Şimdi Ara

YARDIMMM!!! (SONY VAIO FE11S - ASUS A6JA - DELL INSPIRON 9400)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar... Bu 3 cihaz hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum... Bunlardan birinde karar verme aşamasındayım... Kafam bayaaaa bi karıştı... önce bi kaç sorum var sonra cihazların özelliklerini yazıcam...

- dual core işlemci kullanım sırasında performansı ne kadar etkiler? (grafik çalıştığımı varsayalım)
    - dual core teknolojisini kullanmak şuan için doğrumu? yeni olduğu için soruyorum...
    - böyle bir cihaz aldığımda beni kaç sene idare eder? en azından teknoloji olarak... dual core yerine 64 bit turion tercih etmeliyim (çok farklı işlemciler ama teknoloji olarak değerlendirirsek) yada bi süre daha bekleyip amd nin çift çekirdekli işlemcilerinede görmelimiyim?
    - ekran kartlarınıda değerlendirirseniz sevinirim...

SONY VAIO FE11S

- Intel® Centrino® Duo mobile technology with Intel® Core™ Duo processor T2400 (1.83 GHz and 667 MHz FSB) and Intel® Pro/Wireless 802.11b/g
    - Genuine Microsoft® Windows® XP Media Center Edition 2005 (English version)
    - 160 GB (4200rpm) hard disk drive
    - 1 GB DDR2-533 SDRAM (2*512 MB), maximum 2 GB DDR2-533 SDRAM
    - 15.4" WXGA (1280 x 800) Widescreen X-black LCD screen with double lamp technology
    - NVIDIA® GeForce™ Go 7400 with TurboCache™ supporting 128 MB (NVIDIA® TurboCache™ technology combines the size and bandwidth of video memory and dynamically available system memory for optimal system performance)
    - Super Multi Double layer DVD±RW drive
    - Built-in 'Motion Eye' Digital Camera (30 frames per second, 0.37 Mega Pixels) with Motion Picture Function (max. resolution (pixels) VGA/640*480/raw data)
    - Wireless LAN 802.11a/b/g; Bluetooth® technology
    - QWERTY keyboard

ASUS A6JA

- Intel® Core™ Duo Processor T2000 Sequence: 1.60GHz-2.16GHz, 2MB On-Die L2 Cache, 667 MHz
    - Microsoft® Windows® XP Professional
    - 100 GB Ultra DMA100 HDD
    - 1 GB DDR2 533/667MHz SDRAM, 2x SO-DIMM socket expandable to 2GB
    - ATI Mobility™ Radeon™ X1600 256MB VRAM
    - DVD /COMBO: 8X/ 24X24X24X (max.)
    DVD-Dual: 4X/2x/4x/2.4X
    DVD Super Multi: 5X/8X/4X/8X/4X/24X/10X/24X/8X
    - Intel High Definition audio modem and 10/100/1000 Base T
    - Pass and support worldwide regulation
    - IEEE 802.11b/g or IEEE 802.11a/b/g
    - Built-in Bluetooth® V2.0+EDR (Optional)
    - Video Camera 1.3M Megabyte Pixels

DELL INSPIRON 9400 Platinum Plus

- Intel® CoreTM Duo Processor T2400 (1.83GHz, 2MB Cache, 667MHz FSB)
    - Genuine Windows® XP Professional Edition
    - 100 GB SATA 7200 rpm
    - 1 GB of DDR2 dual-channel SDRAM standard, upgradable to a maximum 2GB of Dual Channel 667MHz DDR2 memory
    - 256MB DDR NVIDIA® GeForceTM Go 7800
    - 17 inch UltraSharpTM Wide Screen UXGA with TrueLifeTM
    - 8x DVD+/-RW
    - Standard: Intel® ProWireless 3945 (802.11 a/b/g) mini wireless card

__________________________________________________________________________________

öncelikli tercihimlerim sony ve asus olacak sanırım... bunların arasında da sony ağır basıyor... dell en son seçenek, amerika fiyatı 2000$ ve altı ama avrupa bu kadar düşük değil sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaosorg -- 15 Ocak 2006 13:18:06 >

• arkadaşlar yardımcı olacak kimse yokmu?
  • dual core ikili öz analmın da hocam bütün cihazlar iyi ama dell bence bir numara marka olarak bunların rasında en üstünü vaıo ekran kartları da nvidia en iyisidir bu da delll ve vaıo da var ama vaıo açık ara önde. ama fiyatları nasıl onu yazmamışsın dell in spotu kadı köyde 1800 dolar garantisiz spot mal kadıköy yazıcıarda. bu kadar para veiryorsun biraz daha bekle bak windows un yeni sürümü çıkacak vista bekla 8 ay falan daha çok zaman ama bekle yani şu anda bunlardan birisni alırsan da memnun kalırsın yani çünkü markalar da cihazlar da gerçektende üst düzey cihazlar
  • @ oguziu

sony nin maliyeti 2300 asus un 2000 dell inde 2700 ytl civarında olacak...
    peki diğer cihazların fiyatlarını biliyormusun... istanbul da ne kadar? ve benim bulduğum fiyatlar nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaosorg -- 15 Ocak 2006 13:37:31 >
  • dual core ikili öz analmın da hocam bütün cihazlar iyi ama dell bence bir numara marka olarak bunların rasında en üstünü vaıo ekran kartları da nvidia en iyisidir bu da delll ve vaıo da var ama vaıo açık ara önde. ama fiyatları nasıl onu yazmamışsın dell in spotu kadı köyde 1800 dolar garantisiz spot mal kadıköy yazıcıarda. bu kadar para veiryorsun biraz daha bekle bak windows un yeni sürümü çıkacak vista bekla 8 ay falan daha çok zaman ama bekle yani şu anda bunlardan birisni alırsan da memnun kalırsın yani çünkü markalar da cihazlar da gerçektende üst düzey cihazlar. BİR DE vaıo da ekran karı 128 mb gaba ben olsam dell tercih ederdim yani hard disk te dell de çok iyi ama sen bilirsin yine de ati de iyi ekran kartı olarak bekle bu cihazlarda vista da kullanabilirsin bir de paran varsa alabilirsin ya bende bir acer var p4 biz onlarla uğraşıyoruz paran varsa pişman olmazsın bunların hiç birinden ama dell

• bak hocam bu cihazları vista da da kullanabilirsin işlemciler çok iyi şimdi bak dell spot kaçak mal 1800 usd idi üç ay önce falan asus u bulamadım ama senin söylediğin sony değil ama aynı özellik bir yerde 6 milyara yakın 5.8 milyar yani uçuk senin anlayacağın bir yerde de biraz daha düşüğü 2400 euro bir de kdv idi
  • gerçekten de o fiyatlara bulabilirsen al da sony da 128 ekran kartı var ben dell ciyim ama dell daha iy igibi ya zaten vaıo elendi gibi asusun da işlemci iyi vaıoda da hard disk 160 gb sana kalmış dell komple bir cihaz sony geniş alan asus da her ikisinin de ortasından sıyrılıyor ben burdayum diyor gibi
  • ya o fiyatlara nerden alabiliosun cok merak ettim sakıncasi yoksa bizimle paylassana...
    quote:

Orjinalden alıntı: kaosorg

@ oguziu

peki diğer cihazların fiyatlarını biliyormusun... istanbul da ne kadar? ve benim bulduğum fiyatlar nasıl?
  • @ madalex

amerikadan getirtmeyi planlıyorum... aslında dell çok iyi... amerikada 1900$ resmi sitesinde... piyasada daha da ucuza bulunur sanırım... onun için fiyat araştırması yaptırmam gerekli... diğerleri için fiyat aldım zaten... bahsettiğim fiyatlar... cihazlar zaten çok yeni... sony aralık ayının sonunda çıkmış sanırım... asus ve dell de çok yeni... ama fiyatları bana düşük geldi... sizcede öylemi? yoksa normal mi? acer travelmate 8104 almayı planlıyordum ama dual core işlemcilileri görünce fikir değiştirdim... ayrıca sony nin hdd 2 x 80 gb.
  • bak ben oguziu bunları koasorg dnen arkadak bulmuş ta kesnilikle yurt dışındadır yoksa o fiyata ancak yarısı alınabilir türkiyede ben vatan a baktım adamlar o vaıo bir kaç özellik farklı 5.890 diyorlar bir yer de de 3800 usd civarı ama dell 'i kadıköyde spot ama 1800 dolara veriyorlardı garanti yok kaçak mal
    quote:

Orjinalden alıntı: MaDAleX

ya o fiyatlara nerden alabiliosun cok merak ettim sakıncasi yoksa bizimle paylassana...
    quote:

Orjinalden alıntı: kaosorg

@ oguziu

• cihazlar gerçekten de çok kaliteli cihazlar ama 2x80 bir şey fark ettirmez hatta iki hard diks olduğu zaman fiziksel olrak cihaz bilgiyi 64 kb birine 64 kb birine atıyor yani sen müzik atmak istediğin zaman da ikisinden de okuyor daha hızlı ulaşıyor tek disk in 5 mb ye ulaşması var bir de ikisini aynı anda 2.5 mb ye ulaşması var daha iyi yani
  • kesinlikle ben olsam sonyi alırdım
  • arkadaşlar şu ekran kartlarıyla ilgilide bi yorum yapabilirmisiniz? hangisi daha iyidir... yardım edin lütfen...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.