Şimdi Ara

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'ndan Apple'a ceza: 'Tüketiciyi aldatmaya yönelik reklam'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
6.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'ndan Apple'a ceza: 'Tüketiciyi aldatmaya yönelik reklam'

Dünyanın en büyük şirketleri özellikle son dönemde birçok kez cezalar ile gündem geliyor. Apple da geçtiğimiz saatlerde Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu tarafından yeni bir cezaya çarptırıldı.

"Tüketiciyi aldatmaya yönelik reklam"

Milliyet'in haberine göre Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Apple'a iPhone 12 reklamlarının tüketiciyi aldatmaya yönelik reklamlar olduğuna karar verdi. Bu karar doğrultusunda 457 bin 308 lira para cezası ve söz konusu reklamları durdurma cezası verdi. Bu reklamlar hem Apple Türkiye isimli YouTube kanalında hem de televizyonda gösteriliyordu.

Ayrıca Bkz.Google'a Türkiye'den falcı cezası

Verilen bu ceza henüz Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'nun sitesinde duyurulmuş değil ancak kısa bir süre içerisinde oraya da eklenecektir. Eklenmesinin ardından da olay ile ilgili daha fazla ayrıntı öğrenebiliriz. Ayrıca Reklam Kurulu, Google'a da falcı reklamları sebebiyle bir ceza verdi. O olayın detaylarını da buradaki haberimizde bulabilirsiniz. 

Kaynak:https://www.milliyet.com.tr/gundem/googlea-falci-cezasi-6636931

• Merhabalar,

Sanırım DH 15 sene önce filan üye oldum ve uzun zamandır yorum yazmıyordum ve artık dayanamadım. Translate haberler, hele şişman bir editör var sözde video çekiyor ve izliyoruz, abi mümkünse sen çekme be lütfen yani sanki 7 yaşındaki çocuklara içerik çıkartıyorsun. Bir insan bu işlerden ne kadar anlayamaz işte o sorunun adeta cevabı gibisin, üzgünüm. En basitinden bu sözde haber ama ortada haber yok, Apple neden dolayı ceza kesilmiş etmiş haberi 2 kere okumama rağmen bulamadım. Bu kalitesizlik ve editörlerin büyük kısmındaki beyin eksikliği sitenin sonunu getirecek, o eski günlerdeki içerikleri ve kaliteyi bilip DH şu anki durumuna üzülmekten başka bir şey elden gelmiyor :(

Başkan büyük bir ihtimal sahipleri parayı bulduktan sonra başka şeylere yatırım yaptılar. Şu anda da buradan ne gelir ne gelmez pek önem vermiyorlar. Bu forum biteli yıllar oldu. Bakma biz boşu boşuna takılıyoruz hala. Kullanıcılarına saygı göstermeyen bir platformda hala takılmamız onların değil bizim hatamız.

• çerez parası apple için

• Bir haber yapıyorsunuz bari iddia edilen tüketiciyi aldatan kısmı neymiş onu da yazsaydınız...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • içerik neden yok? aldatıcı olan durum neymiş?

• 457 / 9,7

• Çok nankörsünüz editör burada beyin jimnastiği yapmanızı istiyor su ile çekilmiş iPhone fotoğrafı koymuş bulmacayı çözün diye. Sanırım su geçirmez özelliği yüzünden ceza yemiş.

• TV izlemiyorum ama Apple eski ürünlerinin reklamını yapmaya neden devam ediyormuş onu anlamadım ben. iPhone 11 10 reklamları falan da devam ediyor mu televizyonda?
    Bir de hızlı davranmışlar biraz daha bekleyip 14 15 çıkınca kesselermiş 12 için olan cezayı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Baya ciddi bir ceza almışlar! Umarım şirket batmaz

• Boş haber

• Merhabalar,

Sanırım DH 15 sene önce filan üye oldum ve uzun zamandır yorum yazmıyordum ve artık dayanamadım. Translate haberler, hele şişman bir editör var sözde video çekiyor ve izliyoruz, abi mümkünse sen çekme be lütfen yani sanki 7 yaşındaki çocuklara içerik çıkartıyorsun. Bir insan bu işlerden ne kadar anlayamaz işte o sorunun adeta cevabı gibisin, üzgünüm. En basitinden bu sözde haber ama ortada haber yok, Apple neden dolayı ceza kesilmiş etmiş haberi 2 kere okumama rağmen bulamadım. Bu kalitesizlik ve editörlerin büyük kısmındaki beyin eksikliği sitenin sonunu getirecek, o eski günlerdeki içerikleri ve kaliteyi bilip DH şu anki durumuna üzülmekten başka bir şey elden gelmiyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 8 Kasım 2021; 18:26:28 >
  • Ooo yeni para kanalını buldular

• Reklam Kurulu diye bir kurum mu varmış? Önce gitsinler Trendyol'un, HB'nin dakika başı "bindirimli indirim" reklamlarına ceza versinler.

• Reklamlarla çentikli 60hz telefon satarak köşeyi döndüler. Malzemeden çalıp reklama abanıyor Iphone

• Devlete para lazım.

• Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Denetleme listesinde ancak sıra gelmiştir...

• Haraç kesmekten başka bir şey değil Cezanın içeriği yok

• Trendyol, hb reklamlarına kesin bence hepsi spamm reklam yapip kafa şişiriyor reklam izlemiyorum tvde birşey izlerken çıkıyor kanal değiştiriyorum adam diğer kanalda aynı reklamı veriyor çıldırmamak elde değil, Apple koymaz o ceza öder geçer admalar zengin.

• rekabet kurumu önce trendyolun usulsüzlüklerinin peşine düşsün. Boş yapmasın…

• Editör arkadaş haberi ilk biz girelim düşüncesiyle hareket ediyor sanırım. Ama atladığı bir nokta var. Haber yok.

• “Hiçbir şey olmasa bile kesin bir şey oldu” tarzı haberciliğiniz için sizi kutlarım. Bu arada bu ceza muhteşem şahlanmış ekonomimizde kaç dolar yapıyor? 9.99?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.