tabiki bu frekanslar konusan kisinin sesine cinsiyetine gorede degisiyor bundan dolayı kimsenin sesi aynı degil. -
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler.
Ben sorunun zor olan kısmının cevabını aldım;ama bir de kablosuz iletişim var.Şunu düşünürsek ben mesela telefonla amerikada ki bir arkadaşımla konuşuyorum.Konuşurken bilgi kablolarla santrale geliyor.Sonra santral bu değişen frekanslar ve dolayısıyla değişen voltajları radyo(?) dalgalarına dönüştürüyor.Sonra bunlar uyduya gönderiliyor.Uydu bu bilgiyi amerikaya yolluyor.Amerikadaki alıcı ise bu radyo dalgalarını(?) gene değişen voltaj ve dolayısıyla değişen frekanslara dönüştürüyor.Sonrasında ise gene kablo ile iletim oluyor değil mi.
Burasını şimdi ben uydurdum.Doğru mu yoksa yanlış mı?Yanlışsa neresi yanlış,doğruysa ekleyecek bir şey var mı daha :)
İyice merakım arttı.Bilen varsa en azından doğruysa bile onaylasın :)
Şimdiden herkese teşekkürler -
eger dedigin olay cep telefonuysa ztn cep telefonu yuksek frekansta tasıyıcı dalgalarla sinyalleri tasır. normal telefonda ise kıtalararası kablolarda mevcut fiberoptik kablolarla iletiliyor okyanus altında internetinde tum dunyada birbirine baglı olma durumu zaten bu kablolar uzerinden. yani normal telefonda rf dalgaları kullanılmaz. ama cep telefonunda ses sinyali bir tasıyıcı dalgaya bindirilir ve bu dalga anten aracılıgıyla gonderilir. -
işaret çeşitli modülasyon işlemlerinden (PAM,PDM,PCM vsvs..) geçerek sayısal hale geliyor...daha sonra taşıyıcı frekansa bindirilip iletim ortamına (hava, kablo..) veriliyor..alıcı tarafta filtre edilip gürültülerden belirli bir oranda arındırılıyor..verici rataftaki işlemlerin neredeyse tam tersi işlemler yapılarak işaret yeniden elde edilir..ses için de geçerli...daha ayrıntılı bilgi istersen yazayım..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X