arkadaşlar çok bunaldım lütfen yardım edin.komple beyaz eşya alıcam.bosch mu arçelik mi:( herkes bişi dior.çok karıştım.bosch un bulaşıkta üstte sepet olan inox modeline bakmıştım ama bosch ta yıkama süreleri çok uzun.bunun yerine arçelik 5 programlı olan nasıl.gene buzdolabı beni çıldırtacak iç hacmi geniş olsun,kullanışlı ve tasarruflu olsun istiyorumkiracı olduğum için dış hacimde cüretkar değilim. çamaşır makinasındada bosch un inox 8 kg olanını düşünüyorum.ne dersiniz***lütfen yardım edin
Arçelik 6263 HT modelini kullanıyoruz. Leydi 3460tan sonra alındı , kıyaslamayı da ona göre yapayım. Yıkaması iyi , standart programda 60 derece seçeneğini kullanıyoruz günlük bulaşık için .60 derecelik program toz deterjanla 58 dakika sürüyor , biz calgonit quantum ( jel içinde toz şeklinde sallanan) kullanıyoruz , sert tablet olmadığı halde tablet fonksiyonuna bastığımızdan program 58 dakika yerine 1 saat 17 dakika sürüyor. Leydiye göre eksileri iyi kurutmuyor ,program bitiminde kapağı açmazsak nemli kalıyor içi .Ve açıkçası Leydi 3460a göre üst sepette suyu sepet pervanesine aktaran ortadaki aparat olmamasına rağmen ( sepetin tümü kullanılabilir) biraz dar geldi üst sepeti.Bir de sepetler gri , makine içi karanlık duruyor. Leydinin açma kapama sviçi tutuştuğu için bu makine alel acele alındı. Ama yıkama iyi onu belirteyim. Program süresi de kısa , Boschla bunu kıyaslayabilecek durumdayım.Bosch hakikaten uzun sürüyor.
Ama bu makineyi alayım mı derseniz benim seçimim Arçelik'in kafeler için kurumsal diye tanıttığı bir bulaşık makinesi var : Arçelik 6239 HI
Aceleye gelmese idi işimiz bu makineyi gerçekten tercih ederdim.
Makine 3 programlı ve 3 sepetli .
Niye bunu tercih ederdime gelince : Kurutma fonksiyonu var öncelikle. İkincisi 65 derecede yıkıyor .Gerçi ekstra kurutma 35-45 dk sürebiliyormuş.
Orta sepet istenirse çıkıyor ve ev tipi makine gibi oluyor.
Handikaplar da var tabi.Makinede hassas yıkama yok sanırım.Gerçi şart mı onu da bilemiyorum. Hep forumda tuzun çizdiği yazılmış. Bundan başka alt sepette tencere için çok rahat yerleşme olmayabilir sepet tasarımı açısından. Ama hnaımların gün yaptığı, veya kokteyl - yaş günü kutlaması , pasta yenip çay içilmesi gibi bir durumda 3. sepet çok iş görür gibime geliyor tencere yıkanmayan ama çok bulaşık olan günde.
Son olarak çok basit bir tuş düzeni var , kullanımı kolay.Bunun yanında kafeler gibi günde belki 10 defa bulaşık yıkanan işletmeler için yapıldığına göre bu makinenin ev tipi makinelerden daha sağlam olacağı kanaatim var.
Makine alırken benim kurduğum mantık şuydu : 1139 TLlik makine aldık , 3 sene garanti , kötü çıkarsa 350 günden bulaşık yıkadığımızı düşündüm , 1050 gün ediyordu , günde 1 TL miz boşa gitmiş olur en fazla dedim.ek garanti de yaptırmadım.1 ayın sonunda henüz bir şikayetimiz yok Arçelikten.Artık evladiyelik makine düşünemiyorum. 3 seneye de kim öle kim kala , en azından içi çelik , incedir malzemesi iyidir kötüdür vsdir o kadarını bilemem.