Şimdi Ara

Yasal Forex Şirketleri Listesi (SPK Onaylı Firmalar)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
5
Favori
24.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkiye'de 2014 senesi için kaldıraçlı döviz alım satım işlemlerine aracılık etme lisansına sahip olan firmaları listeledim. Listedeki şirketlerin tamamı SPK lisanslı olup güvenli bir şekilde forex işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Forex piyasalarına yeni girecek yatırımcı adaylarına yardımcı olacağını düşündüğüm bu listeyi donanımhaber üyeleriyle paylaşıyorum.
    Forex şirketleri detaylı inceleme ve karşılaştırması için; http://borsanasiloynanir.co/forex-sirketleri/ adresini ziyaret ediniz.

Yasal Forex Şirketleri Listesi:

1. GCM Forex Şirketi:

2. ALB Menkul Forex Şirketi

3. İntegral Forex Şirketi

4. Destek FX Forex Şirketi İncelemesi

5. TradeMaster FX (İş Yatırım) Forex Şirketi İncelemesi

6. Finansonline Forex Şirketi İncelemesi

7. Gedik Forex Şirketi İncelemesi

8. FXTCR Forex Şirketi İncelemesi

9. Invest AZ Forex Şirketi İncelemesi

11. Phillip Capital Forex Şirketi İncelemesi

12. Işık FX Forex Şirketi İncelemesi

NOT: Benim bildiğim Türkiye'de SPK lisansına sahip 12 adet forex şirketi bulunmaktadır. Eğer bilmediğim ve eklemeyi unuttuğum firma varsa başlık altına yazarsanız hemen listeye eklerim.

UYARI: Bu firmalar dışında hiçbir şirketten forex hesabı açmayın ve yatırım yapmayın! Forex'te yatırım yapacağınız şirketin kesinlikle SPK lisansı bulunması gerekmektedir.

Listedeki forex şirketleri hakkında bilgi almak ve detaylı karşılaştırmaları görmek için; http://goo.gl/Gr7ghU adresini ziyaret ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altaybilgin -- 9 Ekim 2014; 9:23:50 >

• quote:

UYARI: Bu firmalar dışında hiçbir şirketten forex hesabı açmayın ve yatırım yapmayın! Forex'te yatırım yapacağınız şirketin kesinlikle SPK lisansı bulunması gerekmektedir.

neden kesinlikle spk lisansı bulunması gerekmekte?
  • Ben şuana kadar iki forex şirketi ile çalıştım. Bir tanesi Integral diğeri ise GCM forex.
    İki firmanın da ayrı ayrı iyi ve kötü yanları var.
    Bence forex'e yeni başlayacak kişiler için şirket seçimi çok önemli, çünkü forex tecrübesi olmayan kişiler tamamen şirketlerin verdikleri eğitimler, canlı görüşmeler, webinarlar ve maillerle bu işi öğreniyor. Çünkü forex öyle işlem yapılmadan öğrenilecek bir piyasa değil.
    Bu yüzden forex firması belirlenirken ilk olarak şirketten demo hesabı açılmalı ve verdikleri eğitimlere bakılmalıdır.
    Bence bu konuda en iyi GCM forex.
  • Güzel bir arşiv oluşturmuşsunuz. son zamanlar da hürriyette milliyette sürekli ışık fx şirketinin reklamlarını görüyorum bu firma hakkında ne düşünüyorsunuz?

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeak

quote:

Merhaba; çünkü SPK lisansı olmayan bir firmada işlem yaptığınızda ve olumsuz bir durumla karşılaştığınız şikayet edecek bir merci bile bulamazsınız karşınızda.
    SPK denetimindeki firmalarda paranız firmaya değil Takasbank'a aktarılır ve devletin güvencesindedir.
    Ancak lisansız firmalarda yatırım para direk firmanın kasasına gider.
    Daha geçtiğimiz ay hedefonline'nin 15 milyon dolarlık dolandırıcılığı ders olmalı herkese. Habere buradan bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: altaybilgin

quote:

quote:

Merhaba; çünkü SPK lisansı olmayan bir firmada işlem yaptığınızda ve olumsuz bir durumla karşılaştığınız şikayet edecek bir merci bile bulamazsınız karşınızda.
    SPK denetimindeki firmalarda paranız firmaya değil Takasbank'a aktarılır ve devletin güvencesindedir.
    Daha geçtiğimiz ay hedefonline'nin 15 milyon dolarlık dolandırıcılığı ders olmalı herkese. Habere buradan bakabilirsiniz.

anladım..

ama sonuçta yurtdışında yaparsakta bir suç teşkil etmiyor değil mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

anladım..

Hayır yurtdışı için bir sorun teşkil etmiyor ancak ben güvenli olduklarını düşünmüyorum. Devletimize vergi ödemeyen ve SPK denetiminde olmayan hiçbir firmadan kaldıraçlı alım satım işlemleri yapılmamalıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

anladım..

Hayır yurtdışı için bir sorun teşkil etmiyor ancak ben güvenli olduklarını düşünmüyorum. Devletimize vergi ödemeyen ve SPK denetiminde olmayan hiçbir firmadan kaldıraçlı alım satım işlemleri yapılmamalıdır.

türkiyeden yapmak daha iyi zaten

peki forex kazançlarında vergi vermemiz gerekiyor mu?

hesabımıza sürekli para gelsi yüklü olsa sorun olmuyor sanırım..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

anladım..

türkiyeden yapmak daha iyi zaten

peki forex kazançlarında vergi vermemiz gerekiyor mu?

hesabımıza sürekli para gelsi yüklü olsa sorun olmuyor sanırım..

Hayır zaten işlem yaptığınız aracı kurum verginizi ödüyor. Kazandığınızın tamamını çekebiliyorsunuz tamamen yasal olarak.

• O zaman ikili opsiyon firmalarında yatırım yapmak ciddi risk oluşturuyor?
  • http://www.sahibol.com/ Canlı forex kurlarını, Canlı parite ekranlarını; online ve anlık finansal grafikleri, Forex canlı grafikleri bu web sitesinden takip edebilirsiniz..
    http://www.sahibol.com/
  • spk dan lısans sız bıle alabılırsınız 300tane lısanslı kuruluş var alıp çalışmıyorlar suanlık. gcm forexde 15bın tl kaybettım hesaplarıma gırıp ıslem açıp kapadılar kesınlıkle bu kurumu onermıyorum
  • Listede eksikler mevcut sanırım. IKON Menkul Değerler' de Forex de işlem yapabileceğiniz bir firma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercangr

Listede eksikler mevcut sanırım. IKON Menkul Değerler' de Forex de işlem yapabileceğiniz bir firma.

ikon menkul hakkında düşünceleriniz neler, işlem yaptınız mı hiç=
  • ict3055 İ kullanıcısına yanıt
    Acıkcası işlemden ziyade ben çalışanıyım öyle konuya denk geldim ve SPK Lisanslı olmasına rağmen listede olmamasını düzeltmek istedim. Bu arada toplamda SPK lisanslı 36 tane kurum var. Forum üyesi olarak burda kurumumun pazarlamasını yapıyor gibi olmak istemem aklınıza takılan merak ettiğiniz şeyler olursa özelden yardımcı olmaya çalışırım.
  • Merhaba içeriğin yazarına ulaşarak konuyu arz ederseniz firmanızı da listeye ekler bence;
    http://borsanasiloynanir.co/forex-sirketleri/ yazının altında yazarın sosyal ağları var.
  • konuyu açan firma çalışanları forexten tamamen uzak durun gözünüzün yaşına bakmazlar emerler kanınızı tamamen risli bir yatım aracıdır.japonya merkez bankası başkanı açıklama yapar kurlar yükselir alçalır forex bilgiyle yapılabilecek bir yatırım değildir ne temel analiz ne teknik analiz hiç bir şey çalışmaz
  • ict3055 İ kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, bir baktım da yazara nasıl ulaşılabiliyor çözemedim. Gerçi 36 kurumdan 11 i hakkında bilgi verilmiş. Neyse sonuç olarak "ekskiz" arkadaşın dediği tek cümleye katılıyorum; forex kaldıraç etkisiyle işlem yapılması nedeniyle çok riskli bir piyasadır. Sizin vesilenizle bir kaç uyarıda bulunmak isterim ilgili arkadaşlara. Forex ile ilgili forumlar ve çok çeşitli görsel yazılı kaynak var. Bunları didik didik inceleyip uzuuuunca bir süre demo hesap ile işlem tecrübesi kazanmanızı tavsiye ederim. Bir de başlangıç olarak mümkün mertebe mikto lot ile işlem yapınız ki kaybetme/kazanma psikolojisine alışabilesiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercangr

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, bir baktım da yazara nasıl ulaşılabiliyor çözemedim. Gerçi 36 kurumdan 11 i hakkında bilgi verilmiş. Neyse sonuç olarak "ekskiz" arkadaşın dediği tek cümleye katılıyorum; forex kaldıraç etkisiyle işlem yapılması nedeniyle çok riskli bir piyasadır. Sizin vesilenizle bir kaç uyarıda bulunmak isterim ilgili arkadaşlara. Forex ile ilgili forumlar ve çok çeşitli görsel yazılı kaynak var. Bunları didik didik inceleyip uzuuuunca bir süre demo hesap ile işlem tecrübesi kazanmanızı tavsiye ederim. Bir de başlangıç olarak mümkün mertebe mikto lot ile işlem yapınız ki kaybetme/kazanma psikolojisine alışabilesiniz.

Yazının altında yazarın tüm sosyal ağları var oysa büyük bir firmanın çalışanı olarak nasıl çözemediniz bunu?

Ek olarak firmanız hakkındaki şablonu verirseniz yazıya firmanızı da severek ekleriz.
    Amaç karalamak değil yapılandırmak olduğu sürece tüm aracı kurumlara destek veririz.

• altaybilgin kullanıcısına yanıt
    Merhaba Altay Bey,

Donanımhaber platformunun üyesi olduğunuz için bu sohbete girdim. Belirttiğiniz site üzerinden yorum yazmak istemiyorum.

Öncelikle yanlış anlamayın ama neden sadece bu 11 aracı kurum ? Madem amaç insanları aydınlatmak sitede neden olmayan "SPK Lisanslı" kurumlar var ?

Bilgileri nereden topladınız bilmiyorum ama birazdan belirteceğim konuyu sehven yaptığınızı düşünmek istiyorum !

1-2 kurumda "Spread Tipi: Sabit" diğer kurumlarda "Spread Tipi: Sabit-Değişken" olarak belirtmişsiniz. Bu yanlış bir ifadedir. Benim için lütfen GCM'yi arayın (sitenizin ana sponsorlarından biri olduğu ve Sabit olarak belirtilmiş diye) ve temsilciniz ile konuşmanızı kaydedin. Bakalım Spread için "Sabit" diyebiliyor mu ? Özellikle sorun lütfen ! Konuşmayı lütfen bize gönderin de bende durumu SPK' ya bildireyim. Böyle bir şey yok. SPK ceza yazdırıyor bu tip yanıltıcı bilgilere.

Son olarak "acıkça reklam kokan" belirttiğiniz sitedeki başlığa daha fazla zaman ayırmak istemiyorum.

Not: Fark ettiniz mi bilmiyorum ama ne kendi kurumumdan ne de başlıkta yer almayan kurumlardan bahsettim. O yüzden lütfen kimse beni, kurumumun reklamını yaptığım için suçlamasın.

İyi günler dilerim.

Edit: Kelime eksikliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercangr -- 9 Ekim 2014; 13:43:18 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.