Şimdi Ara

Mimarlar yardımmm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 23 yaşındayım, istanbulda iyi bir anadolu lisesinden mezun oldum. lys mf3de 24binlerdeydim. tercih listemin başında bir kaç mbg, kalanında ise mimarlık bölümleri vardı. mimarlığı daha çok istiyordum ancak şehir dışına çıkamazdım ve mf4 sıralamam 33bindi. sonuç olarak mbg bölümüne yerleştim, mezun oldum, şimdi yüksek lisans yapıyorum ama oldukça mutsuzum. kesinlikle lisede biyoloji sevip tercih edilmeyecek bir bölümmüş. gün boyu laboratuvarda olmak, insanlarla pek etkileşmemek, tekrar tekrar aynı şeyleri yapmak vs beni çok yordu. günler geçtikçe hayallerimden uzaklaştım. resim yapmayı sevdiğim halde bu mbg okuma süresince resim bile yapmadım kendime yabancılaştım. kötü bir bölüm demiyorum asla; okurken çok eğlendim, hep derslere katılan bir öğrenciydim. ancak sonuçta yapılan iş bana göre değilmiş onu anladım. ders faslı bittikten sonra, gözle göremediğim şeylerle uğraşmak, ortaya bir ürün koyamamak, geçerli bir mesleğe sahip olamamak (yani her yerde iş yapabilecek, temel yetilere sahip değilim; mesela mühendislerle beraber matematik, fizik, fizik laboratuvarı, programlama gördüm ancak devamı yok, bir şey tamir edemem işleyen bir program yazamam. ya da hastalıklara tıp fakültesinde okutulan derslerden daha fazla hakim olsam da kimseyi iyileştirme ehliyetim yok.), iş bulamamak beni çok yordu, üzdü ve hayal kırıklığına uğrattı. bölümü okurken bırakmayı göze alamadığım halde, şimdi 5 yılımı vermiş olsam da çok kolay bırakabilecekmişim gibi hissediyorum. tekrar sınava girip mimarlık okumak istiyorum. tabi korkmuyor değilim bu yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum. belki benimle aynı şeyi ya da benzer bir şeyi yaşamış olanlarınız vardır.

Bu arada ders çalışmaya başladım bile; geometriden üçgenleri bitirdim, matematikte ise limit konusuna kadar geldim bir aya yakın bir sürede. ve şaşırtıcı şekilde eskiden yapamadığım soruları kolayca yapıyorum.

kafamdaki sorular:
    1. yirmili yaşların ortasında üniversiteye başlamak avrupada alışılageldik birşey olsa da ülkemizde hangi negatif durumlarla karşılaşabilirim? baştan bilmek istiyorum.
    2.itü ingilizce mimarlık hedefliyorum. ve bunun için daha önce olmadığı kadar bilinçli çalışmaya niyetliyim. alternatif olarak hangi üniversiteleri tavsiye edersiniz?
    3.mbgye oranla çok daha fazla iş olanağı olduğunu gördüm. işsiz kalmamak için üniversite eğitimimi nasıl değerlendirmeliyim?
    4.genel olarak resme, biraz da heykele kabiliyetim vardır. ancak mimarlık estetik yeteneğin ve zevkin yanında çokça bilgisayar programına hakim olmayı gerektiriyormuş. bu yüzden yükleyip, çalışabileceğim bana temel olabilecek programlar hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. autocad gibi.

sanırım çoooooooook uzun bir yazı oldu hiç birşeyi atlamak istemediğimden. şimdiden teşekkür ederim.

• Kardeşim mimarlık çok güzel bir bölüm okuması zevkli ama zordur iş durumu olarakta mezun olduktan sonra piyasada sömürülüyorsun ondan sonra para ve çevre olması Lazım ki bişeyler elde edebilesin sonuç olarak ben 17 yaşımda mimarlık okumaya başladım sınıfımda 35 Yaşında bi abla vardı fizik Bölümü'nü bitirmiş formasyonda almıştı hayali mimarlık okumaktı ve başardıda mezüniyet töreninde bölüm Fakülte üniversiteyi 3.90 küsürle birincilikle 3 ödülle bitirdi artık yazdıklarımdan ders çıkar soruların olur memnuniyetle cevaplarım iyi günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: themimarist

Kardeşim mimarlık çok güzel bir bölüm okuması zevkli ama zordur iş durumu olarakta mezun olduktan sonra piyasada sömürülüyorsun ondan sonra para ve çevre olması Lazım ki bişeyler elde edebilesin sonuç olarak ben 17 yaşımda mimarlık okumaya başladım sınıfımda 35 Yaşında bi abla vardı fizik Bölümü'nü bitirmiş formasyonda almıştı hayali mimarlık okumaktı ve başardıda mezüniyet töreninde bölüm Fakülte üniversiteyi 3.90 küsürle birincilikle 3 ödülle bitirdi artık yazdıklarımdan ders çıkar soruların olur memnuniyetle cevaplarım iyi günler

arkadaş haklı. kesinlikle piyasada sömürülüyorsun. çevren yoksa bulaşma derim. bölüm zor uykusuz geceler vsye girmicem ama genel olarak zor. bende mimarlık okuyorum ve yaptığım şeyden çok zevk alıyorum. fakat çevren ve paran yoksa işin çok zor. mimarlıkda söylenenin aksine hangi üniversiteden mezun olduğunun çokda bi önemi yok. bi arkadaşım itü mimarlık bitirdi hayvan gibi portfolyo hazırlamış yurtdışında staj yaptı ingilizcesi zaten anadil seviyesinde gelgelelim iş yok(iş var ama mimar değil 1000 liraya çalışan amele arıyorlar). yani çalışma şartları çok kötü(çevren yoksa). vede okulda anlatılan mimarlıkla piyasadakinin alakası yok(stajımı yaparken hayal kırıklığı yaşamıştım, acaba bıraksammı diye düşünmedim değil). okulda kalırım hoca olurum diyorsan kesinlikle oku. yok ben piyasaya girerim diyorsan ve piyasada çevren yoksa tıp oku derim. herhangi bir sorun olursa çekinmeden sorabilirsin.

• 3dmax , sketchup (bence bunu sec) çok kolay öğrenebiliyorsun. Egitim videolarini izlersin. Bina i ,dis cephe tasarimlari,peyzaj falan yapmak istiyorsan renderi ekle bu programlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champarator -- 3 Ağustos 2015; 22:36:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadasc11

quote:

Orijinalden alıntı: themimarist

Kardeşim mimarlık çok güzel bir bölüm okuması zevkli ama zordur iş durumu olarakta mezun olduktan sonra piyasada sömürülüyorsun ondan sonra para ve çevre olması Lazım ki bişeyler elde edebilesin sonuç olarak ben 17 yaşımda mimarlık okumaya başladım sınıfımda 35 Yaşında bi abla vardı fizik Bölümü'nü bitirmiş formasyonda almıştı hayali mimarlık okumaktı ve başardıda mezüniyet töreninde bölüm Fakülte üniversiteyi 3.90 küsürle birincilikle 3 ödülle bitirdi artık yazdıklarımdan ders çıkar soruların olur memnuniyetle cevaplarım iyi günler

arkadaş haklı. kesinlikle piyasada sömürülüyorsun. çevren yoksa bulaşma derim. bölüm zor uykusuz geceler vsye girmicem ama genel olarak zor. bende mimarlık okuyorum ve yaptığım şeyden çok zevk alıyorum. fakat çevren ve paran yoksa işin çok zor. mimarlıkda söylenenin aksine hangi üniversiteden mezun olduğunun çokda bi önemi yok. bi arkadaşım itü mimarlık bitirdi hayvan gibi portfolyo hazırlamış yurtdışında staj yaptı ingilizcesi zaten anadil seviyesinde gelgelelim iş yok(iş var ama mimar değil 1000 liraya çalışan amele arıyorlar). yani çalışma şartları çok kötü(çevren yoksa). vede okulda anlatılan mimarlıkla piyasadakinin alakası yok(stajımı yaparken hayal kırıklığı yaşamıştım, acaba bıraksammı diye düşünmedim değil). okulda kalırım hoca olurum diyorsan kesinlikle oku. yok ben piyasaya girerim diyorsan ve piyasada çevren yoksa tıp oku derim. herhangi bir sorun olursa çekinmeden sorabilirsin.

Dostum şu anda issizim ve bu alanda da çevrem yok. Aslında hiç bi alanda yok tek basimayim.

• Neufertil N kullanıcısına yanıt
    tıp okuyabiliyorsan çok rahat iş bulursun geçim sıkıntısıda çekmezsin. ama illede mimarlık diyorsan oku. okurken kendini geliştir nasıl olsa bitirince öğrenicez vs diyerek geçiştirme. mimari yarışmalara katıl öğrendiğin programları oralarda kullan. geçen sene kazakistanda bir konut projesine katıldık. kazanamadık ama sırf o proje için revit ve photoshop öğrendim autocadimi geliştirdim. piyasaya okul zamanında atılıp az biraz çevre yapar insanlara kendini sevdirirsen, okul sonrası rahat iş bulursun (hatta okul zamanı bile bulabilirsin.)
  • Champarator kullanıcısına yanıt
    Programlar için teşekkür ederim. Özel bir sistem gerekliliği falab var mı? Benim i5, ekran kartı 2gb bir laptopım var.

• Neufertil N kullanıcısına yanıt
    yeterli bence benim de i5 islemcili laptopum var sketchup ı sorunsuz kullaniyorum. Detaylar arttıkça takılmalar olabiliyor ama yetiyor bana. Autocadden mimari projeyi sketchup a atıp muteahhitlik ve santiye sefligini yapacagim binayi sketcupta cizdim render ile gorselini aldim (kendimce yaptim ) . İnsaat baslamaya yakın topraktan rahat satabilmek icin:) Odalar da hazır. Bazi detaylar icin hazir modeller indirdim yeterli oldu bana.

edit: isterseniz gorseli pm atabilirim isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champarator -- 6 Ağustos 2015; 12:58:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.