Şimdi Ara

yardımmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar evdeki durumu soyle izah edeyim dogalgaz tesisati tum evi dolasip en son oturma odasina geliyor ve oda buyuk tam ısınma saglayamiyorum bu sebeble yandaki küçük odaya gecmeyi düşünüyorum fakat oda termostatı oturma odasında ve ben evdeki tüm petekleri çalıştırmıyorum sadece bulundugum odayı açıcam yani termostat boş soguk odada kalıcak ne yapmaĺıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• giftt kullanıcısına yanıt
    Oturma odası ve oda termostatın bulunduğu oda hariç diğer odalara kaliteli termostatik vana Danfoss RA2000 veya Siemens takarsanız sorununuz çözülür.
  • iste üstadım oda termostatı oturma odasında ve o oda kullanılmayacak ve oda soguk oldugu icinde oda termostatı surekli sinyal göndercek kombiye ve durmadan kombi çalısacak bu sebeple

Oturma odası soğuk kaldığı için mi kullanılmayacak? Odanın m²si ve radyatör boyu nedir?
  • aynen soguk kalıyor önceki mesajda da yazdıgım gibi malesef tesisat yapılırken oturma odası en sonda kalcak şekilde yapılmış o yuzden sıcak su evde cok dolasıyo odaya gelesiye kadar petek boyu 140 civarı oda da 20 metrekare civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giftt -- 29 Eylül 2013; 13:31:02 >
    Oda termostatı oturma odasında iken kaç dereceye set edilerek kullanıldı?
    Oturma odası sıcaklığı set değere gelebildi mi?
    Oturma odasında set değere gelindiğinde/yaklaştığında yandaki küçük oda kaç derece oluyordu?
    Diğer odalarda sıcaklık nasıl seyrediyordu?

Bu ölçümler/sonuçlar önemli çünkü OT evin ne en sıcak ne de en soğuk alanına monte edilmemeli. Ortalama sıcaklık nerdeyse oraya...
  • 24 25 derece arası oda termostatını ayarlıyoruz diger odaları hiç saymayın çünkü diger odaları hic acmıyoruz sadece bulundugumuz odayı acıyoruz tasarruf için ama oturma odasında yeterli ısınma olmadıgı icin çocuk odasına geçelim dedik m2 olarak oturma odasının yarısı kadar oldugu için

Belki tasarruf olmuştur ama soba yakma mantığıyla sadece oturduğunuz odanın peteğini açıp diğerlerini kapatırsanız, soba dönemindeki gibi dışarı çıkınca kış, içeri girince bahar yaşarsınız ama sizde anlaşılan bahar bile olmuyor :)...
    Üstelik peteğini açtığınız odayı değil 24-25, 20 derece yapmak için bile kombinin göbeği çatlar:) Çünkü tek petekle tüm evi ısıtmaya zorlanır. Tüm petekler açık olsa yarım saatte 24 derece yapacağı odayı, mümkün değil 24 yapamaz. Belki 2 saatte 19-20 olur ve orda kalır...
    Kendinize tuzak kurmayın ve tüm petekleri açın, kullanmadığınız peteklere termostatik vana takın ve 2,5-3 kademeye getirin. Ya da en azından kullanmayacağınız peteklerin giriş vanalarını kısın...
    Komşunuzun bazı odaların peteklerini kapatması nasıl ki size konforsuzluk/ısınamama ve ısınnmak için fazla gaz sarfiyatı olarak yansırsa bu da aynı şey...
  • anlıyorum peki zaten baska da bi çözümü yok galiba deniyelim görelim önümüzdeki günlerde sagol ilgin için

Bence de bi deneyin, tüm peteklerin ısınıp ısnmadığına bakın, petekler ısınıyorsa odaların ne kadar ısındığını kontrol edin. Mümkünse elinizde termometreyle her odayı ayrı ayrı ölçün ve ortalama sıcaklığa sahip odaya OT'yi götürün. Az kullanacağınız odalara ise yukarda dediğim şekilde ya TRV takın ya da petek giriş vanalarını tam kapatmadan kısın. Peteğini kıstığınız, az kullanılacak odalardaki sıcaklık da 18-19 derecenin altına düşmesin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.