Şimdi Ara

Balıkesir'in Bir İstanbullu İçin Yaşanabilir Yerleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
55.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba dostlar, takriben eylül ortası gibi eşimle birlikte Balıkesir'e yerleşeceğinz. Doğma büyüme İstanbul'luyum ki bu da 30 yıla tekabül etmekte. İstanbul'un saymakla bitmeyen sıkıntı ve handikaplarından mütevellit böyle radikal bir karar aldık. Her ikimiz de editör olmamız dolayısıyla işimizi evden yapmaktayız. Yani iş imkanı gibi bir derdimiz yok. Burada nasılsa orada da aynı şekliyle süregelecek. Gelelim konumuza; bu geçiş esnasında kafamızdaki yerler; Altınoluk, Akçay, Burhaniye ve Gönen. Bunların bize göre yaşanabilirlik durumlarını saptamaya çalışıyoruz. Esas aldığım şeyler; internet üzerinden iş yaptığımızdan ötürü sıkıntısız bir bağlantı, banka ve ufak tefek alışveriş merkezlerine yürüme mesafesinde olması, asayiş ve kafa yapısının gerici olmaması ve olası durumlara karşı hastaneye olan uzaklığı. Kışın nüfusun ciddi manada düşüşü bildiğimiz ve sıkıntı etmediğimiz bir şey. Körfez genelinde doğalgaz olmayışı da anlayabileceğimiz türden bir durum, tabii olması fena olmaz. Arabamız olmayışından dolayı pazardır, markettir gibi faaliyetleri gerçekleştirirken dakikalarca yol yürümezsek iyi olur. Bölgeye hakim arkadaşlar fikirlerini teferruatlı bir şekilde beyan ederse müteşekkir olurum. İstediğiniz detaylar olursa velev ki, seve seve bu malumatları veririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: ForeverMetal

Istanbul'da okuyorum(2 hafta sonra 3 sınav verince bitirmiş olacağım kısmetse) Gönen'de oturuyorum, bana kalsa(ki kendi planlarım da o yönde) Bandırma'yı tercih ederdim. 30 yıl Istanbul'da yaşayan birinin Akçay'da falan yapabileceğini pek sanmıyorum. Bandırma her ne kadar ilçe olsa da birçok il merkezinde olmayan nüfusu var, saydığıniz imkanlar bakımından diğer adaylardan daha iyi, ola ki Istanbul'a gitmek isteseniz/gitmeniz gerekse gideceğiniz yol deniz otobüsü ile 2-2.5 saat. Akçay 'Mahallesi'nin nüfusu kış döneminde 10 bin civarı sanırım, Istanbul'dan oraya gitmek sıkıntılı olabilir. Istanbul'da 4 sene geçirmiş biri olarak orada kalmayı zerre istemiyorum ve o konuda size tamamen hak veriyorum, saydığım nedenlerden ötürü de oyumu Bandırma'ya veriyorum.

Balıkesir'e dair genelleme yapıp da vay yobaz insanları var vay bilmemne diyen arkadaşa da benden bir adet 'yav he he'.
    balıkesirin deniz kıyısındaki hangi ilçesine,köyüne,mahallesine,beldesine giderseniz gidin sizi üzmez. Edremit ve ona bağlı beldeler çok güzel.. akçayda 10 yıldır tatil yaparım yazları çok kalabalık oluyor, kışın da emekli nüfus kalıyor geneli öğretmen. edremite de yakın git gel 2 dk.. altınoluk veya akçay dan birisini seçmenizi tavsiye ederim. daha güzel burhaniye güre kadıköy ve edremit merkeze göre. bunun yanında olursa ayvalık da güzel olur, cunda falan fena olmaz tabii bütçenize paranıza bağlı şeyler bunlar
    Yapay Zekanın Yanıtı

Balıkesir'in Bir İstanbullu İçin Yaşanabilir Yerleri

İstanbul'un kalabalığından ve karmaşasından kaçmak isteyen İstanbullular için Balıkesir, huzurlu ve sakin bir alternatif sunmaktadır. İşte Balıkesir'de İstanbullular için yaşanabilir en iyi ilçeler:

• Edremit: Ege Denizi kıyısında yer alan Edremit, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla öne çıkan bir ilçe. Edremit'in en güzel mahallesi olan Altınoluk, sakinliği ve denize yakınlığıyla dikkat çekmektedir.

• Burhaniye: Marmara Denizi'nin kuzeyinde konumlanan Burhaniye, tertemiz sahilleri ve yemyeşil ormanlarıyla doğa tutkunlarını kendine çekmektedir. Burhaniye'nin en iyi mahallesi ise lüks konut projeleri ve sosyal olanaklarıyla Zeytinli'dir.

• Balıkesir Merkez: Balıkesir ilinin merkezi, şehrin tüm olanaklarını elinin altında bulundurmaktadır. Şehrin en güzel mahalleleri arasında kültür-sanat merkezi Gönenç'e ev sahipliği yapan Cumhuriyet ve tarihi dokusu ile ilgi çeken Zağnos Paşa sayılabilir.

• Gönen: Balıkesir'in güneydoğusunda yer alan Gönen, tarım ürünleriyle ünlü bir ilçedir. Gönen'in en elit semti, modern konut yapıları ve geniş yeşil alanlarıyla Ertuğrul'dur.

• Bandırma: Marmara Denizi'nin güneyinde konumlanan Bandırma, sanayi ve ticaret merkezi olarak bilinmektedir. Bandırma'nın en nezih mahallesi ise sahil şeridine yakınlığı ve lüks konutlarıyla Bandırma Mahallesi'dir.

Balıkesir'in bu ilçeleri, İstanbullular için huzurlu, güvenli ve konforlu bir yaşam alanı sunmaktadır. Doğal güzellikleri, kültürel mirası ve gelişmiş altyapısıyla Balıkesir, İstanbul'un yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenler için mükemmel bir seçimdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim bir bilgim yok ama şu arkadaş bilir.
  • Annem Gönenli. Göneni çok iyi bilirim. Yaşlı, emekli kesimin yeridir Gönen. Genç kesim için yaşanacak yer değildir. Size Bandırmayı tavsiye ederim diğer ilçelerine nazaran daha hareketlidir Bandırma.
  • bnde balıkesirliyim.tarifinize uygun yerler ayvalık ,akçay,altınoluk,ören,burhaniye.
    küçükkuyu var altınoluga 10 km uzakta çanakkaleye bağlı..oranın havası cok temiz ve güzel yer.daha detaylı sorunuz olursa cevaplarım
  • tostu kaça kıstırin kullanıcısına yanıt
    Ayvalık yakınında alışveriş merkezi ve hastane gibi şeyler mevcut mu ? Pek düşünmemiştik o seçeneği. Şöyle ki; AVM'lerden zaten haz etmem fakat giyim-kuşam alışverişi yapmak istediğimizde kilometrelerce yol katetmek istemiyorum. Bunları da düşünerek Akçay, Altınoluk, Ören ve Burhaniye arasından en makulu ve yaşanabilir olanı hangisidir, biraz daha detaylandıracak olursak mahalle bazında düşündüğümüzde bu beldelerin hangi mahalleleri daha nezih ve merkezidir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GanjasCave

Ayvalık yakınında alışveriş merkezi ve hastane gibi şeyler mevcut mu ? Pek düşünmemiştik o seçeneği. Şöyle ki; AVM'lerden zaten haz etmem fakat giyim-kuşam alışverişi yapmak istediğimizde kilometrelerce yol katetmek istemiyorum. Bunları da düşünerek Akçay, Altınoluk, Ören ve Burhaniye arasından en makulu ve yaşanabilir olanı hangisidir, biraz daha detaylandıracak olursak mahalle bazında düşündüğümüzde bu beldelerin hangi mahalleleri daha nezih ve merkezidir ?

akçay altınoluk ayvalıkta hastane ,avm vs hepsi var küçük yerler değil hepsi ilçe...yazın aşırı kalabalık oluyor ...kışın akçay altınolukta kimse kalmıyor, ayvalık onlara nazaran daha kalabalık..hangisi nezih dersen ayvalığın yerli halkı kibar insanlar ama ordada çingen ve majaron diye insanlar çok oluyor.en iyi seçenek altınoluk gibi..

• Burhaniye veya Edremit 'i seçin. Kışın nüfus düşmez buralarda. Yerli insan çoktur. Yazın nüfus 5 katına çıkar o ayrı mesele. Burhaniye - Edremit arası otobüslerle 20 dk zaten. Edremitte novada avm var ( h&m, Levis, sinema, Burger King, popeyes falan çoğu mağaza var) kipa, Akın avm var( sinema koton Burger çoğu mağaza burada var. Ve yasa outlet var ( mavi, Starbucks falan var) ayrıca Edremit içinde de bir çok mağaza var yine. Edremit nüfusu Burhaniye ye göre daha fazla ve çok çeşit insan var. denizi de pek iyi değil. Ben Burhaniyede yaşıyorum. Kipa avm var sinema falan var. Büyük bir avm yok ama yapılacak. Denize yakın (ören, öğretmenler mahallesi plajları) . sakin yerler burası. Seçim size kalmış :)
  • Ben altinoluk ve akcayi gezdim bu yaz cidden guzel yerler. Akcay daha hareketli canli bir yer ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E6ABEC549

Ben altinoluk ve akcayi gezdim bu yaz cidden guzel yerler. Akcay daha hareketli canli bir yer ama
    Benim böyle bir imkanım olsa Balıkesir yerine Çanakkale'ye bakardım. Yobazlık olmasın istiyorsanız Balıkesir'in yerli halkıyla kuracağınız ilişkilerden memnun kalmama olasılığınız yüksektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmosferikmotor

Benim böyle bir imkanım olsa Balıkesir yerine Çanakkale'ye bakardım. Yobazlık olmasın istiyorsanız Balıkesir'in yerli halkıyla kuracağınız ilişkilerden memnun kalmama olasılığınız yüksektir.

Alıntıları Göster
    Sevgili dostlar, tavsiyeleriniz ve yanıtlarınız doğrultusunda seçenekleri Akçay ve Burhaniye olarak azalatabildik. Akçay ve Burhaniye'nin en yaşanabilir mahalleleri hangileridir ? Ulaşımda ve alışverişte güçlük çekmeyeceğimiz lokasyonda bulunmaları esastır.

• Abi ben bandırmada oturan biri olarak 3 yıl istanbul da çalıştım ve dönünce yemin ederim ruhsal bunalima girdim. Küçük yerler adami cok bunaltıyor tabi sizin durumunuz farkli evlisiniz birde bizde genclik atesi var. Saydiginiz bolgelere gore en hareketli yer bandirma'dir onun haricinde erdek olabilir kışın neredeyse boş olur yerli halk kalir yazin cok hareketlidir ve turist ceker fakat bandirma'nin gonen'in erdegin olsun yani kisacasi balikesir bölgesinin halki yobazdir abi
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantom1054

Abi ben bandırmada oturan biri olarak 3 yıl istanbul da çalıştım ve dönünce yemin ederim ruhsal bunalima girdim. Küçük yerler adami cok bunaltıyor tabi sizin durumunuz farkli evlisiniz birde bizde genclik atesi var. Saydiginiz bolgelere gore en hareketli yer bandirma'dir onun haricinde erdek olabilir kışın neredeyse boş olur yerli halk kalir yazin cok hareketlidir ve turist ceker fakat bandirma'nin gonen'in erdegin olsun yani kisacasi balikesir bölgesinin halki yobazdir abi
    Kesinlikle büyük marketlere yakın bir nokta seçmenizi öneririm. (Araba olmadığı için) Küçük şehirlerde arabasız hayat ölüm gibi oluyor.

• Aradığınız yer merkez sütlüce mahallesi, saygılar.
  • Bandırma.
  • Balıkeside öyle bir yer yok malesef ki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_lort

Balıkeside öyle bir yer yok malesef ki...
    Burhaniye ve Gönen'i bilmiyorum hocam, fazla gitmedim. Altınoluk ve Akçay'dan size en uygun olanı Akçay olur. Girişinde karşı karşıya 2 tane alışveriş merkezi var. Bu alışveriş merkezlerinin önünden minibüse binerek 10 dakika içinde gidebileceğiniz 3 alışveriş merkezi daha var. Altınoluk'tan buralara minibüs ile 30 dakikada gidebilirsiniz. Altınoluk ve Akçay'da hastane yok. Az önce saydığım 3 alış veriş merkezinin olduğu yerde özel bir hastane var. Ben sakin yaşamı sevdiğim için Altınoluk en güzeli geliyor ancak siz İstanbul'un hareketine alışkınsınız :) Umarım yeni hayatınız mutluluklarla dolu olur :).
  • Burhaniye :))
  • Istanbul'da okuyorum(2 hafta sonra 3 sınav verince bitirmiş olacağım kısmetse) Gönen'de oturuyorum, bana kalsa(ki kendi planlarım da o yönde) Bandırma'yı tercih ederdim. 30 yıl Istanbul'da yaşayan birinin Akçay'da falan yapabileceğini pek sanmıyorum. Bandırma her ne kadar ilçe olsa da birçok il merkezinde olmayan nüfusu var, saydığıniz imkanlar bakımından diğer adaylardan daha iyi, ola ki Istanbul'a gitmek isteseniz/gitmeniz gerekse gideceğiniz yol deniz otobüsü ile 2-2.5 saat. Akçay 'Mahallesi'nin nüfusu kış döneminde 10 bin civarı sanırım, Istanbul'dan oraya gitmek sıkıntılı olabilir. Istanbul'da 4 sene geçirmiş biri olarak orada kalmayı zerre istemiyorum ve o konuda size tamamen hak veriyorum, saydığım nedenlerden ötürü de oyumu Bandırma'ya veriyorum.

Balıkesir'e dair genelleme yapıp da vay yobaz insanları var vay bilmemne diyen arkadaşa da benden bir adet 'yav he he'.

• quote:

Orijinalden alıntı: ForeverMetal

Istanbul'da okuyorum(2 hafta sonra 3 sınav verince bitirmiş olacağım kısmetse) Gönen'de oturuyorum, bana kalsa(ki kendi planlarım da o yönde) Bandırma'yı tercih ederdim. 30 yıl Istanbul'da yaşayan birinin Akçay'da falan yapabileceğini pek sanmıyorum. Bandırma her ne kadar ilçe olsa da birçok il merkezinde olmayan nüfusu var, saydığıniz imkanlar bakımından diğer adaylardan daha iyi, ola ki Istanbul'a gitmek isteseniz/gitmeniz gerekse gideceğiniz yol deniz otobüsü ile 2-2.5 saat. Akçay 'Mahallesi'nin nüfusu kış döneminde 10 bin civarı sanırım, Istanbul'dan oraya gitmek sıkıntılı olabilir. Istanbul'da 4 sene geçirmiş biri olarak orada kalmayı zerre istemiyorum ve o konuda size tamamen hak veriyorum, saydığım nedenlerden ötürü de oyumu Bandırma'ya veriyorum.

balıkesirin deniz kıyısındaki hangi ilçesine,köyüne,mahallesine,beldesine giderseniz gidin sizi üzmez. Edremit ve ona bağlı beldeler çok güzel.. akçayda 10 yıldır tatil yaparım yazları çok kalabalık oluyor, kışın da emekli nüfus kalıyor geneli öğretmen. edremite de yakın git gel 2 dk.. altınoluk veya akçay dan birisini seçmenizi tavsiye ederim. daha güzel burhaniye güre kadıköy ve edremit merkeze göre. bunun yanında olursa ayvalık da güzel olur, cunda falan fena olmaz tabii bütçenize paranıza bağlı şeyler bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: MotosikletPilotu

Alıntıları Göster
    Cevap net bence: AKÇAY

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.