Şimdi Ara

Kripto para borsalarına düzenleme: Türkiye'deki cüzdanlarda tutma zorunluluğu geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kripto para borsalarına düzenleme: Türkiye'deki cüzdanlarda tutma zorunluluğu geliyor!
    Türkiye’deki kripto para yatırımcılarını ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiriliyor. Kripto para borsalarına yeni yükümlülükler getiren düzenlemenin Ocak ayının ilk üç haftası içinde yayınlanması bekleniyor.

Kripto paralar Türkiye'deki soğuk cüzdanlarda tutulacak

Ocak ayında yayımlanacak düzenleme ile Türkiye’deki kripto para borsalarına, müşterilerin kripto paralarını Türkiye’deki soğuk cüzdanlarda tutma zorunluluğu getirilmesi planlanıyor. Bu düzenlemenin hayata geçirilmesiyle birlikte borsaların rezerv miktarları devlet tarafından kontrol edilecek. Yerli yatırımcının varlıkları Türkiye'de tutulacak. Thodex dolandırıcılığı gibi vurgunların önüne geçilecek. Ayrıca Türkiye’deki soğuk cüzdan sektörünün gelişmesi sağlanacak.

Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, yeni düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan çalıştaylara göre, kripto para borsaları için dijital varlıkların Türkiye’deki soğuk cüzdanlarda tutulması zorunluluğu üzerinde çalışıldığını ifade etti. Taslak versiyonda yer alan bu yükümlülük, aksi bir durum olmadıkça Ocak ayının ilk üç haftası içerisinde yayımlanarak hayata geçirilecek.

Ayrıca Bkz.Soğuk cüzdan nedir, fiyatları ne kadar?

Ocak ayında yayımlanacak düzenleme, Avrupa ve ABD’de aktif olan düzenlemelerden örnekler içeriyor. Borsaların devlet takibine alınması, yatırımların korunması ve rezerv miktarının tespit edilmesine yönelik maddeler yer alıyor.

Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, düzenlemelerin sektöre pozitif etkisi olacağını ifade etti. Yatırımların devlet kontrolü altına girmesinin yatırımcıya daha fazla güven vereceğini söyledi. Türkiye’de tüm paydaşların ortaklaşa bir regülatif çerçeve oluşturmasının yerel piyasayı canlandıracağını, küresel borsaların dikkatini çekeceğini ve kullanıcı nezdinde de güven oluşturacağını vurguladı.

Dünya çapında hizmet veren kripto para borsası Gate.io’nun Türkiye’de hizmet veren yerel kripto para borsası Gate TR, 2022’nin Kasım ayında ülkemizdeki faaliyetlerine başlamıştı. Gate TR, bir senede hızlı yükseliş yakaladı. Son 6 ayda kullanıcı sayısını yüzde 116, işlem hacmini yüzde 113 oranında artırdı.

• İnsanlar al sat yapıyor ki soğuk cüzdan içerisinde al sat yanı sıra her coin ve tokeni destekliyor aynı zamanda devlet güvencesiyle korunacaksa güzel

• İnsanlardan nasıl para kopartacaklar yatıp kalkıp düşünüyorlar gelir elde edecek başka birşey bulamadılar dünyada kriptodan vergi alan tek devlet biz olacaz helal be.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hiç bir şeye güvenmiyorum. Algılarımla oynanmasını da sevmiyorum. Ne olacak şimdi ? Binance deki kriptolar zorla transfer mi edilecek ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kompocyo kullanıcısına yanıt
    vergi fakirlerden alınan bir şey.Ülke gelişecekse vergi affı kalkmalı ve zenginden de almalı.Alabilir mi sıkar biraz

• soğuk cüzdanla imkansız al sat yapmak sanal olarak yapılır imkansız imkansız imkansız

• Soğuk cüzdan olayı çoğu kişiyi kriptodan uzak tutacak. Al sat yapamadıktan sonra ne anlamı var? Ömürlük yaptırım yapmıyor insanlar öyle olsaydı kripto değil, altın gibi fiziki varlıklara yönelirdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanlış anlaşılmalara fazlasıyla gebe bir haber.

Birkaç kez okuduktan sonra bile anlaşılmaz noktalar akla geliyor. Bir kere soğuk cüzdan kavramı içerdiği dijital anlam düşünüldüğünde blockchain üzerinde, bir network üzerinde tanımlı bir kavram. Ülkesi, konumu, milliyeti yok. Acaba kasteddikleri şey borsaların soğuk cüzdan bilgilerinin ve donanımlarının (seed phrase, private key tutan aygıtlar gibi) fiziki konumunun ve bunların yedeklendiği veri merkezlerinin Türkiye'de olması vs. falan mı?

@Halilowich yorumun nedir hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Aralık 2023; 22:40:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılan oyunu değil miydi bu gate.io

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Soğuk cüzdanı googlelayıp gelip buraya yorum yapmış bütün millet sanırım. Tane tane açıklıyorum bilmeyenler buyursun.

1. Soğuk cüzdan mantığı zaten kullanılıyor ve kripto para firmaları zaten sizin malları soğuk cüzdanda saklıyorlar daha güvenli olsun diyerekten.

2. Soğuk cüzdanda al-sat yapılabiliyor arkadaşlar bilmeden konuşmayın (fiziksel cüzdan değilse, onda var mı öyle bir özellik bilmiyorum)

3. Adamlar soğuk cüzdanda sizin sistemdeki bakiyenize karşılık gelen miktar kadar bir rezerv tutacaklar ve bunu zaten günlük hayatınızda normal bankalarda da yaşıyorsunuz. Bir bankadan diğerine transfer yaptığınızda gerçek parayı alıp diğer bankaya kimse götürmüyor. Bankaların gün sonu karşılıklı mutabakat yaptıkları bir sistemi var ve gün sonunda toplam miktardan bankalar aralarında hallediyorlar.

Yani kısacası sizin bankada hesabınızda gördüğünüz para da sadece sistemdeki rakamlardan ibaret, aynı mantığı kripto tarafında da kullanıyorlar ve devlet diyor ki soğuk cüzdanın bizim ülkede bulunmak zorunda, tabi ki bu denetim ve milletten vergi cart curt almaya da yarar orası ayrı bir konu ancak temelde zaten sizin banka hesabınızdaki paralar da benzer mantıkla işleniyor.

• Dijital bir varlığın milleti ülkesi sınırı mı olmuş hayret bir konu ki amaç cidden böyleyse zaten cahillikte level atlamak üzereyiz demektir, tüm dünyanın gülümseyeceği komik bir haber olacak. Soğuk cüzdan ile soğuk hava deposunu karıştırmış olmasınlar(!)

• adam bitcoin alıyor, devlet korusun diyor. sen niye bitcoin alıyorsun o zaman ? tamamen mantığına aykırı

• Rajeesh kullanıcısına yanıt

hocam mantığa aykırı olan başka vergilerde var; kdv, ötv, trt, kültür ve truzim, gss, gelir vergisi, gümrük, çöp, atık su ... bunlardan kaç tanesi mantıklı?

• PayPal da benzer sebeplerle çekilmişti ülkeden. Sunucuların ülkede tutulması şartı koyulmuştu. En azından medyaya yansıyan bilgilerden öğrendiğimiz kadarıyla.

O soğuk cüzdanlara el koyulabilir mi?

yav yürü git işine sürekli ülkeyi kötüleyip batıyı yalayıp duran bir nesil çıktı ortaya. america bildiğin bitcoin piyasasını haraca bağladı. daha yeni binance 4 milyar dolar ceza yedi diğer borsalar aynı amerika senin binance a verdiğin paraları ceza o bu şu diye gümletip duruyor bir kere ağzını açtın mı?

türkiye en çok bitcoin alan ik üç ülke arasında bizim ülke4de kaybeden salakların parası vergi ve ceza olarak yılda 20 milyar dolara yakın amerika ve avrupaya gidiyor.

bizim ise borsamız düşüyor bitcoinin ülkemize verdiği zarar buna intiharlar dahil inanılmaz boyutta iken devletin attığı adımlar az bile.

Arkadaşlar, her kararın hem iyi hem kötü yanları olur. Borsaların kendi üzerinde tanımladığı cüzdanların firma ile birlikte gitme ihtimali var çünkü private key'i bize vermiyor firmalar, en azında ben Binance'ta göremedim. Todex de bu şekilde götürdü paraları zaten.
    Benim burada eleştireceğim tek nokta Türkiye'deki soğuk cüzdan ne demek? Bunu daha net tanımlamaları gerekiyor.

• drserk kullanıcısına yanıt
    Ben de eleştiriyorum bu konuyu ama tahminimce borsalar private key'leri vermiyordu, bu sayede cüzdan ve key TR'de(aslında müşterinin kendisinde demek istiyorlar galiba) olunca Todex'te olduğu gibi tek alıp gidemeyecekler diye düşünüyorum.

• raxetul kullanıcısına yanıt
    "Türkiye'deki soğuk cüzdan" kavramının saçmalığına ve kanunu düzenleyen kişilerin bu teknolojiyi hiç anlamamış olmalarına dair şaşkınlığı bende yaşıyorum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Aralık 2023; 13:53:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Türkiye'deki soğuk cüzdanda tutmak" sözünü okuyunca, biz bu işten zerre anlamıyoruz diyenlerin karar aldığı bir ülkede yaşıyoruz maalesef.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.